Statistiek over DSE en zijn schrijvers

DSE 2021

Digitale Stad Eindhoven is voor Eindhoven en de regio. De website www.DSE.nl is een ontmoetings- en meningsvormend platform waar iedereen op een fatsoenlijke manier informatie kan delen en in dialoog kan bespreken zonder reclame, zonder lidmaatschap én zonder dataverzamelaars. Wat is daar het afgelopen jaar nou van terecht gekomen?

Het afgelopen jaar hebben bijna vijftig mensen de moeite genomen om een stukje te schrijven over dingen die ze leuk vinden of waar ze wakker van liggen. Je kunt een mooi grafiekje maken van wie hoeveel berichten heeft gepubliceerd op DSE:

Er zijn een paar dingen die opvallen: een hoge piek in het begin en een heel lange staart aan het eind.

Veelschrijvers

De drie veelschrijvers schrijven 60% van de stukjes. Die zorgen ervoor dat er elke dag wel wat te beleven valt op www.dse.nl! Daarvan schrijft BLeenhouwers in zijn eentje een kwart van alle artikelen die stuk voor stuk ook nog van hoog niveau zijn. Een groot deel gaat over de bouwnijverheid binnen de Ring en sportpolitiek maar soms gaat het over een briljante ijsco of een tie-wrapje. Heerlijk.

Dan hebben we een aantal schrijvers die elke maand wel van zich laten horen, waaronder Gerrit de weerman die op elke eerste van de maand het weer in Eindhoven becommentarieert. De mooie gedichten van Hans Marijnissen geven regelmatig een welkom rustpunt. BreugelJaap schrijft over wat er allemaal niet goed gaat en dat klopt (te) vaak ook nog.

Natuurlijk schrijft ook hoofdredacteur Rien veel over allerlei onderwerpen en hij zorgt voor de mooiere foto’s. Rien is de drijvende kracht achter de inhoud van de website en zorgt dat het een beetje netjes blijft.

Admin Nanna laat ook wel eens van zich horen en zien. De site is ook dit jaar nul uur uit de lucht geweest en dat komt niet alleen van Flexwebhosting maar ook van Nanna. Ook dat zoveel nieuwe schrijvers de weg konden vinden in de schrijvers-interface van de site komt niet alleen van WordPress maar vooral van Nanna.

Veel verschillende schrijvers

Daarna komt er een hele lange staart met meer dan veertig schrijvers die het leuk vonden om hun visie over een onderwerp te laten zien. Die publicaties zorgen voor variatie en nieuwe inzichten op de site. Dat er zoveel mensen zijn die DSE hebben gevonden om hun verhalen te publiceren, daar wordt de redactie heel blij van. We hopen dat jullie nog vaker schrijven en dat nieuwe schrijvers zich laten horen!

Stats

Hoeveel mensen de site lezen is lastig te meten. We weten wel via www.dse.nl/stats dat we meer dan een miljoen bezoeken per jaar hebben en dat die in totaal 180 Gb dataverkeer per jaar genereren, maar wat die lezers precies doen weten we niet, en dat is maar goed ook. We zien gelukkig wel hier en daar de publieke opinie een beetje schuiven na publicatie van sommige kritische stukken, dus het heeft wel degelijk zin om te schrijven. Met name het kritisch op de vingers kijken van het gemeentebestuur levert leuke en hevige reakties op.

2 reacties

  • Egbert-Jan

    Dat klopt, Wim, Nanna en alle schrijvers bedankt voor jullie bijdragen.

    En aan de lezers, doe ook eens een poging iets op de DSE.nl home page te plaatsen (en daarna de discussie te volgen)

  • Nanna

    Één schrijver blijft hier onvermeld (en dat snap ik wel 🙂) maar moet toch genoemd worden: Wim met zijn korte, geestige en vaak kritische stukjes. Hij is de verbinder en ideeëngenerator van de DSE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *