Zet stadsjohn centraal: win twee bioscoopkaartjes bij DSE

Er valt wat te verdienen hier op Digitale Stad Eindhoven! Doe mee en misschien win jij twee bioscoopkaartjes (t.w.v. 20 euro in totaal). Meedoen: bedenk een nieuwe carnavalsnaam voor Burgemeester John Jorritsma. Meedoen kan tot woensdag 5 februari a.s.

Blokkeerfries
Vorig jaar kwam burgemeester Jorritsma in het nieuws omdat hij door een paar carnavalvierende ‘Bolhoedjes’ een Friese hoed opgezet kreeg en een sjerp omgehangen met daarop de tekst ‘BLOKKEER-FRIES’. Het zorgde voor verkeerde associaties want de term had niets te maken met de toen nog verse anti-anti-zwartepieten-actie van een aantal Friezen in Friesland. Jorritsma kreeg zijn carnavalsoutfit omdat ‘De Bolhoedjes’ het ontslag van Piet Paulusma ‘blokkeerden’. Paulusma is erelid van caravalsvereniging ‘De Bolhoedjes’.

Hoe werkt het?
Dit jaar willen we de burgemeester niet overvallen en vragen je dus nu al een originele naam te bedenken. Onderaan dit bericht kun je reageren. Vul je (voor)naam in, geef je mailadres op (wordt niet zichtbaar als je reactie wordt getoond) en verras Eindhoven. Alles mag, zolang het maar ludiek en niet kwetsend is. Elke reactie verschijnt pas na goedkeuring van de redactie.

Tracking
Om zo objectief mogelijk vast te stellen welke naam het leukste is, gaan we proberen een afspraak te maken met Burgemeester Jorritsma zelf. We zouden hem natuurlijk het liefst de trekking laten verrichten op het derde NS-station van Eindhoven, maar dan zijn we afhankelijk van de supporterstrein van de PSV-tegenstander van dat weekend. Het derde station, drie stations is het minimum om een Centraal Station te mogen claimen bij ProRail, ligt namelijk tegen het PSV-station aan. Heerenveen was helaas in november al te gast, maar de fans van WillemII zijn ook best okee. Mocht het anders lopen dan melden we dat op deze website.

Disclaimer
Eindhoven is een makers-omgeving. Wij maken dingen en soms zelfs groter dan ze zijn. Of gewoon lol. Wie meer wil lezen over Prins Megalomanus of Metropolus d’n Urste kan ter inspiratie deze artikelen wellicht lezen. Alvast veel creatief succes toegewenst! O ja, bij DSE wordt je mailadres niet gebruikt voor andere zaken. Nooit.

Ter inspiratie:

De trein naar Eindhoven Koekwaus ( Rob Scheepers, eindhovensdagblad.nl, 9 september 2019 )

Naamsverandering van station in Eindhoven is dure megalomane onzin (Teun van de Keuken, vk.nl, 19 januari 2020 )

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *