Corona of toch wat anders?

De laatste tijd heb ik veel last van toenemende spierpijn in mijn hele lijf. Waar zou dat aan kunnen liggen, leeftijd, teveel lichamelijke klusjes of Nederland in Beweging?

Nederland in Beweging

Dat laatste kan het geval zijn als je daar fanatiek genoeg aan meedoet. Nu ben ik wel enthousiast maar toch niet zo dat ik daar flink spierpijn aan zou moeten overhouden. In deze pandemie tijd denk je dan ondanks twee vaccinaties ook aan Corona. Maar ja zonder koorts verkoudheid smaak verlies en nog meer, wat ik allemaal niet had, kwam er wel spierpijn langs die bij 20% van de gevallen zou voorkomen aldus het RIVM.

Nu wilde ik bovendien op tijd de uitslag hebben om met een veilig gevoel surprise avond te kunnen vieren in klein gezelschap. Eerst via internet een afspraak proberen te maken maar dat werd een fiasco. Dus werd het lang wachten aan de telefoon. Uiteindelijk kreeg ik een vriendelijk jongedame aan de lijn die me wist te vertellen dat er in Eindhoven op korte termijn geen plaats meer was maar wel op de grootste testlocatie van Brabant in Uden daar kon ik donderdag 2 december nog om 16:45 uur terecht.

Na wat gedoe met Google maps en die vriendelijk vrouwenstem die ik qua informatie ingekort heb, omdat al die straatnamen die er bij afgerateld worden niet bijdragen aan het rijden in de juiste richting. Arriveerde ik uiteindelijk in de Udense buurt waar richtingsborden stonden en het verzoek om de navigatie uit te zetten. Toen was het een fluitje van een cent en mocht ik ondanks wat te vroeg meteen binnen rijden.

Daar werd ik verder geleid naar een van de 5 teststations waar twee vriendelijke mensen mij verder hielpen en een ervan in mijn mond en neus poerde. Hij wist mij ook te vertellen dat ik de volgende dag rond de middag de uitslag zou kunnen vinden op internet. Knap als je dat de hele dag moet doen en dan nog een goed humeur blijft houden. Binnen 5 minuten reed ik weer naar buiten.

De uitslag was er veel eerder, vrijdag 3 december om 07:15 uur had ik al een mail dat ik negatief getest was, geen corona dus.

Inmiddels ben ik in het medische circuit beland en staan er bloedonderzoeken ook voor bloedsuiker op het programma want ik wil graag van die pijn verlost worden.

4 reacties

 • Oei, spierpijn. Niet fijn. Toenemend ook nog. Ik hoop dat het onschuldig is!
  Heb je er veel last van?

  NB meta observatie:
  Dit voelt als een persoonlijke blogpost op een breder platform.
  Mogelijk weet niet iedere lezer wie dit schrijft, waarom en waartoe.
  Het is dat ik je inmiddels gelukkig een beetje ken, maar dat zal niet per definitie zo zijn voor elke bezoeker…
  Dus misschien iets meer context?

  • Rien Valk

   Bedankt Harry.
   Ja ik heb er veel last van, ieder beweging doet pijn.

   Als je al ruim 17 jaar als hoofdredacteur met de DSE portal bezig bent en zeer regelmatig mensen helpt bij het plaatsen zou de context geen probleem moeten zijn. Daarbij als je de bijdrage hiervoor van 4 december over DSE en zijn schrijvers van Wim leest wordt dat meteen duidelijk,toch?

 • Sterkte!
  Ik heb mijn boosterprik gisteren gehaald in het Beursgebouw in Eindhoven.
  Grote locatie en zeer makkelijk te bereiken.
  Het maken van de afspraak heeft maar 2 minuten geduurd.
  Het prikken zelf was een fluitje van een cent.
  gerrit

  • Rien Valk

   Bedankt!
   Was het halen van de boosterprik naar aanleiding van een uitnodigingsbrief?
   Inmiddels heb ik begrepen dat je daar niet op hoeft te wachten maar dat je afhankelijk van je leeftijd je gewoon kunt aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *