GEDICHT: De beeldhouwster

De beeldhouwster

Niets ontziende ogen
staren mij aan,
voelen en weten,
strelen en kneden
een vorm.
Roerloze massage,
meedogenloos dieper
dan ik me zal herinneren.

Rusteloze oogleden
omsluiten wat ik ben
en denk te zijn,
breken af, bouwen op,
verhullen en kleden,
ergens tussen mij
en mijn toeschouwster.

Zij wast haar handen
in onschuld
en schenkt kalmerende thee
in de tuin
waar ik mezelf hervind
in de spiegelvijver.

Ik werd een beeld.
Onder haar handen
vond ik meer rust
dan mijn lichaam
zal vinden
in het graf.

Geschreven bij het kleimodel voor ‘Dirk Bal’ door Claartje van Oosterum,
beeldend kunstenaar te Eindhoven.

Poëzie in Eindhoven: op zondag 5 augustus vanaf 14:30 bezoeken dichters van de PoëzieClub Eindhoven met vrienden de KunstClub aan de Zeelsterweg 147, Eindhoven. Gratis toegang. Als je iets wilt doen, aanmelden bij poezieclub.eindhoven@gmail.com. Of kom langs, bekijk de prachtige kunstvoorwerpen, praat eens met kunstenaars en dichters, koop eens wat echte kunst of een dichtbundel. Nog beter: doe mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *