Een muzikale Eindhovense oppepper in coronatijd

Corona, hoogbouwperikelen, Vonk, gemeenteraadsverkiezingen 2022. Maar nu even niet!

The Washboard Stringband Revival

Even pauze en geniet samen met ons van deze spontane muzikale happening in de tuin van Cornelis Le Mair, droom mee over alles wat straks weer mogelijk is als we corona onder controle hebben. Leuk ook om die kant van onze klassieke Eindhovens kunstschilder te ervaren, samenspelend met zijn vrienden.

 


Vocal & guitar: Cornelis Le Mair – Vocal& Harmonica : Rob Rosendaal – Bassguitar: Hans Bongers – Washboard : Huub De Vrees – 5 string banjo : Jaap Margry – Piano: Bobby Heiligers.
Dobro & production: Gerard Mevissen

Voor de beste geluidkwaliteit gebruik een goede koptelefoon, laptopluidsprekertjes of mobieltjes klinken nogal iel ­čÖé Eindhovense oppeppers zo als deze mogen hier altijd gedeeld worden!

Hieronder Cornelis Le Mair zoals hij beter bekend is, toch?

Schilderend in het van Abbe huis – Foto: Rien Valk

Bijna was ik nog in zijn atelier bij Bokt op bezoek geweest samen met mijn helaas overleden vriend Gijs Kuilboer (de maker van ons DSE logo) Hij kende Cornelis uit het kunstenaarscircuit. Het is er jammer genoeg niet meer van gekomen.

3 reacties

 • Jaap Margry

  Mooi Rien! Er ligt al een jaar een CD, die we maar niet kunnen presenteren met een leuk concert. Nog een paar maanden, dan zal het gehele seniorenorkest wel gevaccineerd zijn!

  • Rien Valk

   Dank Jaap, ik kijk er naar uit!

   Misschien is het podium onder de plataan in ons Wasven een leuke plek voor de presentatie?

   In de pre-corona periode werd daar zo’n 3 keer per jaar een intiem muzikaal feestje georganiseerd samen met de Effenaar. We hebben er met met ons projectkoor-wiu.nl meerdere malen gestaan. Uiteraard moet het weer wel meewerken. Maar dan krijg je vast het sfeertje wat jullie oproepen in de tuin van Cornelis. ­čÖé

 • Bob

  Mijn dag begint goed! Dankjewel Rien! Ik beloof je spoedig een ander Eindhovens pareltje te plaatsen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *