Zum klotzen

Vol ongeloof las ik vanochtend weer een aardige poging van Hans Vermeeren van het Eindhovens Dagblad om in kaart te brengen waarom De Tongelreep een nutteloze gemeentestek blijft. Een aardige poging noem ik het, omdat een reconstructie door het journaille haast ondoenlijk is. Ook nu moet Vermeeren het doen met een woordvoerder waar in de vorige regeerperiode nog wel eens een wethouder van de SP benaderbaar bleek. Nu wordt er opnieuw een onderzoek gestart naar de mogelijkheid een zwembad te bouwen op de plek van een zwembad naast een al bestaand zwembad. Er is niks mis met grondig onderzoek, noch met goed rekenmeesterschap, maar het begint nu toch langzamerhand De Tongelsoap te worden.
Moet dicht, heeft haast!
Eerst moet het oude bad dicht opdat spoedig een nieuw kon herrijzen. Haast was geboden in verband met naderende veranderingen inzake de btw voor dit soort gemeentelijke voorzieningen. Vervolgens werd aan belangengroepen gevraagd mee te denken en dat werd volop gedaan (behalve door PSV zwemmen en waterpolo en de KNZB). Daarmee was aan een zeer belangrijke voorwaarde voldaan welke nog voor de sluiting van het golfslagbad was gesteld: “Voordat we een besluit nemen over hoe de Tongelreep verbouwd wordt, moet er totale duidelijkheid komen.”, was getekend Frank Depla, destijds voorman van de Partij van de Armslag. De partij die toen én nu in het college zit.

Henk en Ingrid
Nu zijn we zo’n twee jaar verder en komt er, jawel, opnieuw een onderzoek. In de oorspronkelijke plannen, goed voor 19 miljoen euro, was ook een deel voorzien voor aanpassingen van het Topsportzwemwater van het naastgelegen Pieter van den Hoogenbandbad. Zouden die ‘investeringen’ nu ook bevroren zijn nu blijkt dat dat je voor 19 miljoen geen breedtesportzwembad kunt inrichten? Gezien de ombouwpraktijken voor de discoshow die het FINA zwemsportgala met zich meebrachten in het ‘Pieterbad’, laat het zich raden hoe dicht de gemeentekraan bleef. Maar ja, daar hebben u, ik en onze (klein)kinderen geen baat bij.

Kwestie van tijd
Om eerlijk te zijn: het is volslagen krankjorum dat we met gemeentegelden een topsportarena pamperen maar er niet in slagen de eindjes aan elkaar te knopen als het om zwemwater voor normale badgasten gaat. Waarschijnlijk zal dezelfde gemeentebeurs binnenkort wijd open gaan voor de stimulering van urban sports opdat die sportsoorten gestimuleerd worden. Waarom? Olympisch, ziet u wel en dus is ermee te pronken. Als er edelmetaal blinkt, gaan de registers open. Welkom in Eindhoven.

Een reactie

 • Rien Valk

  ottenb

  Ach, wat zou de gemeente Eindhoven zich druk moeten maken? We hebben al een zwembad voor ons en onze (klein)kinderen dat is voor een grote stad als Eindhoven meer als genoeg,toch?

  tongelr

  Waarom zouden we met een beetje slimme improvisatie die extra zonneweide en leuke waterpartijen buiten tijdens de afgelopen extra warme periode beschikbaar hebben willen stellen aan naar verkoeling snakkende inwoners, dat is toch niet de taak van een gemeente? Helaas blijft het doodstil, burgemeester en wethouders noch de gemeenteraad hebben we er over gehoord! Voorlopig blijft een, in mijn optiek, bruikbaar zwembad gesloten en gaan we nog eens extra geld uitgeven met een nieuw onderzoek.

  Beste Eindhovenaren ga maar weer zwemmen in het Beatrixkanaal, Eindhovens kanaal of in de dommel bij de volmolen zoals dat vroeger ook gebeurde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *