Herinneringen aan Wim Hendriksen

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Wim Hendriksen, bestuurslid en homepage-redacteur van DSE op 28 februari j.l. is overleden op 72 jarige leeftijd. Twee februari was hij nog bij onze redactievergadering, nu worden we overvallen door zijn plotselinge overlijden. We zullen zijn groot sociaal gevoel, warm hart en relativerende opmerkingen missen, uitspraken die ons als redactie en bestuur weer snel bij de les hielden.

Een van zijn sociale projecten waarover hij schreef op 15 september 2022 was: hoe kunnen we studenten die dreigen uit te vallen ondersteunen zodat ze toch afstuderen. Enige tijd later vertelde hij dat Fontys hem had gevraagd om dat verder uit te werken. Zijn laatste bijdragen op DSE gingen over Brainport/ASML waar hij destijds een succesvolle carrière had gemaakt. Twee dagen daarvoor, op 26 jan, had hij nog gepost dat hij blij was dat hij in zijn leven nooit een oorlog had mee gemaakt. Hij wilde dat graag zo zou houden, niet vermoedend dat hem dat is gelukt.

Wim begon zijn carrière bij Philips/ASML en heeft daar ruim 16 jaar gewerkt als hoofd IT. Daarna was hij lector bij Fontys tot aan zijn pensioen, waar velen hem nog van zullen kennen. Wim zal vol ideeën en fraaie inzichten. Zijn eigen DSEnieuws bijdragen en zijn columns in het blad Bits & Chips getuigen daarvan.

Wim was praktisch vanaf het begin in december 1994 betrokken bij de DSE. De laatste 25 jaar was hij bestuurslid, en hij heeft de afgelopen 7 jaar meer dan driehonderd bijdragen geschreven op onze homepage. Eind dit jaar zou hij ons 30 jarig bestaan meegemaakt hebben.

Het bestuur en de redactievrijwilligers wensen de familie, kinderen en vooral zijn echtgenote veel sterkte toe. We hopen daarbij dat het steun biedt om, als het verlies een plaats heeft gekregen, in de komende jaren nog eens wat van zijn bijdragen terug te kunnen lezen.

2 reacties

 • BreugelJaap

  Dit voelt als een grote, onverwachte tegenslag. Ik heb Wim weliswaar slechts 1 maal ontmoet, maar ik heb de indruk gekregen dat hij een bijzonder aardige en intelligente persoonlijkheid was. Zijn artikelen in het DSE Nieuws vond ik altijd interessant. We zullen hem als collega-auteurs missen.

  Bedankt Rien, dat je dit bericht hier hebt doorgegeven.

  • Rien Valk

   Bedankt voor je reactie Jaap.

   Vandaag hebben we afscheid van Wim genomen, daarbij werd het nog eens extra duidelijk dat het een mensen mens was en een echte pater familias. Een van de mooie dingen die door zijn kinderen met ons werd gedeeld was een van zijn verschillende briefjes die hij hier en daar ter troost al voor zijn overlijden had achtergelaten:
   Huil niet om mij omdat ik er niet meer ben maar wees blij met wie ik ben geweest.
   Vermoedelijk geïnspireerd door zijn eerdere ziekte 17 jaar geleden waar hij van genezen was.

   Ik zal hem regelmatig missen ook hier op onze DSE homepage .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *