Komt er in de Wielewaal villa een hotel of museum?

Onze gemeente zoekt een nieuwe bestemming voor het historisch (Philips) landhuis op landgoed De Wielewaal.
Zie ook dse.nl: Eindhovenaren, wandelen we binnenkort op de Wielewaal? daar is het oude informatieve en komische verkoopfilmpje nog te zien. Zijn er nog Eindhovenaren zonder een dikke portemonnee die daar ook creatieve ideeën over hebben? We lezen het hier graag!

In het najaar van 2025 komt het iconische landhuis op landgoed De Wielewaal vrij voor een nieuwe bestemming. Dit historische pand, gelegen op het schitterende landgoed van 142 hectare in Eindhoven Noordwest, biedt unieke mogelijkheden voor herbestemming. Op 19 juni houdt gemeente Eindhoven een bijeenkomst over de marktverkenning en nodigt geïnteresseerde partijen uit.

Unieke kans op een historische locatie
Het landhuis, gelegen aan de Oirschotsedijk 3, werd in 1934 gebouwd in opdracht van Frits Philips, op het landgoed van zijn vader Anton Philips. Na de Tweede Wereldoorlog werd het uitgebreid volgens een ontwerp van Frans Stam. Na de verkoop van landgoed De Wielewaal in 2007 onderging het landhuis tussen 2007 en 2009 een uitgebreide renovatie. Het landhuis heeft vier bouwlagen met een woonoppervlak van circa 1305 m2, aangevuld met circa 670 m2 overige inpandige ruimtes. Samen met de garage, dienstwoning en andere opstallen heeft het een totaal oppervlak van 3285 m2 BVO.

Innovatieve en creatieve ideeën
Wethouder Rik Thijs: “We staan als gemeente open voor innovatieve, interessante en creatieve ideeën voor de nieuwe invulling van het landhuis. Belangrijke voorwaarden voor exploitatie zijn onder andere het behoud van het Philips-erfgoed en het realiseren van een publieke functie in het pand.”

Bijeenkomst marktverkenning
Op woensdag 19 juni vertelt de gemeente meer over de marktverkenning van het landhuis. Na de presentatie is er gelegenheid om na te praten. De bijeenkomst vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in de raadzaal in het Stadhuis van Eindhoven. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via een online formulier, voorwaarde is het bezit van een KvK-nummer. Aanmelden kan tot en met 16 juni.

Deel van het stadsbos
Landgoed De Wielewaal maakt deel uit van het uitgestrekte stadsbos in Eindhoven Noordwest, gelegen tussen de woonwijken Meerhoven, Strijp, Woensel en Acht, en nabij belangrijke bedrijventerreinen zoals BIC, GDC en Eindhoven Airport. Meer informatie over het stadsbos en De Wielewaal staat op eindhoven.nl/wielewaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *