Eindhovenaren helpen elkaar!


Eindje voor Eindje. Ondanks alle rijkdom in Brainport, de slimste regio van Nederland, zijn er nog steeds ruim 1350 mensen afhankelijk van de voedselbank!

Daarom zijn dit soort actie’s nog steeds nodig:
Kerst inzamelingsactie van Coronahulp Eindhoven: Eindje voor Eindje

Afgelopen maandag is Coronahulp Eindhoven een inzamelingsactie gestart om zoveel mogelijk Eindhovenaren die het financieel moeilijk hebben te voorzien van een driegangen diner.

Coronahulp Eindhoven is een initiatief van Maartje de Vries die bij de start van de Coronacrisis zo geraakt was dat ze een Facebookgroep startte: Coronahulp Eindhoven. In deze groep kunnen mensen die praktische noodhulp nodig hebben een oproep plaatsen, of deze hulp aanbieden. De groep groeide explosief, en, met bijna 6.500 leden wordt deze beheerd door een team van 11 moderatoren. Mensen die er hulp vragen krijgen die hulp doorgaans binnen een uur!

Om ondanks dat corona nog steeds van grote invloed is op de maatschappij, het jaar toch positief af te sluiten besloot het team een kerstactie te starten. Ze besloten iets te doen dat in groep wel vaker gebeurt, maaltijden verzorgen voor mensen in de knel. Hubble Community Café was bereid om te helpen en voor een goede prijs driegangenmenu’s voor kerst te koken.

Echter van de Voedselbank hoorden ze dat dat in Eindhoven om 600 gezinnen gaat, 1350 mensen, voor wie het helemaal niet vanzelfsprekend is dat er een kerstdiner zou komen. Simpelweg omdat ze financieel het even heel lastig hebben. Dat is een behoorlijke opgave.

Daarom roepen Coronahulp Eindhoven en Hubble Community Café op om als heel Eindhoven met elkaar te zeggen: “dit jaar is al lastig zat! Laten we nou eens proberen die zorg bij die mensen weg te nemen. Laten we proberen zoveel mogelijk mensen, het liefst alle 1350, die afhankelijk zijn van de voedselbank een driegangenmenu voor kerst aan te bieden.
Eindhoven… Eindje… Eindje voor Eindje.

Voor meer informatie, en donaties kijk op: eindjevooreindje.nl
Zie ook:
brainport-eindhoven-600-gezinnen-afhankelijk-van-voedselbank/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *