Proficiat ACE met jullie 25 jarig jubileum!

Proficiat Architectuurcentrum Eindhoven! We zijn bijna in het zelfde jaar begonnen maar onze oprichting dateert van net voor de jaarwisseling op 30 december 1994. zoals hier te lezen is 25 jaar Digitale Stad Eindhoven voor en door de regio In al die jaren hebben we ons ieder op onze eigen manier ingezet voor Eindhoven. Dat is een felicitatie waard!

Op jullie site is daarover van alles terug te lezen. Ook over het jubileumboek Gesprekken vormen Eindhoven.
Waar in het ED van vandaag ook aandacht geschonken wordt. Ik hoop dat jullie nog lang kunnen en mogen bijdrage aan onze stad, maar ook aan de dialoog op onze portal over de verdichtingsvisie en hoogbouw in Eindhoven.

2 reacties

 • Jaap Margry

  25 jaar Architectuurcentrum Eindhoven! Gefeliciteerd!
  Jarenlang een belangrijke factor in het denken over de ruimtelijke kwaliteit van de stad. We hebben, jaren terug, vele debatten gevoerd en mooie voordrachten genoten. Des te schrijnender dat het ACE muisstil bleef over de allergrootste ingrepen ooit, die ons centrum te wachten staan, mocht de Verdichtingsvisie worden gerealiseerd. Is deze toch wel laffe houding te danken aan de belangen van de grote architectenbureaus, die geen opdrachten willen mislopen door zich kritisch op te stellen? Want ook het ACE weet, dat die visie van geen kanten klopt. Heeft het met de partijdiscipline van de PvdA te maken? Een gemiste kans.

  De visie mist integraal stedenbouwkundig onderzoek dat voldoet aan de wettelijke kaders. Van betaalbare woningbouw zal weinig terecht komen. Op dit moment wordt de besluitvorming voor het Stadhuisplein de arme omwonenden en andere betrokkenen in hoog tempo door de strot geduwd. Ik moet constateren dat ook hier de democratie wordt langzaam uitgehold. Rest ons nog de onafhankelijke rechtspraak. De Verdichtingsvisie is vastgesteld, maar de race is nog niet gelopen! Kom op ACE, graag weer waardevolle en kritische inhoudelijke bijdragen aan het debat!

  Jaap Margry

  • Rien Valk

   Bedankt voor deze reactie Jaap!

   Wat mij terugkijkend verbaasd is het binnenhalen van Winy Maas als Eindhovense supervisor. Was er in onze zo fantastisch florerende Brainport Eindhoven echt niemand te vinden tussen de ontwerpers, architecten en stedenbouwkundigen die deze taak net zo goed zo niet veel beter op zich had kunnen nemen? Iemand die meer rekening houdt met het DNA van onze stad en geen tijd verspilt aan studies als het verhogen van onze Catharinakerk!

   Kom op Eindhovense deskundigen zijn er echt geen verbeteringen of alternatieven mogelijk ten aanzien van de voorliggende (suikerklontjes) verdichtingsvisie? Zie ook dse.nl/commentaar-concept-verdichtingsvisie-augustus-2020/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *