Het Prehistorisch Dorp wil uitbreiden

Het Prehistorisch dorp in de Genneper Parken wil uitbreiden. Dat is niet voor de eerste keer. Voorgaande jaren hebben diverse directeuren dit al geprobeerd, maar tot nog toe gelukkig zonder succes. Met een bijdrage van Brainport op zak is er nu weer een plan. Een plan dat vervelende gevolgen heeft voor het park en de omgeving. Het gebied heeft niet voor niets de bijnaam ‘de groene long van Eindhoven’. Het is een uniek park met prachtige natuur, vleermuizen, salamanders, ijsvogels en natuurlijk de boerderij Genneper Hoeve. Uitbreiding pakt weer een stukje van die groene long weg en dat is heel slecht nieuws voor de Genneper Parken.

Klik in het beeld voor de volledige PDF

NATUUR moet NATUUR blijven. STOP VONK! Draag je Genneper Parken ook een warm hart toe en wil je ook dat er geen uitbreiding komt van bebouwing, parkeerplaatsen en grote aantallen bezoekers? Teken dan snel de petitie. De plannen zijn al in vergevorderd stadium en we hebben geen tijd meer te verliezen!

Teken de petitie tegen de uitbreidingsplannen op www.petities.nl

9 reacties

 • Karen Visser

  Beste,

  Wij hebben de petitie getekend en zouden graag ook de Stop Vonk poster voor ons raam willen hangen, maar onze kopie is spoorloos en online vind ik geen goeie afbeelding ervan om uit te printen. Waar moet ik dat zoeken?

  Met vriendelijke groeten,
  Karen

 • Jullie actie=flyer bij de AH is reden voor mij om online te gaan zoeken. Vooral omdat ik in die flyer de plattegrondjes van de plannen niet goed kan zien: miniatuurtjes, waardoor ik geen eigen oordeel kan vormen. Echter: ook in de flyer online: piepklein, je kunt echt niet zien wat wat is.
  Wat zonde: zo’n mooie (dure?) flyer, van 4 pagina’s A4; op pag 4 nog witruimte, en ook op pag 3 genoeg ruimte (2/3 pagina) om de plattegrondjes groter te printen, en dan zijn het van die miniatuurtjes van slechts 3 x 5 cm gepriegel.
  Als een projectontwikkelaar zoiets doet, dan denk ik: “ze doen het erom, om ons als bewoners zo min mogelijk te informeren, zodat we ons niet goed kunnen oriënteren”.
  Wat moet ik er van denken dat jullie flyer nu precies hetzelfde doet? Ik vind het zó jammer! Waarom worden die twee plattegrondjes niet groot leesbaar getoond? Ik wil zélf met eigen ogen kunnen zien hoe en wat.
  Kortom: mij nodigt dit niet uit om te ondertekenen, en evenmin om buren, vrienden, enz te mobiliseren. En dat vind ik heel spijtig.

   • Dank voor de info!
    Ik wist niet dat Vonk het daar groot en duidelijk heeft neergezet. Sorry.
    Dit is misschien daar in de buurt rondgestuurd? Of in een wijkkrantje? Ik woon niet in Gestel. Ik was toevallig bij een AH waar ik zelden kom, en vond daar de flyer van de aktiegroep; en dat is alles wat ik heb.
    Dus waarom niet in the flyer? Die wil bijval verzamelen! Dus zoek ik naar info van de tegenstanders/ aktiegroep.
    Dan zorg je toch als aktiegroep dat je zelf de juiste en volledige info geeft? Je gaat mensen toch niet op speurtocht sturen bij Vonk, gemeente, ED, Groot Eindhoven, Studio 040, Omroep Brabant, of waar men maar kan gissen dat misschien informatie staat of heeft gestaan. Zeker mensen die niet daar vlakbij wonen. Dat wil je dan meteen in één keer vinden in de flyer.
    Of inderdaad: minstens via een link, of meerdere.
    Ik ga de link goed bekijken.

    • PS: op de website van Prehistorisch Dorp (https://prehistorischdorp.nl/ ) staat niets over de uitbreidingsplannen. Dus ook niet die plattegrond. Hoe moet ik dat dan weten?

     • Rien Valk

      Ik ben het helemaal met je eens. Maar ook op die site is het te vinden maar zit wel (te) ver weg.: prehistorischdorp.nl/nl/onze-toekomst Dat heeft denk ik ook te maken met de samenvoeging van de museale activiteiten Prehistorisch Dorp, Museum Kempenland, Eindhoven museum tot Vonk.

      • michel Koonen

       Het is aan het museum om de plattegronden en uitbreiding duidelijk te communiceren. De plaatjes in de flyer zijn verkleind en geven op hoofdmoot aan wat er gebouwd gaat worden.. Flyer is verspreid in de wijken genneperzijde, Elzent, Rapelenburg, Gerardusplein plus en Eikenburg.
       Niet tekenen is een keus. Tekenen is een signaal afgeven naar de politiek en stop mogelijk de uitbreiding van dit knetterpark.

 • Eduard

  De vooruitgang? Vonk?
  Vooruitgang betekent dat iemand een situatie, een gebied, tegenkomt ernaar kijkt en zeg: daar kunnen we iets moois maken. Komt met een schiterend plan. Het plan kan en mag schitterend zijn, maar haalt wel de aandacht af van wat het nu is, de huidige schoonheid, huidige natuur en vooral huidige zicht.
  Keek je vroeger op het fietspad van de boerderij richting Boutenslaan dan had je alleen zicht op groen. Het verzorgingshuis “de Elzent” stond verder weg en stak niet boven het groen uit. Nu zie je heel dominant het appartementen complex van de Albertingk Thymlaan uitsteken.
  Het plan van Vonk voorziet nu aan de Boutenslaan een dominant gebouw. Is dat dan ten dienste van het verbeteren, verfraaien, van het park?
  Wil je dat niet? Teken dan de petitie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *