Zaterdag aanstaande: gehavend Kemphanen v.s. piekend HIJS Den Haag

Hetzelfde logo sinds 1970

Het zal de oplettende lezer niet zijn ontgaan, het ijshockeyteam van Kemphanen heeft de wind niet mee. Zowel op het ijs als erbuiten is er van alles gaande. Het neemt niet weg dat zaterdag a.s. tóch een potje ijshockey geprogrammeerd staat. Niet alleen een handvol schorsingen zal het team parten spelen, ook kan een financieel verschil van inzicht met de ijshockeybond roet in het eten gooien.

Spelers geschorst
Soms wordt gedacht dat het ijshockey draait om knokkende schaatsenrijders die af en toe een puck raken, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Ingegeven door hersenonderzoek is de wereldwijde ijshockeyfederatie al een jaar of vijf bezig om de kans op hoofdbelastende situaties drastisch te beperken. Een voorbeeld: wie zijn handschoenen uitgooit om zijn opponent te lijf te gaan wordt vrijwel onmiddellijk geschorst. Wie met zijn lichaam de doorgang verspert mag dat nog steeds, maar niet met een eventueel verwondende kracht en al helemaal niet als daarmee het hoofd van de tegenstander zou kunnen worden geraakt.

Bulldogs Luik (B): Flamme battus dans la poêle

Bij de laatste wedstrijd van Kemphanen is het desondanks fout gegaan. Niet alleen werd glansarm verloren (8-3), ook hebben een aantal spelers van Kemphanen zich laten gaan in een knokpartij. Het logisch gevolg is dat er zaterdag nog eens drie spelers ontbreken, de heren Bakker, Ševo (uit Gestel, jawel!) en D. Kluijtmans. Ik schrijf ‘nog eens’ omdat al eerder een Kemphaan een ijshockeyontzegging voor de gehele maand december kreeg.

Schorsing Team?
Naast de diverse individuele schorsingen hangt er nog een ander zwaard van Damocles boven de gehele ploeg. Er is door de Nederlandse ijshockeybond een rechtszaak tegen de Stichting Support IJshockey Eindhoven aangespannen. Deze stichting is verantwoordelijk voor het Beneleague-team. De Nederlandse ijshockeybond verwachtte nog achterstallige contributie te ontvangen uit de begintijd van SSIJE. Het gaat om de nooit betaalde contributie van ruim 17.000 euro.

De voorzitter van SSIJE, de heer Van Stuijvenberg, betwist de claim en spreekt over een eerdere kwijtschelding door bond. Deze kwijtschelding zou mondeling zijn gedaan door de vorige voorzitter van de ijshockeybond. Helaas staat er een handtekening van de Eindhovense voorzitter onder een tussentijds opgestelde betaalregeling en beweert de oud-bondsvoorzitter desgevraagd dat van een mondelinge kwijtschelding geen sprake is geweest.

Directe gevolgen: Uit de beker
De kwestie is inmiddels opgeschaald en de rechter mag het oordeel vellen. De bond heeft inmiddels wel al laten weten Kemphanen sowieso uit te sluiten voor de Nederlandse bekercompetitie en de grand finale daarvan: de Final Four. Dat is vooral voor de spelers zuur.

Ongewis: Beneleague-competitie
In de competitie om het Beneleague-kampioenschap betreden de Kemphanen zaterdag vooralsnog wel het ijs. Voor het team is dat een goede zaak aangezien de spelers en technische staf geen partij zijn in het conflict tussen SSIJE en de bond. Het is te hopen dat de overgebleven Kemphanen zich kunnen laten gelden en HIJS HOKY ondanks het bestuurlijk tumult kunnen verslaan.

Ienie-mini addertje
De Nederlandse bond en de Belgische tegenhanger laten de teams van beide landen uitkomen in de Beneleague. Daartoe is een nieuwe entiteit opgericht. De Nederlandse bond kan daarin niet allesbepalend opereren. Wel kunnen de gezamenlijke clubs een standpunt innemen ten aanzien van de (betwiste) contributie-achterstand van Kemphanen. Gisterenavond is er een bijeenkomst geweest waarvan de uitkomst nog niet bekend is. Vooralsnog gaat de wedstrijd van zaterdag aanstaande gewoon door. Zo niet, dan meld ik dat op Digitale Stad EIndhoven.

WWWWWW*
– Eindhoven Kemphanen v.s. HIJS HOKY (Den Haag)
– IJssportcentrum Sportfondsen aan de Antoon Coolenlaan
– Zaterdag 16 december
– Aanvang: 20.15 uur
– Entree bedraagt 7,50 euro

* Welke Wedstrijd Waar Wanneer Welk tijdstip en Wat kost het?

Te (k)oud? Als je snor maar goed zit!
Er spelen in Eindhoven behoorlijk wat jongens, meiden, heren en dames ijshockey. Zowel in recreatieverband als in competitie. Het is leuk om eens een wedstrijdje te gaan kijken, maar nog leuker om te doen. Ik ben met mijn 47 jaar nog maar op de helft van mijn recordpoging. Mark Sertich ligt nog mijlenver voor… Gun jezelf 3 minuten en geniet.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *