Youtube Numberphile: Docent in hart en nieren

Geweldig youtube filmpje van een Echte Docent gekregen van een collegadocent.

Hij vraagt het uiterste van zijn studenten om het oppervlakte van een A4-tje te berekenen. Hij wil dat zijn studenten kritisch leren denken en dat ze alles wantrouwen wat ze moeten meten. En hij laat ze erinlopen!

Ik wens je veel kijkplezier op https://m.youtube.com/watch?v=9yUZTTLpDtk

.

Die Numberphile stream ga ik beter bekijken!

=wim=

 

2 reacties

  • bleenhouwers

    Dank voor het delen van je link. Erg leuk inderdaad. Het zijn dit soort onderwijsmensen die leerlingen/studenten écht iets leren. Ik wou dat ik zelf een dergelijke docent had gehad voor wiskunde toen ik me in de onderbouw van de HAVO door de materie heen moest akkeren. Pfff…. ik begin alweer te zweten als ik eraan terugdenk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *