Zie Je Mij?

Denk je dat ook wel eens: “doe ik er wel toe?”. Dat je je hele leven maar een beetje aanklungelt zonder dat je het gevoel hebt dat je iets bijzonders gedaan hebt voor de mensheid? Daar hebben we vast allemaal last van, maar dat betekent nog niet dat we dat inzien, laat staan dat we er dan ook nog iets aan gaan doen.

Eén van de mensen die er wel wat aan doen is Eindhovenaar Ale Sytsma. Ale heeft zich na een paar nare en langdurige burnouts afgevraagd wat hij dan kon doen wat er wel toe doet. Hij heeft een mooi boekje, Zie je Mij, geschreven over het proces dat hij heeft doorgemaakt. Hij beschrijft zeer indringend de donkere periodes in zijn leven, zijn twijfels en zijn zorgen. Daarna beschrijft hij de ommekeer als zijn dochter hem meeneemt naar de Filippijnen en hij ziet hoe je met kleine bijdragen grote verbeteringen kunt bewerkstelligen bij extreem arme mensen op deze wereld.

Ale en zijn vrouw Willemien besluiten om een webwinkel te openen, waarbij de totale winst wordt ingezet voor het goede doel.

Ale’s therapeutische hobby was het maken van houten spelletjes en puzzels, dus de naam van de webshop was snel gemaakt: www.pienterepuzzels.nl . Het assortiment puzzels, spellen en bouwdozen is de laatste jaren flink uitgebreid. Ook het boek Zie Je Mij is daar te koop. Zeer aan te raden literatuur in deze jachtige ik-ik-ik-tijd.

Dus als jij wilt dat Ale er nog meer toe doet dan kun je hem helpen door je Sinterklaas-  en Kerstkadootjes te kopen in de Pientere Puzzels webshop. Misschien krijg je dan wel het gevoel dat je er zelf ook meer toe doet.

Ale vertelt zijn verhaal zelf op Youtube en dat kan hijzelf veel beter verwoorden dan de schrijver van dit verhaal: https://m.youtube.com/watch?v=jVtBef95TL4

 

Het motto van Pientere Puzzels en Spellen is:

HELP ONS HELPEN

Pientere Puzzels en Spellen heeft geen 

winst doelstellingen, wel willen we zoveel 

mogelijk kinderen bevrijden uit armoede.

Daar zit voor ons de winst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *