Dialoog over Waardigheid (SDG 10)

Wanneer: maandag 1 november 18:30 – 21:00 uur

Locatie: Brahma Kumaris in de Strijpsestraat 144H; Eindhoven

Thema: Waardigheid

Wanneer een mens zich waardevol en veilig voelt, kunnen zijn unieke kwaliteiten en waardigheid zijn omgeving en de gemeenschap optimaal verrijken. Wanneer ik mijn eigen uniekheid en kwaliteiten kan herkennen en waarderen, dan zal ik mij waardig voelen van binnenuit. Dan zal ik geen facade hoeven op te houden naar de buitenwereld en geen lof van anderen nodig hebben om mij waardig te voelen. Het innerlijke conflict in mijzelf en de neiging tot concurreren met anderen zal daardoor verdwijnen. Als ik mijzelf waardig voel zal ik ook beter in staat zijn om anderen als uniek en waardevol te zien. Daardoor zal de harmonie in mijn contacten en relaties toenemen. Hoe meer ieder mens zich waardig voelt van binnenuit en ook anderen als uniek en waardevol beschouwd, hoe vredevoller en mooier onze wereld zal worden. In zo’n wereld zal niemand meer de behoefte voelen om ongelijkheid te creëren.

(Geïnspireerd op SDG 10: ongelijkheid verminderen)

Dialoog Waardigheid

2 reacties

 • Tanno

  Hallo Rien,

  Als het allemaal goed gaat, dan zullen de gespreksbegeleiders een korte essentie vastleggen van de bijdragen en dat terugkoppelen naar Eindhoven in Dialoog. Ik kan wel kijken of ik dat in een verslag kan zetten.
  Maar het beste is natuurlijk om zelf mee te doen aan een dialoog. De volledige agenda staat in mijn eerste bericht.

  Over het dialoogspel, dit heeft door Corona volledig stil gelegen. De werkgroep heeft recentelijk besloten het spel aan Eindhoven in Dialoog over te dragen, en waarschijnlijk wordt het open source op de website aangeboden.

 • Rien Valk

  Bedankt Tanno voor deze weliswaar wat late informatie. 😉

  Is er iemand bij Eindhoven in dialoog die op DSE verslag kan doen van deze bijeenkomsten?

  Vraagje:
  gezien corona, is de werkgroep Samenredzaamheid van de G1000 Eindhoven nog bijeengeweest en is het dialoogspel nog ergens gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *