Zunne grote sloopkogel jonguh, bam!

Gisteren ontving de redactie van Digitale Stad Eindhoven enkele prachtige kiekjes die we u niet graag onthouden. Persoonlijk zie ik ze graag als aandenken aan een memorabel jaar dat zich kenmerkt door een pandemie, (digitaal) toeval en een ongeëvenaarde takttijd van de Eindhovense besluitvorming. Het resultaat mag er zijn: de kurk is van de fles, of zoals Michel Theeuwen o.a. in het Eindhovens Dagblad al kirde: “Jetzt geht’s los!

Jetzt geht’s los!

De kerk wordt vanuit de juiste hoek zelfs een beetje zichtbaar. De hoogtediscussie inzake dit specifieke deelgebied moet nog even worden afgetikt, maar er is haast geen twijfel mogelijk: Eindhoven wordt er een hoog stukje mooier op. En groener, en met meer water en met minder auto’s en koeler en levendiger en betaalbaarder ongeacht het inkomen.

De Catharinakerk is duidelijk te zien; wat een Kerst!

We zijn zo benieuwd hoe of de Citywall waarover Theeuwen in 2018 euforisch schrijft ( hoek Stadhuisplein / Wal ) eruit komt te zien. Het belooft een woontoren met kantoor en leisure-invulling te worden. Ook zijn we reuze benieuwd welke partij het gebouw daadwerkelijk ontworpen heeft namens de projectontwikkelaar. Op naar 2021 met hopelijk meer gaten in gevels rondom het Stadhuisplein.

Een reactie

  • Paul Henkemans

    Nieuwe fysieke doorkijkjes kunnen ook nieuwe ontwikkelingsmaatstaven bieden.
    Wel moet je daar dan ook een goed communicatietraject aan vastkoppelen met de nodige deskundige inbreng. Niet bang zijn voor “Out-of-the-box denken”, maar ook niet voor bijstelling van reeds ingenomen uitgangspunten.
    Dat voorkomt dat later geconstateerd moet worden dat het uiteindelijkefysieke resultaat heel veel beter had kunnen (zelfs MOETEN ) zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *