Yoga in het Park, zondag 7 juni is het eindelijk zo ver!

Op zondag 7 juni is het eindelijk zo ver! Dan starten we weer met Kundalini Yoga in het park.
We kunnen niet wachten om je daar te verwelkomen! De lessen zullen (links vooraan) in het Philips de Jonghpark in Eindhoven gegeven worden van 10u30 tot 12u00. Uiteraard op veilige afstand van elkaar, maar wél samen. Iedere week zal een andere docent van Kundalini Yoga buiten lesgeven.

Kundalini Yoga Eindhoven

Foto: Kundalini Yoga Eindhoven

Yoga in je eentje op een matje achter je laptop of tv. Natuurlijk, het kan. Maar wat kijken we uit naar dat fysieke samenzijn en wat hebben we de zon op onze gezichten gemist. Wat zouden we graag de wind weer door onze haren voelen terwijl we samen bezig zijn met dat waar we zo blij van worden: yoga! Laat je hart spreken! is ons motto voor 2020. De energie van het hart staat voor liefde en compassie. Het hart gaat voorbij aan de grenzen van het ego en helpt ons te verbinden, niet alleen met onszelf, maar ook met de mensen om ons heen en met de natuur.

Waarschijnlijk heb je de afgelopen tijd meer binnen gezeten dan anders. Misschien werkte je aan huis, moest je daarnaast plotseling je kinderen lesgeven. Misschien was je bang om iemand te besmetten of om zelf besmet te raken. We hebben voor elkaar gezorgd, juist door thuis te blijven. Nu het voorzichtig weer kan en mag is het ook belangrijk om weer buiten te zijn. De zon op je lijf zorgt voor vitamine D, het bouwt je weerstand op. De energie van het samen bezig zijn zorgt ervoor dat we meer kracht uit onszelf halen. Yoga verbindt! We kijken ernaar uit om straks dat fysieke samenzijn weer te ervaren, niet in een Zoom-meeting, maar terwijl de bladeren ruisen boven ons hoofd en het gras kriebelt tussen onze tenen!

Yoga maakt je bewust van je eigen lichaam, je gedachten en gedrag. Je ontwikkelt de sensitiviteit om te ontdekken wanneer je blokkeert en leert hoe je jezelf weer kunt openen als dat gebeurt. Het openen van je hart en het versterken van je zenuwstelsel zijn belangrijke elementen bij Kundalini Yoga. Hier gaan we in de lessen mee aan de slag. Karakteristiek in een Kundalini Yogales is de afwisseling van dynamische fysieke oefeningen en meditatie. Ook er is aandacht voor de ademhaling (pranayama) en het gebruik van de stem (mantra). Iedere les heeft een unieke combinatie van deze technieken en heeft zo een gezond effect, zowel fysiek, als mentaal en spiritueel.

We hopen je op 7 juni in het park te zien om samen een mooie, nieuwe start van het seizoen te maken!

Meer informatie vind je op: kundaliniyoga-eindhoven.nl of Facebook: Kundalini Yoga Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *