Hoe informeert Eindhoven zijn inwoners?

De belangrijkste vraag: bereikt die informatie ons ook en worden onze reacties gezien en gehoord?
We hebben om te beginnen de gemeentelijke website die na de Eindhovense G1000 aanzienlijk verbeterd is. Zo kan nu makkelijker terug gekeken worden naar de resultaten van Digipanel als je weet dat Digipanel bestaat, maar hoeveel Eindhovenaren zijn op de hoogte van het bestaan en weten die informatie ook te vinden? Dat zelfde geldt voor de verdichtingsvisie hoeveel Eindhovenaren zijn hiervan op de hoogte?

De Lichttoren en zijn collega’s – Foto: Rien Valk

Groot Eindhoven
Dan is er Groot Eindhoven wat iedere week verschijnt waarin onze gemeente een paar pagina’s gemeentelijke informatie heeft. Dat zou in alle brievenbussen moeten belanden, ik hoor zo links en rechts dat daar nog wel wat misgaat.

Facebook
Onze gemeente maakt ook gebruik van een Facebookpagina die rond de 17000 volgers kent. Over de verdichtingsvisie binnenstad is daar via zoekopdrachten niks terug te vinden. Wel het volgende:
d.d. 11 oktober 2019
Zo’n 300 Eindhovenaren bezochten woensdag het stadsgesprek ‘Binnenstad zoekt de hoogte op, hoe doen we dat?’. Zij lieten zich informeren & gaven hun mening over hoogbouw in de binnenstad. Dat leverde veel reacties op, máár we horen ook graag de mening van Eindhovenaren die niet bij deze bijeenkomst waren. Tot 16 oktober kun je een enquête invullen op www.eindhoven.nl/enquete-stadsgesprek
Vijf dagen is wel wat krap, toch? Ik was heel nieuwsgierig naar het aantal en de resultaten van die enquête maar tot nu toe hebben mijn zoekopdrachten niks opgeleverd.

Leuk ook om op die pagina op 19 november 2020 wel dit te lezen:
Op zaterdag 22 september 1956 stortte een straaljager neer en raakte daarbij woningen in de Zeelsterstraat en Bergen op Zoomstraat (Wijk het Ven). Twee mensen kwamen om het leven en 18 mensen raakten gewond.
Zouden de beheerders geïnspireerd zijn door het ooggetuigenverslag wat hier dse.nl/1956-straaljager-stort-neer-in-eindhoven-stadsdeel-strijp/ op 12 augustus 2020 te lezen was?

Wat zouden we samen in Eindhoven kunnen doen om de communicatie tussen het stadsbestuur en zijn inwoners verder te verbeteren?
Wij op onze Digitale Stad Eindhoven willen daar graag aan meewerken en hebber er hier ook alle ruimte voor over! Zo als dat ook op over-ons te lezen is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *