Moet U ook zo lang wachten op een corona booster prik? Niet meer, huisartsen grijpen in

Niet meer, huisartsen grijpen in voor de 60+plusser (en GGD begint op stoom te komen). Wel daarna in CoronaCheck app op rechtsboven ‘+’ drukken om nieuws bewijs op te halen.

Hugo de Jonge beloofde dat iedere 60+ dit jaar nog geprikt kon worden. Niet in ZO-Brabant, pas volgende jaar. Creëert hij nu weer een ramp in Brabant? Reageer svp als U ook verbaasd bent en vooral als U oplossingen heeft.

7 maanden geleden, 27 mei, kreeg ik als 64 jarige mijn 2e Astra-Zenica vaccinatie. Nu kan ik als 65-jarige pas over 3 weken een booster krijgen. Dat is in januari, na Kerst en Oud/Nieuw ergens in de regio ZO-brabant, niet eens in mijn woonplaats Eindhoven. Iemand uit Den Bosch schrijft dat hij pas 5 januari in Waalwijk terecht kan. En dat terwijl iemand anders (Tea van L) op Twitter als reactie schrijft dat zij in Noord-Holland de volgende dag al langs kon komen. Iets klopt er niet.

ZO-brabant is 800.000 inwoners. Alleen al Eindhoven Beursgebouw zou 3000 prikken per dag doen, dat is 20 dagen en meer dan 60.000 prikken tussen nu en oudjaar. En dan zijn er nog locaties in Helmond, Veghel, Boekel waar ook duizenden prikken worden gezet. Dat impliceert dat alle 66-75 jarige nog in de rij staan en alle 65-minners een risicovolle Kerst en Oud/nieuw tegemoet gaan.

Krijgen we twee jaar na de eerste corona ramp in ZO-Brabant in januari 2022 een tweede ramp. Gezondheidsraad, OMT, ministerraad en GGD hebben volgens de NRC 10 dec. te lang gediscussieerd met voor de tweede keer een te trage vaccinatie campagne als gevolg. (Doet misschien denken aan iets met ezel en steen). Met jaloezie kunnen we naar onze verstandiger Duitse, Belgische en Engelse buren kijken. Daar heeft men voor de feestdagen al een groot deel van haar bevolking een betere bescherming gegeven. Boris Johnson, prime minister of the UK, spreekt over de komende omikron tsunami en heeft in de UK het nationale omikron-booster-noodcampagne gelanceerd op een schaal die niet eerder in de vaccinatie campagne is uitgevoerd. GET BOOSTED NOW noemt hij dat en hun overheid biedt die mogelijkheid.

Bijna failliete (horeca) ondernemers die met de feestdagen weer bijna geen bezoekers goed kunnen ontvangen en gedeeltelijk of geheel dicht moeten blijven. Mensen die ongewild de omikron variant nog sneller om zich heen laten grijpen, nog meer schoolklassen die dagen thuis moeten blijven. Kunnen we als in een van de rijkste en hightech regio van Nederland dan niet meer tot stand brengen dan deze trieste vertoning van onvermogen. Waarom wachten op die GGD die niet snel genoeg opschaalt?

 

 

18 reacties

 • Nanna

  Vandaag boosterprik gekregen bij de huisarts! De huisartsen hier hebben in no time een perfecte organisatie neergezet. Ik hoef me niet eens af te melden bij de GGD, wordt geregeld.

 • ejsol

  Eindhovense huisartsen (o.a. SGE) zijn nu ook in actie gekomen. SGE gaat morgenavond al een hele avond 60+ weg prikken.

  Mooi initiatief, want alle beetjes helpen.

 • RH

  Ben van 1961. Via website geprobeerd afspraak te maken (wo 15 dec), meteen gelukt, kreeg alternatieven 20 dec of 6 jan aangeboden, beide in Eindhoven. Dus eergisteren geweest. Goede organisatie in Beursgebouw, 20 incheckplekken, en 20 prikplekken. Na 5 minuten klaar. Vergeet ook je gele boekje niet om die af te laten stempelen indien gewenst.

 • ejsol

  Mijn advies, afspraak maken op de website https://coronatest.nl/ik-wil-me-laten-vaccineren/wilt-u-een-afspraak-maken-voor-een-booster-vaccinatie Dan krijg je een afspraak en dan via telefoon gaan vervroegen.

  Als je leeftijd nog niet mag, volgende dag opnieuw kijken. De brief krijg je veeeel te laat. Ik ben al geprikt en heb nog geen brief gezien.

  En dan BELLEN, BELLEN, BELLEN (eventueel precies 1 sec na 8.00 of tegen. 20.00. Alleen daar kunnen ze helpen je afspraak te verzetten. Kost even tijd, maar ik ben van 2 januari naar 19 dec gekomen.

  De capaciteit wordt uitgebreid, maar als jij je afspraak maakt is die extra capaciteit nog niet in het systeem beschikbaar. Maar als je belt en je hebt al een afspraak dan zit je in het systeem (ja het zijn starre computers) en kan iemand van de helpdesk je naar een vrij slot eerder schuiven. Zij hebben dat overzicht, maar de gewone burger kan daar niet bij.

  (Onzin. natuurlijk, want waarom zou die optie niet open kunnen worden gesteld. (dan ontstaat daar wel een wachtrij en overbelasting, maar zo’n systeem kan 24u/7 werken en worst case geeft je alleen mensen boven bepaalde leeftijden die al aan de beurt zijn geweest, maar nog wachten een unieke code om zo de toestroom te reguleren. Allemaal oplosbaar voor een goede programmeur). ERGO, GA BELLEN.

 • Rien Valk

  Vandaag 19/12 naar het beursgebouw geweest om ons te laten vaccineren waarbij ik er, achteraf onterecht, van uitging dat een aanmelding voor ons samen genoeg was. Kennelijk had ik dit:
  Het is niet meer mogelijk om een afspraak samen met je partner/begeleider/mantelzorger te maken. op ggdbzo.nl/coronavirus te laat gezien:
  ik had die mogelijkheid dat het wel kon kennelijk nog in mijn hoofd zitten. Temeer omdat ik voor onze eerste prik ook slechts een bevestiging had gekregen die toen geen enkel probleem opleverde.

  Dat was nu anders! Na mijn uitleg over het misverstand bleek er absoluut geen oplossing mogelijk te zijn! Na een prik zijn we teleurgesteld naar huis gegaan en wordt mijn echtgenote nu woensdag 22/12 in Boxtel gevaccineerd. De letter is nog steeds belangrijker dan geest waarin gevaccineerd moet worden.

  En dan te bedenken dat je een paar dagen geleden zowel in Eindhoven als Helmond een dag lang zonder afspraak wel gevaccineerd kon worden.

 • John Kevers

  15 dec online afspraak gemaakt, prik datum 6 januari. Hoe snel zou t gaan als s avonds doorprikken tot middernacht

 • Nanna

  Het heeft me 21 pogingen verspreid over 4 dagen gekost om telefonisch een afspraak te maken voor mijn man en mij (1939 en 1950) in Eindhoven. Online werd ik steeds verwezen naar Boxtel of Helmond. Op 31 december zijn we aan de beurt in Eindhoven.
  Geen idee hoe vraag twee te beantwoorden behalve niet meer achter de feiten aanlopen.

 • Eric

  Ik ben van bouwjaar 1951 en kon vanaf 10 dec een afspraak maken. In eerste instantie wilde ik wachten op de uitnodigingsbrief zodat ik tegelijk telefonisch (online kan dat niet) een afspraak kon inplannen voor samen met mijn vrouw. Dat scheelt weer een extra autorit naar een prikcentrum. Achteraf gezien toch maar goed dat ik online een afspraak voor alleen mijzelf heb gemaakt want de uitnodigingsbrief is er na meer dan een week nog steeds niet en telefonisch is er begrijp ik geen doorkomen aan. Mijn vrouw was qua bouwjaar inmiddels ook aan de beurt en heeft via online een prikafspraak een week later. En natuurlijk ook nog geen papieren uitnodiging.
  Jammer dat je alleen telefonisch een gezamenlijke afspraak kan maken en alleen als je tenminste één uitnodigingsbrief hebt. Anders wordt je niet geholpen en heb je weken vertraging voor je de booster kan krijgen. Kan dat nu echt niet anders?

  • Philomien Simons-Koelen

   Het is één chaos met de boosterprik wij zijn 75 en 73 jaar nog steeds geen uitnodiging gehad kom er niet doorheen om telefonische of via app een afspraak te maken en de 60 jarige zijn al aan de beurt …… ???? !!!!

 • pdenouden

  Ik ben 78 jaar (van 1944), heb gister,17 dec, mijn oproep van de GGD gehad .Ik kan in de regio Z-H eilanden naar Rotterdam of Rijswijk omdat iedereen vanaf 60 jaar al een afspraak maakt.
  Mijn vrouw van 1946 heeft nog geen uitnodiging gehad.
  Conclusie: een slechte organisatie

 • ejsol

  Situatie verbeterd blijkbaar in ZO Brabant iets.

  Van Dissel vertelde dat Astra Zenica geen enkele bescherming biedt tegen omikron, dat in Amsterdam al 25% omikron is (in UK van verdubbeld aantal per 2.5 dag, in A’dam dan per 3 dagen, dus maandag/dinsdag bereikt Amsterdam al bijna 100%, en daarna is omikron 2 a 3 keer besmettelijker, dus berekening van Wim in ander nieuwsitem is misschien nog te optimistisch, het gaat nog harder)

  Dus toch maar had gebeld, 10 x kwam ik er toch (om 8.10) door en heb nu een prik in de week net voor de Kerst.

 • Wij zijn van 1942 en 1943. Op maandag 6 december gelezen dat we een afspraak konden maken.
  Onmiddellijk een afspraak gemaakt op internet via inloggen met Digi D. Meteen de afspraak gekregen voor de volgende morgen om 9:00 uur. Dat was voor mijn vrouw (1942). Onmiddellijk op dezelfde manier een tweede afspraak gemaakt voor mijzelf (1943). Ook meteen afspraak gekregen, ook volgende dag om 9:00 uur.
  Dinsdag 7 december prik(ken) gehaald in het Beursgebouw. Het ging daar prima. Goed georganiseerd en zeer snel.
  Dus onze wachttijd voor een prikafspraak duurde slechts een nachtje!
  Ik moet erbij vertellen dat ik op maandagmiddag 2 maal heb geprobeerd een afspraak te maken via de telefoon. De wachttijd was echter zo lang dat we de telefoon hebben neergelegd en via internet verder zijn gegaan. Daar ging, zoals gezegd alles prima zonder een moment wachttijd.

  gerrit

 • ejsol

  In UK erkennen ze nu al Alarmfase 4, Omikron verdubbeld per 2 a 3 dagen en alleen met booster verwachten ze het onder controle te houden. Dus leger, vrijwilligers, pop-up priklocaties alles wordt daar nu in gang gezet om voor 1 jan iedereen boven de 18 geprikt te hebben (ipv 1 feb). Als zij gelijk hebben gaan wij in januari en februari naar een extreme lockdown/ziekenhuis overbelasting.

  Voorstel 7-dag systeem om prik. capaciteit maximaal te benutten en de snelheid te verdubbelen: roep extra prikkers (huisartsen, assistentes, etc) en vrijwilligers op om s’avonds (en in de loop van de dag daar waar vrijwilligers kunnen) op alle prik locaties mee te komen prikken en LAAT IEDEREEN die dat wil met een afspraak voor de volgende week 7 dagen eerder komen. Prik iedereen met een afspraak voor die dag zonder dat ze in de wachtrij hoeven te staan op hun tijdstip, en zet de mensen die van de 7-DAG EERDERE optie gebruik maken in de wachtrij. Die mensen hebben ook een nr en barcode. Gebruik de barcode voor de corona bewijs en en gebruik de barcode om de planning voor 7 dagen verder op te schonen zodat anderen die slots via het standaard registratie systeem in kunnen nemen.

 • Rien Valk

  Het is ook wel tegenstrijdig allemaal, Je “moet” wachten op een uitnodiging?

  RIVM communiceerd:
  Boostervaccinatie
  12 december 2021: Mensen geboren in 1955 en 1956 uitgenodigd voor corona-boostervaccinatie. Via de pers werd dat als volgt doorgegeven:
  Als u geboren bent in 1955 of 1956 kunt u nu online een afspraak maken voor uw boosterprik. U hoeft niet op de uitnodiging van het RIVM te wachten.

  GGD communiceerd:
  Boosterprik alleen op afspraak
  Je krijgt alleen een boosterprik als je een afspraak hebt. Zodra je de uitnodiging ontvangt, kun je een afspraak maken.
  Het heeft geen zin om een afspraak in te plannen als je nog niet aan de beurt bent. GGD GHOR Nederland controleert iedere dag de ingeplande afspraken op geboortejaar en annuleert afspraken van mensen die nog niet aan de beurt zijn.

  @vraag 1
  Wij geboren in ’42 hebben in eerste instantie gewoon gewacht op de uitnodiging. Maar getriggerd door Gerrit die schreef dat hij zijn vaccinatie al gehad had. Heb ik ons op 9/12 opgegeven via de RIVM site en mogen nu op 19 december de prik komen halen in het Eindhovense beursgebouw. De echte schriftelijke uitnodiging om ons aan te melden kwam pas drie dagen later binnen…..

  @vraag 2
  Bij twee eerste prikken was het regelmatig zo rustig dat er best meer mensen geholpen hadden kunnen worden.
  Misschien is het de moeite waard om te gaan kijken of het rustig is en je met een latere bevestiging toch eerder mee kunt lopen?
  Of kan er iets georganiseerd worden dat mensen, die dat willen, via Whatsapp of sms gewaarschuwd worden dat er dan en dan toch plaats is omdat het rustiger is dan gepland?

 • @Vraag 1:
  Wij zijn geboren in 1951, dus wij mochten op vrijdag 10 december een afspraak maken. Via internet een afspraak gemaakt: Wij krijgen onze boosterprik op 1e kerstdag 25 december. Dus na 15 dagen.
  In Helmond kon het nog een paar dagen eerder.
  Dus te laat voor de Kerst, we gaan een eenzame kerst tegemoet, net als sinterklaas

  @vraag 2:
  Als we op eerste Kerstdag om 9 uur al mensen aan het prikken kunnen krijgen, dan denk ik dat we de grenzen van de mogelijkheden wel aardig bereikt hebben. Petje af voor de mensen die dit willen doen!
  “Je moet niet harder lopen maar je moet op tijd beginnen”… jammer maar helaas.

  Een ander idee:
  2 weken na de 11e van de 11e was er een piek in besmettingen in Brabant en niet in Noord Holland.
  Het zal wel stom toeval wezen 🤪.
  Dus een nederig voorstel aan Brabo’s en Limbo’s is: ga ook dit jaar GEEN carnaval vieren. Want anders wordt Pasen ook weer een drama.

 • ejsol

  Kreeg al via mail een eerste reactie: iemand uit Zuid-Holland. Zijn leeftijd kwam gisteren, vrijdag aan de beurt, maandag krijgt hij zijn prik. Moeten we als Brabanders dan naar Zuid-Holland, of Noord-Holland toe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *