Bitcoins, wat kun je er nog meer mee?

In het bericht ‘Bitcoins wat moet je ermee‘ uit juni 2021 staat dat ik de waarde van een Bitcoin schat op $0,00. De prijs was toen net gedaald van $60.000 naar $40.000. Nu, in januari 2023, kost een Bitcoin rond de $20.000.

Als je door je oogharen naar deze getallen kijkt dan duurt het nog slechts een paar jaar voordat Bitcoins waardeloos zijn. De vraag is wat er gebeurt met al die Bitcoins en al die andere cryptovaluta na dit drama.

Het zou toch zonde zijn als al die Terawatts elektriciteit voor niks zijn opgebrand in de computers omdat de uitgerekende Bitcoins niks meer waard zijn en dus de computers waar ze opgeslagen zijn 1 voor 1 worden uitgezet. Als de laatste Bitcoin-opslag-server uitgezet is dan zijn de Bitcoins allemaal verdwenen. Verdampt in dunne, maar wel warmere lucht.

Kunnen we nog iets nuttigs doen met al die cryptovaluta, iets anders dan bewaren en fraude plegen?

Als we een zinvolle toepassing voor goedkope cryptovaluta bedenken dan kunnen we de komende jaren de Bitcoins daarvoor inzetten en gaan ze niet verloren.

We moeten de nieuwe toepassing zoeken buiten het financiele circuit, want daarvan weten we al dat het niet gaat werken.

Welke processen lopen er in onze maatschappij die efficienter en goedkoper met Bitcoins uitgevoerd kunnen worden? De kostprijs van een Bitcoin zou in de grootteorde van een paar Euro kunnen liggen. De kostprijs van een transaktie mag ook niet meer zijn.

De logistiek zou misschien wel voordelen kunnen hebben. Produktieketens misschien ook. Misschien is digitale veiligheid een goed doel.

Het is allemaal een beetje geneuzel in de hoek van “oplossing zoekt probleem”, maar toch is het de moeite waard om innovatie te genereren met een bestaande oplossing.

Het moge duidelijk zijn dat de schrijver geen idee heeft wat een mogelijk probleem is dat met Bitcoins kan worden opgelost. Misschien wilt U met ons meedenken en uw probleem-met-een-Bitcoin-oplossing hieronder presenteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *