Zo kan het dus ook

Niet een vooringenomen hoogteobsessie en grootstedelijkheidswaanzin doordrukken, zonder oog te hebben voor de omgeving of wat de bewoners ervan vinden, maar te luisteren en het aan te passen.

Als je dit vergelijkt met de binnenstad. De vastgoedontwikkelaar van het Campinaterrein heeft geluisterd naar de omwonenden. Daardoor zijn de torens verlaagd.

https://studio040.nl/nieuws/artikel/ontwikkelaar-past-woontorens-campinaterrein-aan-parkeergarage-blijft

Dat had van mij niet echt gehoeven, juist hier aan het water leek het mij wel geschikt om de hoogte in te gaan. Dit zijn bijna geen torens meer.

Maar het belangrijkst is wel dat de mening van de omwonenden telt. Dat moet ook zo zijn in de binnenstad, bij het Stadhuisplein, V&D en het Kanaal.

Goede architectuur is veel meer dan alleen maar zo hoog mogelijk bouwen. Dit plan zal ongetwijfeld ook een leuk gebied worden zonder 100 meter hoge torens (ik denk zelfs leuker, zonder al te veel wind en schaduw). En dat geldt ook voor de binnenstad.

Een reactie

  • bleenhouwers

    In het FD kun je foto’s vinden van het voormalige V&D-pand. Mooie doorontwikkeling wordt dat, mag men met de Heuvel ook doen wat mij betreft. Wel graag rekening houden met de ondernemers, maar die zijn volgens mij best te herhuisvesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *