Een conversatie spel over samenleven vanuit het hart

Unboxing van het spel

Op YouTube is in korte tijd een zeer populair nieuw verschijnsel ontstaan n.l. “The unboxing” ofwel “het uitpakken” van een nieuw product. Op soortgelijke wijze presenteren wij hier een nieuw conversatie spel.

Wat voor spel is dit?

De titel van het spel is Dialoogspel “Samenleven is een werkwoord”. Het doel van dit spel is om mensen in gesprek te brengen aan de hand van spelkaarten met vragen. De vragen zijn zo ontworpen dat ze een positieve focus hebben en positieve energie creëren in het gesprek. Het gesprek heeft de vorm van een dialoog: een met elkaar delen van ideeën, ervaringen en dromen ten aanzien van samenleven op een gevende, zorgzame, ondersteunende en samenwerkende manier.

Dialoogspel Samenleven is een werkwoord

Foto: Rien Valk

Wat zit er in de doos?

Op de foto hierboven, is te zien hoe het uitgepakte spel er uit ziet. We zien een handleiding, een blad met informatie over een goede dialooghouding en een set kaarten met vragen. Door de kaarten aan te bieden als een waaier met de achterkant van de kaarten boven, kan iemand “blind” een vraag selecteren. Zo krijgt elke deelnemer een beurt om op basis van de vraag iets te vertellen over zijn of haar persoonlijke betekenisgeving of ervaring of wensdroom ten aanzien van een aspect van samenleven vanuit het hart. Andere deelnemers luisteren en kunnen vanuit een houding van interesse en waardering vragen stellen om de verteller beter te begrijpen. Zo ontstaat al snel een betekenisvol, persoonlijk en inspirerend gesprek.

Hoe kunnen we kennismaken met het spel?

Als onderdeel van het evenement “Bewoners werken samen aan een duurzame wereld”, ook wel de SDG dag genoemd, op zaterdag 18 januari in het Parktheater van 11:00 tot 16:00 uur (zie deze link ) wordt een workshop gegeven waarin men het dialoogspel kan spelen. De workshop zelf zal plaatsvinden van 13:00 tot 14:00 uur. Voor het hele programma zie het Park Theater. De workshop wordt georganiseerd door de werkgroep Samenredzaamheid van de G1000 Eindhoven en Eindhoven in Dialoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *