Op zoek naar verbinding voor een Duurzame Toekomst

Online Bijeenkomst

Op 9 april 2021 15:00-17:00 organiseert de Projectgroep SDG-Eindhoven (Sustainable Development Goals) in samenwerking met LSA Bewoners (Landelijk Samenwerkingsverband Actieve Bewoners) de online bijeenkomst Op zoek naar verbinding voor een duurzame toekomst. Dit is het vervolg van de bijeenkomst van 18 januari 2020 in het Parktheater, waarin connectie werd gelegd tussen de verschillende bewonersinitiatieven die de stad Eindhoven rijk is.

 

Bewonerinitiatieven Eindhoven

Veel bewonersinitiatieven zijn in Eindhoven bezig met de SDG’s: de 17 duurzaamheidsdoelen. Denk aan het bestrijden van eenzaamheid, werk maken van de energietransitie of het tegengaan van ongelijkheid. Samen maken we impact op veel verschillende terreinen. Zie ook https://dse.nl/sustainable-development-goals-eindhoven/

Daarom heeft de gemeente Eindhoven een overeenkomst getekend met ruim 250 organisaties uit onze stad betreffende de SDG’s. SDG-Eindhoven wil meer bewoners bij deze initiatieven betrekken zodat er een netwerk ontstaat om elkaar te versterken in het streven naar een duurzame toekomst.

SDG-Eindhoven

SDG-Eindhoven wil iedereen (hernieuwd) laten kennismaken met elkaar en de mogelijkheid geven om updates te geven over de duurzame ontwikkelingen en overige waardevolle inzet voor de samenleving.

Als organisaties lokaal aan de slag gaan met de SDG’s is dat goed. Het zorgt voor een nieuw evenwicht tussen economische, sociale en ecologische belangen op lokaal niveau. Voor het realiseren van duurzame waarden heeft de VN 17 duurzaamheidsdoelen gecreëerd (de SDG-doelen). Hiermee kun je verbinding zoeken en meer samenwerken.

Door te laten zien dat bewonersinitiatieven zich al veel inzetten voor een duurzame toekomst reiken we daarnaast het bedrijfsleven een helpende hand om krachten te bundelen in het realiseren van duurzame waarden.

Online bijeenkomst
In de online bijeenkomst (via Zoom) zal een aantal bewonersinitiatieven je informeren over de thema’s waar zij zich mee bezig houden. Binnen de online bijeenkomst worden een aantal thema-kamers ingericht waarin een host het gesprek leidt met een aantal initiatieven (over hun activiteiten, doelen, concrete plannen en potentiële samenwerkingen).

Keuze maken
Als deelnemer kun je inschrijven voor de bijeenkomst en voor twee rondes een keuze maken uit de verschillende thema-kamers. Hier kun je dan deze gesprekken volgen om inzicht te krijgen in wat er allemaal gebeurt in de stad, om geïnspireerd te raken door deze initiatieven of om te leren van hun kennis en ervaring. Daarnaast is er de mogelijkheid vragen te stellen aan de verschillende initiatieven via de chatfunctie.

Wat is het programma en wat zijn de thema’s?

  • 9 april van 15.00 – 17.00 uur
  • 15.00 uur korte introductie van projectteam SDG-Eindhoven over doelen en gekozen aanpak
  • Aansluitend gesprekken in de online thema-kamers (2 rondes van 25 minuten per ronde)
  • Korte evaluatie van de ervaringen

De thema-kamers zijn:

  • Gezonde leefstijl (gedrag, duurzame voeding en gezonde leefomgeving)
  • Eenzaamheid en samenwerking
  • Climate change
  • Inclusiviteit en diversiteit
  • Economische ongelijkheid
  • Digitale gezondheid

Aanmelden kan via het aanmeldformulier

Vragen?
Stuur een e-mail naar sdg-eindhoven@outlook.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *