GEDICHT en Pierre Maréchal herdenking

GEEN AFSCHEID

Afscheid is denkbeeldig.
Nooit laat je iets achter,
alles blijft bij je.
Afstand groeit,
vervaagt, vertekent.

Spring op je jeugdige pony,
draaf door het woordenwoud,
vertel me later wat je hoorde.
Ik voorspel herhalingen
en zichtbare eenzaamheid.
Er is geen taal voor verlies.

Geen zorgen over mij,
ik red me alleen wel, hier.
Ik rek de armen uit
en vang vogels in mijn vingers.
Zonlicht zoeter dan honing
smelt over mijn ogen
als ik in mijn geheugen staar.

Afscheid is bedrog.

© Hans F. Marijnissen

Op zondag 19 augustus 14:00 in Cultuurpodium S-Plaza, Bleekweg 1f, Eindhoven, zullen dichters uit heel het Nederlands taalgebied hun poëtische afscheid kunnen nemen van de Eindhovense dichter, beeldend kunstenaar, historicus, ornitholoog, promoter en organisator van poëzie tot ver buiten deze regio Pierre Maréchal (1946-2018). Het zal druk worden en elke deelnemer zal moeten inschikken. Meld u zich in ieder geval op tijd aan als u iets wilt doen: poezieclub.eindhoven@gmail.com. Toegang gratis, kom luisteren en mis het niet.

Op zondag zal ook een speciaal herdenkingsnummer van het periodiek van Pierre’s PoëzieClub Eindhoven verschijnen, getiteld Poëthement in S-Plaza voor Pierre. Gedichten voor deze aflevering kunt u mailen naar poezieclub.eindhoven@gmail.com vóór 12 augustus 2018 23:59. Redactie Hans F. Marijnissen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *