Te grote papier containers voor Eindhovenaren?

Foto: Rien Valk

Eindhovenaren zijn onlangs geconfronteerd met de invoering van de extra papierbak naast de bestaande containers voor huisvuil en groenafval. Het was een verrassing om te ontdekken dat de gemeente zonder enig overleg met ons, de bewoners, besloot om een bak van zo’n omvang (240ltr.) bij onze huizen te plaatsen. Voor mensen met kleine tuinen en schuurtjes is zo’n grote bak niet alleen onpraktisch, maar ook een sta in de weg. Terwijl er na het besluit in de gemeente raad in 2021 genoeg tijd was geweest om met ons inwoners te communiceren!

Klachten
De gemeente heeft weliswaar gezegd dat er weinig klachten zijn binnengekomen over die grote containers, maar als er dan in de media door de wethouder wordt gezegd dat er geen alternatieven zijn, en er geen kleinere bakken geleverd worden, dan wordt de moed om te protesteren meteen de kop ingedrukt. Zeker als ook nog gezegd wordt dat pas in oktober geëvalueerd zal worden.

Overleg met de inwoners
Het is jammer dat de gemeente niet van tevoren met ons in overleg is gegaan om te vragen welke afmetingen het beste zouden passen bij onze behoeften. Misschien was er dan een beter alternatief uitgekomen. Nu is het voor ons een veel te grote bak geworden zonder zicht op een alternatief.

Wisdom of the crowd
Waarom heeft de gemeente geen gebruik gemaakt van de wijsheid en kennis van alle Eindhovenaren? Als de gemeente van tevoren met ons in overleg was gegaan, hadden we als gemeenschap kunnen nadenken over mogelijke oplossingen en alternatieven. Waarom heeft de gemeente niet ingezet op de ‘wisdom of the crowd’?

Taak van de gemeenteraad
Ook de gemeenteraad had hier aandacht aan moeten besteden om te voorkomen dat dit soort voldongen feiten zich in de toekomst blijven voordoen. Onze DSE portal biedt graag alle ruimte voor ideeën en suggesties. Het is tijd om de krachten te bundelen en te zorgen dat de bewonersstem gehoord wordt! Want wie vindt deze 240 litercontainer ook te groot en zou graag een 140 liter container hebben? Ik in ieder geval wel!

Naschrift
Het begint duidelijk te worden dat er veel meer mensen zijn die een kleinere bak willen, dan het aantal wat Wethouder Rik Thijs hieronder noemt.
Laat daarom op de DSE portal weten dat je graag een kleine bak wilt dan zal de redactie als we meer dan 700 reacties ontvangen, die digitaal aanbieden aan de wethouder die de volgende aantallen in het ED van 30/3 liet op tekenen:
Wethouder Thijs wist te vertellen dat er tot 20 maart 14.400 bakken in de stad zijn uitgedeeld, van de 70.000 in totaal. Het aantal mensen dat een kleiner model bak wil en dat ook heeft aangegeven bij inzamelaar Cure, is 30. “Slechts 0,2 procent van wat er tot nu toe is uitgezet.”

Geef het door!
Vraag in je omgeving of er meer mensen zijn die hier hun voorkeur voor een kleinere bak willen doorgeven. Een kort commentaar of een zinnetje als “Ik wil een kleinere bak” en een geldig email adres is voldoende.
Hiermee doen we precies wat in Over Ons staat geschreven.

Let op het duurt even voordat je reactie zichtbaar wordt om spam te voorkomen!

Om te reageren hoef je je niet te registreren via schrijf mee! Scrol wel door naar beneden om je reactie te plaatsen!

PS
Al 2018 werd op radar.avrotros.nl/mag-je-een-papiercontainer-van-de-gemeente-weigeren aandacht besteed aan het weliswaar aangekondigd maar ongevraagd afleveren van papier containers mailde mij iemand. De gemeente waar het over ging heeft wel afdoende(?) wettelijke maatregelen genomen.
Zie ook: https://dse.nl/heeft-tilburg-een-beter-afvalsysteem-dan-eindhoven/
Onder die bijdrage kun je eventueel extra alternatieve ideeën kwijt

ONDER DEZE BIJDRAGE KAN NU NIET MEER GEREAGEERD WORDEN.

Zie: https://dse.nl/het-resultaat-van-de-te-grote-papierbakken-actie/

916 reacties

 • Rien Valk

  We hebben vandaag een officiële reactie gekregen van Cure via de gemeente. Zie de nieuwe bijdrage waar alles uitgelegd staat: https://dse.nl/het-resultaat-van-de-te-grote-papierbakken-actie/
  Via de links die je daar aantreft kun je kiezen voor een kleinere bak of je papierbak laten ophalen.

  Je kunt daar ook de mailwisseling tussen de wethouder en DSE terugvinden.

 • Ik wil graag een kleinere papierbak.

 • Robert van der Meijden

  Ik wil graag een kleinere oud papier kliko. Deze is veels te groot. Zoveel oud papier heb ik niet. En hij staat gruwelijk in de weg.

 • Als jullie een kleinere papiercontainer willen, dat kan nu eindelijk. Ga naar: https://www.cure-afvalbeheer.nl/nieuws/evaluatie-papiercontainers-eindhoven-heeft-plaatsgevonden/. Er is een formulier dat je kunt invullen of je kunt bellen met 040 250013

 • Denise van de Rijdt

  Ik wil graag een kleinere papierbak

 • Truus De Brouwer

  -Ik wil een kleinere papierbak.

 • Geen container

  Geen woorden maar daden. Ik lees dat maar weinig mensen tot actie overgaan. De bakken mogen gewoon in de openbare ruimte geplaatst blijven, zo ook op het stadhuisplein. Daar heb ik de mijne in april netjes afgeleverd ter attentie van marie Christine van eck. Vervoerstip; bindt em achter een stadsfiets met bagagedrager. Op geasfalteerde fietspaden gaat het supersnel.

 • Rob

  Stuur SVP ook een mailtje met de vraag om een kleine bak naar CURE:

  klantenservice@cure-afvalbeheer.nl

  dan wordt je klacht daar geregistreerd

 • G. Bode

  Ik wil graag een KLEINE blauwe papier-kliko !
  Ik heb een mooie kast met ruimte voor drie KLEINE kliko’s een grote zou ik straat willen laten staan.

 • vd heuvel

  IK WIL EEN kleine PAPIER BAK.

 • Rob Konings

  Ik wil graag ook een kleine papierbak, wij hebben een opslag voor de containers en daar passen de grote containers niet in!!

 • Sandra Goossens

  Ik vind het niks die containers. Maar als het dan moet wil ik heel graag een vele kleinere! Ik kan mijn schuurtje niet eens meer in met die lompe bak! En ik heb geen tuin waar ik hem kwijt kan..

 • Hettie

  Ik heb liever groen in m’n tuin dan blauw. Een kleine container is zelfs nog te groot voor een bescheiden consument. De grootste vervuilers worden nu weer op hun wenken bediend.

 • Sinds de ontvangst van deze enorme papierbak in maart 2023, heb ik nog steeds niet aan de straat hoeven te zetten, 6 maanden geleden… Tijd voor een kleinere bak

 • Jos Hezemans

  Graag een, véél, kleinere papiercontainer.

 • José van dooren

  Ik wil graag een kleine papiercontainer, een bak van 140 liter is groot genoeg

 • Ans van liempt

  Wij willen een kleinere papierbak!!!!
  groet Ans

 • betty van poeijer

  ik wil een kleinere papierbak
  gr.Betty

 • Paul den Ouden

  Ik wil graag een kleinere papiercontainer!

 • alice

  Graag een kleinere container, 70 liter is al meer dan voldoende in deze digitale wereld. Nu is de 240 liter bak een lelijk ding in de tuin zeker gezien de omvang. Ik krijg dat ding nog niet in 1 jaar vol. In dit klimaat had de gemeente beter gedaan om regentonnen gratis te leveren.

 • Bart ter Stege

  Graag een kleine papiercontainer van 140 liter, de nu geleverde bak is veel te groot voor ons. Wij hebben meestal een kleine doos oud (35x25x15 cm) papier en karton per 4 weken, omdat we geen reclamedrukwerk ontvangen.

 • Joyce Lapré

  Ik wil heel graag een kleine papiercontainer van 140 liter

 • Wiebert

  Ik wil ook een 140 liter papierkliko.!

  Onbegrijpelijk dat hierover nog weer uitgebreid vergadert moet worden.
  De bureaucratie draait weer op volle toeren!

 • Maria

  Ik wil een kleinere papierbak. Ik heb geen plek voor een grote kliko en hij is in 4 maanden nog niet eens vol!

 • SN

  Ik heb slechts 1 klein zakje papier per maand. Wat moet ik met een grote conainer die ik niet in mjjn klein tuintje kwijt kan. Waarom niet een container met een schot ertussen. Ene kant grijs andere kant papier. Of de huidige plastic inzamelplaatsen die gaan verdwijnen vervangen door papier.. ik heb in ieder geval geen plek. Hoe kan het trouwens dat er in Gestel wel kleine bakken in omloop zijn. Het was ook niet bekend waar we konden klagen, werd pas duidelijk na artikel 6 juli in ED. Bij cure krijgt ieder een ander verhaal. Bij de gemeente kon ik op website niet vinden hoe ik erover kon klagen. Niet vreemd dat er zo weinig negatieve reacties zijn, maar dat was dan misschien ook wel de opzet.

 • J Verschuren

  Voor alleen papier is een bak van 240 liter voor mij veel te groot. Een exemplaar van 140 liter is groot genoeg. Ook voor in de tuin, waar de bak moet worden bewaard, is een kleinere bak gewenst.

 • Henk van Eembergen

  Ik wil een kleinere bak

 • Yvonne Jonker

  Mijn voorkeur gaat uit naar een kleinere (140 Ltr) papier container!
  Deze grote bak is echt veel te groot een een 1-persoons huishouden!
  Ik wil ‘m dus graag ruilen voor de kleinere!

 • Leonie Sinke

  Graag een kleinere papiercontainer

 • J.Wiendels

  Ik wil een kleinere bak

 • Bert

  Ik wil een kleine papierkliko. Die grote is een sta in de weg en duurt maanden voordat die vol is.

 • De papiercontainer van 240 liter is veel te groot voor een 2-persoons huishouden.
  Wij zouden deze grote papiercontainer graag omgeruild willen hebben voor een kleinere container van 140 liter zodra deze beschikbaar is. De ruimte in de schuur is daarnaast ook beperkt en tenslotte is de handelbaarheid van deze containers voor oudere en kleinere mensen een crime. Het is beter te kwalificeren als “ onhandelbaarheid”

 • Anja Hofman

  Ik wil een kleinere bak. Belachelijk dat ieder huis tegenwoordig een complete milieustraat moet herbergen terwijl de oppervlakte daarvoor niet beschikbaar is. Je ziet dat veel mensen noodgedwongen hun kliko’s in de voortuin moeten zetten waardoor het aangezicht van een wijk er niet fraaier op wordt.

 • De papierbak is veel te groot. Na vier maanden nog niet vol. Ik wil een kleine bak of helemaal geen en haal het papier weer op zoals voorheen. Is nooit een probleem geweest.

 • Mario Nozza

  Erg graag een kleinere bak. Te groot voor mijn stadstuintje.

 • Ine

  de grote bak graag omruilen voor een kleine.
  heb krant , wat folders en af en toe een doosje.
  na 2 maanden bak aan straat gezet, nog niet half gevuld.
  verder kan ik hem moeilijk kwijt in de tuin.
  had een plek laten maken voor de afvalbakken.
  maar deze grote kan ik er met veel moeite ingepropt krijgen., daarna kan ik niet bij de deksel en moet ik eerst de groene en grijze wegzetten om er iets in te kunnen gooien.
  lekker handig

 • Ik wil een kleine kliko voor papier.
  Deze is veel te groot. Ik kan dat ding nergens plaatsen en ook niet vervoeren.
  Met mijn hoeveelheid papierafval zou een of hooguit twee keer per jaar legen ruim voldoende zijn. Belachelijk toch

 • Henny

  Een kleinere papiervak past ons beter

 • Gerrit-Jan van Os

  In de praktijk blijkt nu dat een bak van 140l ruim voldoende is. Een kwestie ook van vooral verpakkingen goed klein maken.

 • Monica

  Graag een kleine papierbak. De huidige blauwebak is echt veel te groot.

 • Yvonne

  Ik wil een kleinere bak.

 • Judith van Heijst

  Bij de aanblik van die giga grote bak gingen bij mij alle seinen op rood! Ik dacht dat ik de enige zou zijn. Ik begreep niet wat de gemeente opeens van plan was! Ik kon me een brief herinneren dat wij juist geen bak zouden krijgen ! En inderdaad waar laat ik z’on giga bak in een stadstuin. Laat staan dat ik er aan denk hem buiten te zetten op de juiste dag! Ik had al een mooie papier oplossing thuis. Dat is nu om zeep geholpen, want ik lees op de papier containers dat deze uit de buurt gaan verdwijnen! Ik wil geen kleinere bak. Ik wil helemaal GEEN bak! Ik ben klaar met al die bakken.

 • Martin en Paula Swinkels

  Wij willen ook liever de kleine papier container

 • Marcel v Empel

  Ik heb al jaren een kleine papierbak 140 liter. Ze willen deze omruilen voor een grote bak. Krijg die kleine bak amper gevuld, dus een grote bak is niet wenselijk. Over geld over de balk smijten door de gemeente Eindhoven gesproken. In een digitaal tijdperk heb je steeds minder papier. Dus vraag mij af welke idioot bij de gemeente met het idee komt om enkel grote bakken aan te bieden. Heeft de gemeente nog steeds niks geleerd van verkeerde investeringen, zoals toen die waardeloze grijze fietsparkeerbakken die tonnen koste en nu bij het oud vuil zijn gezet.
  Kortom waardeloos dus. Geef gewoon de mensen een keuze.

 • Herma

  Ik wil een kleinere bak. Deze is veel te groot als je geen papieren krant dagelijks hebt, geen tijdschriften en geen folders. Zeker voor twee bejaarden.

 • carla soeters

  Ik heb n te kleine tuin voor zi’n grote papierbak en heb die daarnaast ook echt niet nodig!!. Graag n kleinere baj dus

 • Lonneke Heijmans

  Ik heb een kleine grijze en kleine groene container. Krijg ik er zo’n joekel bij. Echt belachelijk en past niet.
  Ik wil ook een kleine blauwe.
  Krijgen we er straks ook 1 voor plastic en 1 voor glas.? Kan ik er vast rekening mee houden.

 • Marga

  Graag wil ik een kleinere container. Ik heb geen papieren krant en ontvang geen reclame. Heb de grote container dus niet nodig. Ik heb de vraag per mail doorgegeven aan Cure, omdat ik hen telefonisch niet kon bereiken. Ik heb geen antwoord van hen ontvangen

 • Marianne

  Ik wil een kleinere papierbak

 • ILSE

  Ik wil een kleinere bak!!!
  En ik wil nog kwijt dat ik me moeite kostte om dat door te geven bij cure. Daar gingen zij niet over was het antwoord. Vraag me echt af of ons commentaar aan de gemeente is doorgegeven en/of het aantal van maar 30 mensen die dit hebben aangegeven klopt. Dus erg blij met dit initiatief!

 • Harold

  Ik wil een kleinere bak.

 • Nathalie

  Ik wil ook een kleinere papierbak.

 • johan

  Maak er n regenton/bak van en doe het oudpapier bij je straatgenoten erbij.

 • Tonnie

  Ik wil een kleinere papierbak.

  • Heb een bovenwoning en een kleine schuur , dus geen plek voor kliko + papier container.
   Dus geen papier container

 • Hans

  ik wil een kleinere bak

 • Kelly

  Ik wil ook graag een kleinere container ivm beperkte ruimte en ik heb ook geen grote nodig voor mij alleen.

 • Erwin

  Ik wil een kleinere bak

 • Nell Post

  Graag een kleinere container ivm beperkte ruimte in tuin en schuur.

 • Emmy Zandee

  Ik wil ook graag een kleinere bak. Zo’n grote bak wordt toch veel te zwaar om te verslepen als hij vol is?
  Ondanks dat wil ik geen ondergrondse papiercontainer, want binnen de kortste tijd ontaardt dat in een grote ‘zooi’ rond de container. Dat zien je nu al bij de appartementencomplexen.

  Beste medebewoners van de stad: als de gemeente zegt dat het niet kán (kleinere container dus) betekent dat dat de gemeente het niet wíl. Het interesseert ze niks hoe het georganiseerd is, als het op papier maar verantwoord is.
  Net als het veel te hard rijden dat je vaak ziet: ook dat interesseert ze niets. Maar daar gaat het nu niet over.

 • paul

  Zijn er Mensen die van hun grote papierbak afwillen? Ik wil ‘m wel hebben om regenwater in op te vangen wat anders in het riool verdwijnt. Kom hem gratis bij je ophalen! Stuur maar een telegram berichtje naar @vlammenpan.

  Zelf heb ik nauwelijks oud papier, en wat ik heb gaat in stukjes bij de compost. Nee-Ja brievenbus sticker helpt ook daarbij. Bij ons in de lijmbeekstraat krijgen we trouwens geen containers, dat gaat hier niet.

 • Carolien

  Ook voor mij met klein tuintje en weinig papier is de papier bak veel te groot. Bij voorkeur vervangen door een table-top formaat die in het schuurtje past

 • Eric Van Luijtelaar

  Wij willen graag een kleinere papierbak, of nog liever een ondergrondse papiercontainer!

 • Graag een kleinere pspierbak

 • Giny Middel

  Ik wil graag een kleinere papierbak. van 140 liter. Die ik nu heb is te groot om ergens neer te zetten en veel te zwaar voor mij als hij vol is.

 • Janny Otto

  Met flinke tegenzin zet ik morgen mijn te grote, te blauwe papierbak aan de weg. Ik heb erg mijn best gedaan om mijn tuin zo groen mogelijk te maken, maar na de grijze en de groene bak, overheerst nu voorál de kleur blauw mijn kleine stadstuintje. In één woord Afgrijselijk. Geacht gemeentebestuur: ‘kom op uw besluit terug’. Ik wil de bak NIET!

 • Schuurmans L.

  Lilian

  Wij willen een kleine papierbak, Deze is veel te groot en te zwaar.

 • Hannie vermolen

  Ik wil graag een kleinere bak. De 240 liter bak kan ik niet kwijt.ik heb ook een kleine groen en grijs bak

 • Tineke

  Veeeel te onhandig grote papierbak. Jakkes

 • T. Hofer-la Rivière

  Heel graag zou ik in plaats van de grote, een kleine papiercontainer willen hebben.
  Vandaag deze voor de eerste keer buitengezet: wat een zwaar gesleep.

  Ook mijn straatgenoten van nummer 2 en 94 en 96, allen op leeftijd, willen veel liever een kleine bak.

  Hopelijk lukt het zo.

 • Vero

  Mijn tuin is 12m3 en dan nog een bak, ik breng papier Zelf weg, dank u

 • Gha Van der Hoorn

  Papiercontainer is voor ons veel te groot. We willen graag een kleinere.
  Bovendien is de kleur niet natuurlijk,past niet in de tuin.

 • Nathalie

  Bij mij staat hij nog voor mijn huis op de stoep en daar laat ik hem staan ook. En ik ben duidelijk niet de enige in de straat die er zo over denkt. Ik wil helemaal GEEN papierbak!

  Ik heb al 30 jaar een NEE – NEE sticker op de brievenbus, ook geen abonnement op kranten of tijdschriften… deze bak is bij mij totaal overbodig.

 • Paul Beekman

  Deze container is echt veel te groot; ik schat in dat we er 2 á 3 maanden over doen om dat ding vol te krijgen.
  Graag een kleinere.

 • De 240-liter papiercontainer is zelfs zonder inhoud al te lomp voor mijn moeder van 85 om naar de straat te rijden. Zij wil graag het kleinere formaat. Nu staat de grote bak werkloos in de garage ruimte in te nemen.

 • Minou

  Bij ons is 240L ook veel te groot. Voor ons zou een 120L veel beter zijn.

 • Jos van der Heijden

  Wij willen ook een kleinere papierbak. De huidige is veel te groot

 • Mandy Bongers

  wij willen graag een kleinere papierbak of idd liever helemaal geen en houden zoals het nu is.

 • Marianne

  Wij willen graag een papiercontainer van 140 liter.

  Na ruim 2 maanden is onze huidige papiercontainer voor nog maar 1/3 gevuld, dat is dus ongeveer 80 liter.
  Een papiercontainer van 140 liter is voor ons dus groot genoeg!

 • graag kleiner papierbak
  Elly

 • Joris

  Ook namens Jan en Greet; wij willen allemaal een kleinere papierbak! gr Joris

 • Ad Custers

  Ook wij vinden deze bak te groot. Dus willen we een kleineren.

 • Dianne Ceelen

  Ik wil graag een kleine bak. Bestel heel weinig online en heb ook geen krant en reclame en koop nooit pizza’s dus voor mijn weinige post en eiwrdozen hoef ik niet zo’n enorme bak.
  Dianne

 • H. Loots

  Als stel van 2 doen wij er 3 maanden over om de bak te vullen. Wij bestellen nooit op internet en hebben weinig tot geen karton. Een kleine blauwe bak is een must.

 • Tess Speelpenning

  Ik zou graag een kleinere papierbak willen, of liever eigenlijk helemaal geen extra container in de tuin.

 • Mario Nozz

  Graag een kleinere blauwe papierbak.

 • Ik wil graag een kleinere papiercontainer.

 • Jean Pierre Coumans

  Ik snap niet waarom je eerste instantie een keuze krijgt tussen een grote en of de normale iets kleinere bak. Dan hadden ze gerichter kunnen bestellen. Wij hebben de “normale” groene en grijze bakken en nu ineens een groter formaat erbij. Staat enorm in de weg. Ik wil dus graag de kleinere variant en niet zo’n groot onding!!!

 • Yvonne

  Ik heb al in een eerder stadium de gemeente om een kleine container gevraagd, ook aangegeven dat het beter zou zijn om een keuzemogelijkheid te bieden. Ik kreeg reactie van Cure (.?) dat dit niet kan, met als reden ; is een besluit van de gemeente om alleen 240 bakken te leveren. Nogmaals een mail gestuurd naar de gemeente en mijn verbazing uitgesproken dat ik een reactie van Cure kreeg. GEEN reactie hierop gekregen.

 • Jacqueline Verhoeven

  Graag een kleine papiercontainer, weinig ruimte voor in mijn achtertuin. Geen plaats voor in mijn mini schuurtje.

 • Als je draagvlak voor het milieu wil creëren moet je inspelen op de behoeften en wensen van de inwoners. Geef ze de keus tussen een grote of kleine papierkliko of zelfs een gezamenlijke met een of meerdere buren.

 • Lea

  Vreselijk zo’n grote bak! Waar laat je ‘m?
  Graag een veel kleinere!

 • Chris

  Heel graag een veel kleinere papiercontainer, nergens voor nodig zo’n grote, en past ook niet lekker in m’n tuin of schuurtje.

 • Sars

  Ik wil een kleinere papiercontainer.!!
  Een sta in de weg en wij krijgen die bak in een half jaar nog niet vol.

 • B. Stoel

  Graag een kleine papiercontainer.

 • Sj Herps

  Deze geleverde MEGA grote papiercontainer is bijna net zo groot als mijn (postzegel-)schuurtje. Mijn fiets, de grijze kliko en deze bak passen er niet samen in. Dus wat moet ik nu buiten laten staan? Heb geen tuin; alleen een eenpersoons bovenwoning.

  Cure al gemaild maar kreeg n standaard brief terug met dat de ‘wenperiode’ uitgezeten dient te worden tot men gaat ‘evalueren’ (?) WTF…?!

  Ik wil géén bak.
  Ondergrondse container aan de straat kan een oplossing zijn. Of gw ophalen aan de straat.
  En als het MOET een draagbaar mini bakje zoals met chemisch afval….

 • Frea

  Wij willen graag een kleinere papiercontainer.

 • Wilbert

  Wij willen graag een kleine papiercontainer zodat we er nog een plekje voor kunnen vinden in ons relatief klein jaren-30 huis/tuin.

  Nog beter is 1 grote kliko met een combi van groen en papier

 • Ellen van Hooff

  Wij hebben graag een kleinere papiercontainer zodat deze in onze kleine tuin past.

 • Hélène

  Ik zou niet weten waar ik de container kwijt moet geraken in mijn postzegelschuurtje en tuintje dat ik ook graag zo groen mogelijk wil houden ( dat wordt toch ook gestimuleerd) en zeker niet zo’n grote. Ik ben voor het scheiden van afval en recyclen. Maar dan graag een centraal papiercontainer bv op de plekken waar nu ook de glas en plastic containers staan. Daar ga ik toch naar toe met mijn geringe afval. Ik woon in Stratum

 • Elly

  Ik wil helemaal geen container.

 • Wij produceren samen met zijn tweeen onevenredig veel oud papier, maar zelfs dan krijgen we de 240 literbak maar halfvol. We hebben maar een kleine achtertuin. De GFTbak en de restbak hebben ook de kleine maat. Wij zouden graag een kleine papierbak hebben.
  We konden ons ook redden zonder papierbak, maar we snappen de logica van de gemeente dat een papierbak voordelen heeft.

 • Stefan

  Ik wil een kleinere bak! Vind de wijze van opdringen vrij asociaal. Plus mijn kleine achtertuin is nu minder vrij van plastic.

 • Arthur

  Ik wil het liefst geen papiercontainer!

 • Janet

  Wil graag een kleinere kliko die past bij mijn huishouden

 • Eduard

  Ook ik wil een kleinere container van 140 liter. De geleverde 250 liter is veel te groot voor ons.

 • Max

  Wij willen graag een klein formaat papiercontainer!

 • Henriette Klamer

  Het fijnste zou het zijn als het papier gewoon opgehaald zou worden. De lastste jaren werd het een rotzooi, grotendeels doordat hele straten overgeslagennwerden bij het ophalen. Logistiek weet ik niet hoe dat werkt, maar het is gebleken moeilijk.
  De grote bak is veel te groot voor ons en een sta in de weg. Als het niet anders kan, dan willen we liever een kleinere container.

 • Charlotte

  Ik wil liever helemaal geen kleine papiercontainer maar terug naar het ophalen van het papier aan de straat of ik breng het zelf weg. Wij hebben een kleine tuin waar al amper 2 bakken in passen, laat staan 3 (en dan ook nog een hele grote!).
  dus liever geen container en anders een (veel) kleine(re).

 • Met het reduceren van huis-aan-huis reclamemateriaal, meer overgang naar digitale post en een 2-persoons huishouden is een 240 liter container veel te groot. 170liter voldoet ruimschoots bij 1x per maand ophalen.
  Afgezien van het feit dat containers voor het ophalen oud papier een slechte keuze is, waar helaas geen inspraak voor is geweest.- liever helemaal geen container.

 • Tini van den Heuvel

  Graag ‘n kleine papierbak,ik bestel niet dagelijks online mijn boodschappen en heb niet veel karton wat weggegooid moet worden.En ik heb ‘n klein schuurtje en geen plaats voor zo’n grote container.

 • Frank van Gennip

  In onze straat stond van 13 huizen het oud papier dat makkelijk in 4 grote containers kon.
  Zelfs een kleine container is voor mij te groot.
  Ik kan mijn papier makkelijk in de containers van anderen erbij doen.
  Ik wil geen grote container.
  Wat een verspilling om dat niet direct aan te kunnen geven.
  Groet,
  Frank

 • Gliding albatros

  Ben invalide en kan die bak niet hanteren.

 • R van de Ven

  Alstublieft gemeente Eindhoven, graag een kleine papiercontainer.

 • Ik wil een kleinere papiercontainer!!
  Zo moeilijk hoeft dat volgens mij niet te zijn. De kleine grijze bakken zijn er al bij cure, nu alleen nog kleine blauwe deksels

  • M.E. Kies

   Dag Maaike, die kleinere blauwe deksels voor een 140 liter container bestaan al. Ik zag ze her en der in mijn omgeving (Gestel). Bij iemand aangebeld om te vragen hoe hij daaraan kwam. Hij vertelde dat Cure zo’n kleine papiercontainer jaren geleden als optie aanbood. Dus waarom kon het toen wel, en nu ineens niet meer? En – nog erger – waarom vraagt Cure die mensen nu om hun kleine papiercontainers in te wisselen voor zo’n idioot grote bak? Aan de vuilniswagen kan het niet liggen, die kan beide formaten aan.

 • Henrie Wagenknecht

  Ik wil een kleinere papiercontainer

 • Frans Daman

  Wij willen graag een kleine container!

 • Paardekam

  Ik wil een kleine papiercontainer.
  Ik vind het bizar dat dit op deze manier is uitgezet. Dat bewoners niet vooraf kunnen aangeven welke maat bak past bij de hoevelheid aan te leveren papier.. En of ze wel papierafval hebben,,dus zelfs helemaal,geen. bak nodig hebben
  Een staaltje machtsvertoon va de gemente Eindhoven…..!!!

 • Chris Oldenburg

  Graag een kleine papiefcontainer

 • Snoeren

  Graag een kleine papiercontainer

 • Evert

  Graag een kleinere papierbak.

 • Sander

  Belachelijk grote bak voor eenpersoonshuishoudens. Genoeg voor 1/2 jaar aan kranten en wat ander papier

  Een ondergrondse papier container in de wijk waar je bijvoorbeeld 2 keer per maand een kleine hoeveelheid papier kan dumpen zou het straatbeeld een stuk netter houden dan nu met stoep vol groene, grijze en blauwe bakken. Heb je meer, dan gewoon even naar stort brengen.

 • Alice Lampe

  Graag wil ik een kleine papiercontainer van 140 liter in plaats van de grote geleverde container van 240 liter.

 • .waals

  Wij willen een kleinere papier bak !!

 • Marieke Kempen

  Graag geen papierbak. We delen graag met buren.

 • R. Hopmans

  Graag een kleinere papiercontainer

 • Verkooijen

  Jaren geleden heb ik bij een digitale inventarisatie van de gemeente al kenbaar gemaakt dat een zoveelste container (t.b.v. papier) niet gewenst zou zijn. ‘Ik ben geen afvalverwerkingsplaats voor de gemeente’ was mijn commentaar. En wellicht is er nog een vierde op komst voor het plastic.
  Maar nee hoor, blijkbaar heeft een test in de gemeente vooral positieve geluiden opgeleverd, en zie daar, de blauwe container in de tuin is een feit.
  Waarom niet een ver/inzamelplaats voor het papier, zoals ook gebeurt met het plastic, textiel etc.? Of wellicht zijn er nog andere oplossingen te bedenken, anders dan de tuinen, groot of klein, vol te stouwen met kliko’s.

  Ik wil de grote papiercontainer wisselen tegen een kleinere. En het liefst zou ik de container hebben kunnen weigeren.

 • Antoon en Gonda Awemmers

  Wij willen een kleinere papierkliko

 • E. Wijers

  In plaats van een 240 liter papierbak een 140 liter bak, liefst nog kleiner.

 • B Fagel

  Graag wil ik een kleine papiercontainer van 140 liter in plaats van de grote geleverde container van 240 liter.

 • S. Vlemmings

  Dag,
  Ik persoonlijk ken de gemeente eindhoven niet zozeer als een gemeente die graag rekening houdt met de bewoners (Cure overigens ook niet). Ik ben erg blij met de papiercontainer, maar had inderdaad ook graag een kleinere gehad. Als de gemeente (of Cure) echter al voor de distributie aangeeft dat een kleinere container geen optie is, dan is van tevoren natuurlijk ook al uitgesloten dat er enige kans is om een kleinere te krijgen.

 • FH Smulders

  Graag een kleinere papierkliko,

 • Bert Gerritsen

  De gemeente Eindhoven probeert haar inwoners te dwingen een papiercontainer van 240 liter af te nemen. en beroept zich daarbij op het B&W uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2021, waarin de inzamelingswijze en het inzamelingsmiddel zijn vastgesteld. De juridische houdbaarheid daarvan is echter twijfelachtig (zie commentaar advocaat Radar).
  De gemeente schrijft in haar raadsinformatiebrief dat “goede directe communicatie met bewoners cruciaal is gebleken” en “elke verandering aan de inzameling van huishoudelijk afval moet goed uitgelegd worden” en dat “bewoners uitgebreid geïnformeerd worden over de achtergrond en het doel van de maatregelen”. Dit zijn slechts holle frasen gebleken. We zijn slechts geïnformeerd dat er een minicontainer afgeleverd wordt en dat we die niet kunnen weigeren. Als je op dat moment nadere informatie wilde werd je van de gemeente verwezen naar Cure en van Cure weer terug verwezen naar de gemeente waar je niet verder kwam dan het Klantencontactcentrum, dat weigerde om je in contact te brengen met de ambtenaren die bij het besluit betrokken zijn geweest. Een gang van zaken die haaks staat op de prachtige intenties uit de raadsinformatiebrief en een democratisch bestuursorgaan onwaardig is. Klagen of weigeren lukt gewoon niet, het aantal geregistreerde klachten blijft klein en de conclusie van de wethouder is dat er weinig weerstand is ondervonden.
  Bij het besluit zijn de belangen van de inwoners niet of onvoldoende gewogen, wat alleen al aanleiding kan zijn het beluit opnieuw te laten nemen of dit via de rechter of de raad af te dwingen. Hierbij zou naast de optie om de minicontainer te weigeren ook de optie van een kleinere container mogelijk gemaakt moeten worden.

 • S. Freytag

  Vreselijk deze veel te grote bak.
  Wie heeft dat bedacht? Voor de kleine stadstuinen en schuren.
  Er wordt zo gemakkelijk gezegd dat die in de schuur kan staan …
  Onze schuur is gevuld met spullen en fietsen …

 • John Trum

  Ik wil eigenlijk helemaal geen container voor papier. Ik breng mijn papier naar een ondergrondse container voor papier, maar als het dan persé moet, wil ik heel graag een kleinere container voor het papier en niet een van 240 liet, die ik niet kwijt kan en die bij mij pas na maanden een keer vol raakt. Echt een misser van de gemeente Eindhoven.

 • J. Op de Beek

  Ik wil graag een kleinere papiercontainer. De huidige bak van 240 liter is echt belachelijk te groot, zowel voor de tuin als voor de hoeveelheid oud papier.

 • M. Rikken

  Ik heb een kleine container, die omgeruild gaat worden voor een grote. Ben heel tevreden met de kleine bak en wil geen grote.

 • M.v.Nuenem

  M. v. Nuenen
  Ik wil graag een kleinere papiercontainer.

 • Herlinde

  Ik wil heel graag een kleinere papierbak. Deze is echt belachelijk groot.

 • Han Thoonen

  Ik wil een kleinere papiervak. Voordat ik deze gevuld heb ben ik een half jaar verder.

 • carin

  Ik zou ook graag een kleinere bak hebben.

 • LML Gulikers

  Duurt bij mij zeker 1 jaar eer die vol is, nl geen reklame,geen krant en zelden online aankopen.
  Een GROTE STA IN DE WEG met zn fel blauwe deksel.En NEE ,HIJ WENT NIET.
  Graag een kleiner formaat.

 • Bewoner Paradijslaan Eindhoven

  Hoi,
  wij hebben al meer dan 30 jaar een papier container in gebruik.
  Per lift opgang (= 10 appartementen) hebben wij 1 papier container. Deze container is voldoende groot voor ongeveer 1 tot 2 weken oud papier. We hebben plaats voor 1 tot 2 papier containers per lift opgang. We hebben geen plaats voor 1 papier containers per woning. Wij wonen in een appartement in de Paradijslaan.

  Grond containers voor papier zijn absoluut onwenselijk vanwege de grote hoeveelheid afval die naast de container geplaatst wordt. Vervolgens voelt de gemeenten zich niet verantwoordelijk voor de grote hoeveelheid afval die naast de container geplaatst wordt.

  Wij hebben te horen gekregen dat de gemeente in onze straat grond containers voor papier wil plaatsen en geen papier containers zal verstrekken. Dat vinden wij een slecht voorstel.

  Dus ook hier is maatwerk gevraagd en is de door de gemeente geboden oplossing een achteruitgang.

 • Mariëtte van Tuijl

  Graag een kleinere bak. Met een te kleine schuur en al twee aanwezige kliko’s geen plek in stadstuin. Ik wil ze ook niet aan de voorkant zetten; heel erg lelijk.

 • Yvette

  Ik wil een kleinere papierbak

 • Wim van Grieken

  Ook ik zou graag een kleinere papierafvalbak hebben. Deze bak is echt te groot en remt het gebruik van overbodig papaier niet af maar stimuleert het juist. “Gooi er maar in hij is groot zat!”.

 • M.E. Kies

  Heel fijn deze handtekeningenactie tegen het ongevraagd toe-eigenen van weer een stukje privégrond door de gemeente, zeker als je maar een klein stadstuintje hebt en geen voortuin. En waarom zijn die deksels in zo’n opzichtige felle kleur blauw zodat je er met geen mogelijkheid omheen kunt kijken? Bruin zou beter passen in een tuin die allengs meer op een kleine milieustraat begint te lijken.
  Het liefst zou ik die bak helemaal weigeren, maar als dat niet kan is eentje van 140 liter echt het maximum. Daar kan ik al maandenlang mee toe. Misschien was ik al meegeteld bij de bezwaarmakers, na mijn eerdere protestmail en telefonade toen die bakbeesten nog niet waren uitgedeeld. Anders bij deze.
  En als alternatief stel ik voor dat mensen zonder voortuin en genoeg trottoir voor de deur die bak ook daar permanent neer mogen zetten. Eventueel ingebed in een (minstens twee stoeptegels brede) geveltuin ter verzachting van de visuele pijn voor de rest van de straat.

 • D. Ceuvel

  Deze bak krijg ik nog in geen jaar vol! Daarbij neemt hij absurd veel plaats in en valt ook nog erg op door zijn fel blauwe deksel. Graag een kleine!

 • H. Bogers

  We hebben 2 kleine (140 l ) bakken. Waarom dit formaat! Ontsiert tuin/opritten hier in Meerhoven. Graag een kleine bak, of alternatief met een aantal buurtbewoners.
  Het idee van de buren was al om 1 bak samen te delen! Goed alternatief! Kunnen we 1 bak inleveren?

 • Else van Eijndhoven

  Ik wil een kleinere papiervak omdat ik maar een kleine tuin heb

 • Anne-Marie Boonen

  Ik heb geen ruimte in de tuin voor de grote papierbak.
  Daarnaast heb ik heel weinig oud papier.
  Ik wil een kleinere variant

 • Bert Vooijs

  Ik wil een kleine papier Kliko

 • Jeffrey

  Voor ons graag ook een kleinere bak

 • Michies Jan

  Wij krijgen met veel moeite 1 bananendoos per 2 maanden gevuld met oud papier, en dan worden we zonder overleg met dit bakbeest opgezadeld.
  Bij navraag kan deze ook niet veranderd worden in een 140 liter container , en wil je de bak weigeren dan krijg je het commentaar ,maar meneer denk eens aan het milieu, heb ik gedaan en ongevraagd zoveel 240 liter containers produceren terwijl dit niet nodig was geweest , dan denk ik da’s goed voor het milieu.
  Wacht aub niet tot de evaluatie van Oktober en regel nu 140 liter containers voor de bewoners die deze willen, en bespaar op de inkoop van te grote containers.

 • Timo Bedaux

  Ik wil geen reuze papierbak!

 • Koen

  Ik wil een kleinere bak. Dit past niet in mijn tuin

 • Jan huskens
  09-05/23. 20.00 uur
  Graag Bak. 240 ruilen voor 140

 • Corinne de Bijl

  Weer zo’n grote plastic kliko erbij! En je kon niet eens vooraf dit lelijke bakbeest weigeren. Nee, eerst moest alles geproduceerd, vervoert en geleverd worden. En dat in een tijd dat CO2 en energie bespaard moet worden. Zul je zien dat er weer een hele ronde komt van omruilen of innemen ( als je tenminste de mogelijkheid krijgt om te weigeren) van deze bakken. Geen goed voorbeeld van de gemeente dus.
  Ik pleit voor de mogelijkheid van centrale inleverpunten zoals met glas, e.d.

 • R C

  Ik wil geen papierbak.

 • Hoof

  Ik wil graag een kleine papiercontainer (140 liter) in plaats van de geleverde 240 liter papiercontainer!!

 • Teresa

  We willen allemaal minder papier gebruiken, digitaliseren, en dan een giga-kliko? Neen! En halve mini-kliko zou genoeg zijn

 • van der Velden

  Wij willen graag een kleine kliko voor het oud papier.
  Deze is veel te groot.

 • Mariejon Punt

  Graag een kleinere papierklikp

 • Gerty

  Ik wil graag een 140 liter papierbak i.p.v de grote bak, die nu geleverd is. In dit digitale tijdperk is er veel minder papier. De grote bak neemt teveel ruimte in en is voor mij haast niet te hanteren.

 • Ellen

  Al dat overbodig plastic van de grote containers… zonde!! Had liever een kleine bak voor papier en een bak voor het scheiden van plastic gehad.

 • Karin

  Liever helemaal geen bak maar als het niet anders kan dan graag een kleine. De bak zit nog niet voor een kwart vol en neemt erg veel ruimte in beslag.

 • Sien Geboers

  De bak van 240 liter is voor mij veel te groot, Graag een kleine bak van 140 liter dus.

 • Diana Schrijvers

  Ik wil graag een kleine papiercontainer (140 liter). Deze is meer dan groot genoeg voor ons.

 • Martin

  Graag een kleinere bak wegens plaatsgebrek en met een twee persoons huishouden is de huidige bak ruim aan de maat

 • P. A. Q. Heskes

  Graag een kleine papier container, zelfs na 1 maand zit de grote nog niet half vol.

 • Lydie

  Liever geen container en indien verplicht een kleinere container. Geen plaats voor in de tuin. Heb bijna geen papierafval, geen krant, geen folders
  Breng t liever zelf ergens naar toe.

 • Maria

  Liever geen container. Mensen met kleine tuintjes houden geen groene plek, zit- of speelruimte over. De helft van je tuin lijkt een milieustraat. Plaatsen voor je huis is ook geen optie. T mag eigenlijk niet en t beeld van mooie straten en wijken wordt er door verpest. Waarom geen gezamenlijke (ondergrondse) containers in de wijken geplaatst. Ook milieuvriendelijker dan al die plastic bakken.

 • Wij willen GEEN papierbak.
  Geen folders, geen krant, bijna geen oud papier en GEEN plek voor een 3e container.
  Dichtbij is een ondergrondse papiercontainer.
  Daar brengen we wat we hebben naartoe. ♻️

 • Paula

  De papiervak is veel te groot! Wij houden geen tuin meer over en die is al zo klein (stadstuin). Daarnaast is een ondergrondse container veel beter. Meer hebben we niet nodig. Zoveel papier hebben we niet maandelijks. Liever dus geen papierbak!

 • M Penning

  Graag wil ik een kleine papiercontainer,
  140 liter in plaats van de geleverde 240 liter.

 • Chantal van den Dungen

  Ook al heb je ruimte en plaats voor een deze grote papiercontainer is het dit formaat niet nodig. In de periode dat wij de container hebben is die niet 1 keer vol geraakt. Op de datum dat de container geleegd gaat worden zet ik die maar gewoon buiten ondanks dat de container niet vol zit. Veel is digitaal en reclame folders of kranten hebben wij niet. Het komt uit op papieren verpakkingen , dus kan je lang sparen voor dat deze enorme container vol zit.

 • Cor Verbakel

  Vanwege de ruimte en de hanteerbaarheid (gewicht van een volle bak) heb ik liever een kleine bak.

 • T Stevens

  liever geen bak. kan ’t niet anders dan ’n kleine bak.
  leefbaarheid achter ’t huis wordt erg klein

 • Marc Heesbeen

  Beste, ik wil graag een kleine papiercontainer (140 liter) in plaats van de geleverde 240 liter papiercontainer.

 • M. Rissenbeek

  Ik wil graag een kleine papierbak omdat ik een kleine tuin heb en weinig papierafval.

 • Frances

  Ik wil een kleinere papiercontainer.

 • C.Delsing

  Voor ons is een container van 140 liter groot genoeg. Graag omruilen.

 • Wij willen graag de bak weigeren en ons oud papier zelf naar een ondergronds papier-inzamelpunt brengen (of in de half lege bakken van buren stoppen op de dag van inzameling). Als dat niet kan, dan graag een kleinere bak.

 • Jan jansen

  Graag een kleine papiercontainer

 • Trapman

  Voor ons is een 140 liter papierbak voldoende.

 • Margareth

  “Ik wil een kleinere bak”

 • Herman Bennehey

  Ik wil een kleinere papierkliko, deze maat krijg ik in 3 maanden nog niet vol. Waardeloos om dit zonder overleg te doen.

 • A van Hoof

  Al eerder via diverse kanalen verzoek gedaan voor kleine papierbak, helaas geen effect. Ik wens graag een 140 liter bak gelijk met die voor gft en restafval.
  Na 4 weken verzamelen is de 240 bak maar 1/4 gevuld.

 • L. van den Broek

  Ik wil graag een kleinere bak voor oud papier.

 • A Huijbers

  Ik wil graag een kleine bak voor het papier. Als alleenwonende heb ik daar genoeg aan.
  P.S. Gemeente Eindhoven: zorg voor oplossing bij ophalen plastic afval! Zoals in omringende Gemeenten!

 • C.Geers

  Graag een kleine papiercontainer, voor een 2 persoons huishouding groot genoeg, de oude wasmand , die we nu gebruiken is nog niet halfvol in 2 weken.

 • FvdV

  Niemand heeft plaats voor drie grote kliko’s. Erger nog is de zichtvervuiling van al die kliko’s die geplaatst worden in te kleine voortuinen zoals in Meerhoven. Ik wil gewoon een keuze hebben. Ik wil een kleinere kliko. En waarom zijn er verschillen tussen de verschillende steden. Kijk naar Amsterdam, sterker nog die pakt er de stad Rome ook nog eens bij.

 • C. Rotgans

  Wat een belachelijk grote bak voor iemand die alleen is. Toen ik Cure belde, voordat ze verspreid werden, werd mij verteld, dat ik geen 140 ltr-papierbak kon krijgen (heb 140 ltr grijs en 140 ltr groen) en dat ik ‘m ook niet kon weigeren. En nu staat dat grote ding daar gruwelijk in de weg te staan. Te zot voor woorden.

 • Anke van Esch

  ik wil een kleinere papier kilko

 • A Berkers

  Graag zou ik een kleinere bak ontvangen, de tuinen zijn niet zo erg groot dat je hier deze huidige riante bak in kan stallen

 • Ine Tresoor

  Is er nou niemand bij de gemeente die kan bedenken dat de gemiddelde huizen in de binnenstad van Eindhoven alleen maar postzegeltuintjes hebben. Daar staan al 2 kliko’s ieder 140 liter. En daar komt dan nog zo’n enorm monster bij. Gruwelijk!

  • A. Donders

   Ik wil, sterker nog ik eis een kleine papiercontainer. Schande zoals de gemeente dit aan ons opdringt.

 • J.Raaijmakers

  Wij hebben ook weinig papier en een grote bak is niet rendabel voor ons.
  Hebben ook liever een kleine bak .
  De grote bak komt ook niet eens halfvol als hij 1 keer in de maand geleegd wordt.

 • Graag een kleine 140 liter bak. Ik krijg deze grote in nog geen jaar vol.!

 • Een kleine blauwe papierbak is voor ons tweetjes groot genoeg

 • Janneke Smeets

  Wij hebben een kleine GFT- en restafvalcontainer, we willen ook een kleine papiercontainer.

 • Lo Blok

  Heel graag kleinere bak, Het standaard formaat is te groot voor eenpersoons huishouden

 • Ali van der Palen

  Graag een kleine bak met blauw deksel, die is groot genoeg voor het papier dat wij verzamelen in 4 weken.

  PS wanneer gaat gemeente Eindhoven het pmd inzamelen, net als de gemeenten in de omgeving? IK ben voor!

 • Renée Klein

  Heel graag een kleinere papierbak.
  De grote is een sta in de weg en veel te groot voor een 2 persoons huishouden

 • Gerard Tielemans

  Ik heb nu een kleine afmeting papierbak, die is voor mij groot genoeg. Ik zet hem gemiddeld eens in de twee maanden buiten… Ik wil hem dan ook niet omruilen voor een grote bak.

 • A.J.Foliant.

  Wij willen in de eerste plaats de papierbak weigeren. wij zijn met twee personen en scheiden ons afval.
  Het is daarom te gek om zo’n grote bak ongevraagd neer te zetten.
  Wij hebben het liefst geen bak maar als het dan toch moet een kleine, omdat we een kleine tuin hebben.

 • Wiebe de Haan

  De bak is voor ons veel te groot en neemt te veel ruimte in. Graag de mogelijkheid bieden een kleinere bak te nemen.

 • Willie van Steen

  Ik wil graag een kleine papiercontainer.

  Ik heb niet voldoende ruimte in mijn achtertuin om drie grote containers te plaatsen.
  Via Cure heb ik gevraagd of een kleine papiercontainer mogelijk is. Nee, alleen mijn grote GFT en restafvalcontainer kunnen gewisseld worden voor een kleinere container. Onder protest ben ik daarmee akkoord gegaan.

  Door uitreiking van de grote papiercontainer is een algemeen opslagprobleem voor veel inwoners van Eindhoven ontstaan. Vaak is er niet voldoende ruimte in een ingerichte achtertuin om de nu in totaal, (groot of klein!) drie containers te plaatsen.

  Veel inwoners plaatsen die containers daarom nu aan de straatzijde voor het huis en/of in de voortuin.
  Dat geeft niet alleen een lelijk, rommelig en ontsierend straatbeeld, maar straten worden daardoor ook getransformeerd naar milieu-straten.

  Met vriendelijke groet,
  Willie van Steen.

 • J.J. Jacobs

  Wij hebben een kleine groene en grijze kliko en willen ook graag een kleine blauwe.
  Hebben dit ook aan Cure doorgegeven en bevestiging ontvangen dat onze klacht genoteerd was.
  Nu ook op deze wijze, want die grote 240 literbak is voor ons een sta in de weg en een doorn in het oog.

 • Ludo Michels

  Graag een kleine bak, deze grote komt ook één keer in de maand niet vol, niet efficiënt volgens mij.. Zonde van al de kunststof verspilling voor zo’n grote bak en de ruimte voor opslag van bak

 • J. Welschen

  Een “kratje” zou genoeg zijn maar als het dan toch moet liever een zo klein mogelijke container.

 • G. M. Wijers

  Ik wil graag een kleinere papierbak.

 • Loet.Niessen

  Waarom niet ook een mogelijkheid om plastic afval aan te bieden op een vergelijkbare wijze (aparte kliko) of -beter nog- zoals bijvoorbeeld in Nuenen gebeurt?!

 • Loet.Niessen

  Ik wil een kleine kliko voor oud papier tegen inwisseling van de grote.

 • Cindy Rath

  Beste lezers,

  Ik zou graag willen dat de ongevraagde zending, de papiercontainer wordt opgehaald.

  Zelf heb ik zowel geen groenafval als kartonafval, dit wordt namelijk 100% gerycled. Een groene container heb ik om deze reden ook niet.

  Ik heb namelijk een wormentoren en bokashi emmers. Hier gaat o.a. al mijn groenten, fruit & kartonafval in.

  Het resultaat hiervan is o.a. de meest zuivere compost voor de kleine eetbare biodiverse bostuin en extra voedingbooster voor het bodemleven en de kamerplanten.

  Kortom: Een gezonde vruchtbare bodem die bruist vh leven en die water vasthoudt 🍀🥰🙏

  Ja en van blije plantjes en blije diertjes en gezond eten uit eigen tuin word ik erg blij 🤗

  Van het verplicht moeten stallen van een ongevraagde zending, de papiercontainer, die èn nooit zal worden gebruikt èn waar echt geen plaats voor is èn enkel het regenwater extra tegen houdt, word ik daarentegen niet blij van.

  💟 Wijs, fijn, leuk & gezellig zou zijn geweest als er vooraf meermaals zou worden gebrainstormd met de fantastische inwoners die Eindhoven bezit om samen te bedenken wat wel fijne oplossingen zouden kunnen zijn.

  Liefs Cindy Rath (van Stratum Helpt)

  Ps. Dankjewel dse voor deze optie om meningen te verzamelen en deze zichtbaar te krijgen van onze medemensen 🥰❤️🙏

  Goodluck 😃!!

 • Harry van de Ven

  Ook ik heb liever een kleinere papierbak.

 • Maria Pol

  Geachte gemeente Eindhoven,

  IK WIL N KLEINERE PAPIERBAK!!!!!!!!! A.U.B.!!!

  Met vriendelijke groet, Maria Pol

 • Wij zijn superblij met de papiercontainer, ik bestel vaak online en heb hierdoor altijd veel dozen.

  • Femke Gerritsen

   Fijn. Trees

   Volgens mij was dit meldpunt alleen bedoeld voor mensen die geen bak of een kleinere willen. Zodat die reacties aangeboden kunnen worden aan de gemeente

 • Tessie de Jong

  Ik begrijp de klachten allemaal niet, ik ben juist blij dat we een container krijgen zodat ik het papier niet meer los hoef aan te bieden. Voorheen werd het kletsnat en bij wind lag heel de straat bezaaid met papier.

  Het is misschien even wennen maar uiteindelijk veel beter!

  • Rien Valk

   Bedankt voor je reactie Tessie.

   Ik snap best waarom in jouw geval een grote container beter uitkomt.
   Maar eerlijk gezegd snap ik niet waarom je die wensen voor een kleine container niet begrijpt. Veel reacties geven aan weinig ruimte te hebben in hun kleine stadstuintje waarin ze liever groene natuur zien en als je dan ook nog eens weinig papier verbruikt dan is zo’n ongevraagde grote bak echt een sta in de weg, toch?

   Mag ik je vragen of je een grote groene tuin hebt waarin je die bak makkelijk kwijt kunt of misschien vind je planten en bomen minder belangrijk? Dat kan en mag natuurlijk ook.

 • Kees van den Aker

  Graag een kleine bak.
  Eén schoenendoos aan oud papier per maand, dan heb je zo’n grote bak niet nodig. Ik had dit ruim vóór het leveren van de bakken al bij de Cure aangegeven trouwens, jammer genoeg was het niet toen al door de Cure opgepakt.

 • Bert Wolters

  Graag een 140 liter kliko

 • R.Boeije

  Ik wil graag een kleinere bak. In mijn patiotuin is er geen plaats voor en in mijn schuurtje kan ik nu amper mijn fiets kwijt.

 • MK

  Ik woon in een appartementencomplex. Iedere bewoner heeft een klein schuurtje. De grote kliko pas hier niet/amper bij.
  Graag een kleinere bak, het liefste helemaal geen. Op 150 m lopen zit een ondergrondse container.

 • Jan

  Ik wil een kleinere papier container.

 • De papierbak is veel te groot, zoveel papier hebben we niet in een twee persoonshuishouden. De tuin staat vol met bakken, groenbak, grijsbak, papierbak,
  Binnenkort ook nog een glasbak erbij🙄

 • L van der Aa

  Ook ik ben tegen deze grote kliko.
  Heb liever een kleiner exemplaar. Of geen. Kan zelf ook papier naar de stort brengen

 • Angela Linders

  Ik wil heel graag een kleinere bak

 • Fam Biemans

  Wij willen ook een kleine container, de 240 l is onnodig groot.
  Wat ons ook hindert is dat in onze wijk veel bakken voor aan het huis geplaatst worden, gewoon op het trottoir. Het straatbeeld wordt er niet bepaald mooier van!

 • J. Hoogers

  Ik wil graag een kleine bak.
  Met hooguit een doosje aan papier per 2 weken zou dat zeker volstaan. We hebben een klein tuintje en een kleine schuur. Voor het plaatsen van een kleine bak is het al passen en meten. We hebben geen plaats voor een grote container.

 • Vincent Ronteltap

  Wij willen een kleine papiercontainer

 • Janny van Halm

  Voor ons kleine tuintje is deze bak veel te groot

 • annelies van den boogaart

  Ik wil graag een kleinere container

 • G. van Schagen

  graag, heel graag een kleinere bak.
  ben alleen en heb enkel de krant als afval.
  mijn bak is vol, schat ik nu nav wat er nu in ligt, 1x per 6 maanden en dan is hij vast te zwaar voor me.
  bovendien had ik plaats laten vrij maken voor 3 kleine bakken en past deze dus niet
  wat is hier, zoals wel meer dingen, slecht over nagedacht bij gemeente Eindhoven

 • han

  graag een kleine papiercontainer. Die is groot genoeg!

 • irma

  graag een kleine papiercontainer. Die is groot genoeg!

 • E. Balvers

  Als het toch moet, wil graag een kleinere, zelfde maat als gft en restcontainer

 • Erik de Lange

  Ik wil ook graag een kleine papiercontainer.

 • Fam. langeveld

  Ook wij willen graag een kleine bak. We hebben meestal niet zoveel papier aan te bieden en omdat we weinig ruimte hebben, zou een kleinere bak welkom zijn.

 • I. Nobrega

  Ik wil graag een kleinere container, deze is veel te groot voor een tweepersoons huishouden, met mensen die nog gewoon hun inkopen doen in een winkel ipv internet.

 • Christa Vermeulen

  Graag een kleine bak

 • Jos van Nuland

  Wij willen überhaupt geen papierbak. En anders een kleine!! Wij krijgen die grote bak echt niet vol in 4 weken!!

 • Adriana

  Ik wil graag een kleine papierbak.

 • Hans Smits

  Wij hebben graag een kleinere bak. Onze garage is te klein. en we moeten iedere keer de auto er uit zetten om de bak naar buiten te krijgen.

 • A.v.d.Heuvel

  Ik wil ook een kleine papierbak

 • Charlotte

  Graag een kleinere papierbak!

 • Romp

  Kleinere papierbak.

 • A.v.d.Heuvel

  Ik wil ook een kleinere papierbak

 • RJ

  Ik hoef helemaal geen papierbak. Als ik hier niet onderuit kan, dan aub de kleinste maat.

 • Ze willen toch dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven, dan moeten ze daar ook aan meewerken en ons niet met zo’n groot geval opzadelen

 • N. van den Berg

  Ik wil graag een kleinere papiercontainer.

 • Ik wil een kleinere papierkliko

 • Maaike

  Graag een kleinere bak, ja. Een die wel in de schuur past en niet in het zicht in de tuin hoeft. Het lijkt mij geen verrassing dat er vooralsnog maar weinig klachten waren als er groot wordt gecommuniceerd dat je de bak niet kunt weigeren.

 • Elly Strijbos

  Met twee personen is de 240 liter bak veel te groot.
  Een kleine bak voor ons

 • d.ong

  Hoe kom ik aan een kleinere papier container van 140 Liter? De afgeleverde is veel te groot. Zoveel afval papier heb ik niet. Waar en hoe moet ik me melden voor de 140 liter bak?

 • M. de Jong

  1-persoonshouden: geen of een kleine bak a.u.b

 • C. Geerts

  Ik wil graag een kleinere papierbak

 • Marie-Jose Jansen- de Jong

  Voor mij als alleenstaande oudere is de papier bak veel te groot en bovendien veel te zwaar om te hanteren. De bak neemt daarnaast binnen ook erg veel ruimte in beslag.
  Heel graag een kleinere bak!

 • Marij

  Ik wil een kleinere bak

 • FdT

  Graag kleine bak

 • AvdV

  Graag een kleine bak.

 • Wim

  Weiger al ongeadresseerde reclame en lees de krant ook digitaal. Heb zo’n 240 liter bak dus nergens voor nodig. Een verzamelbak per buurt zou nog beter zijn dan een 140 liter bak.

 • Remy Wenmaekers

  Ik wil een kleinere bak, geen plek voor een grote in de tuin en een kleine moet echt voldoende zijn. Piekmomenten kun je opvangen door elkaars bak te delen en rond kerst/sinterklaas een keer extra op te halen, dat is geen reden om de hele tijd een grote bak te hebben. Ik vrees dat er straks heel veel blauwe bakken bij iedereen voor het huis gezet worden omdat ze er achterom geen plek voor hebben of willen maken. Geef mensen de keuze, wat is er op tegen?

 • Ellie

  Graag een kleinere papierbak

 • Bert

  Graag een kleinere bak.

 • Lies

  Graag een kleinere bak.

 • Frans

  Wederom een slechte actie. De bakken zijn veel te groot en de tuinen te klein!

 • Peter.

  Ook ik wil kiezen voor een kleinere papierbak.

 • L.A.M Beekmans

  Graag een kleinere kliko voor papier

 • Fam. De Groot

  Wij willen een kleine container,wij hebben een kleine stadstuin

 • Marijke van Bokkem

  Graag een kleinere papierbak

 • Alex

  Voorheen maakte we de dozen plat en ging er één klein doosje naar buiten . Nu doen we de klep open en gooi maar in .
  Maakt niet uit hoeveel afval we produceren we krijgen gewoon meer ongewenste ruimte om het neer te gooien.
  Ik wil een kleinere papierbak .
  Alex

 • Tiny

  Ik wil een kleine papierbak

 • E.T

  Graag kleinere bak maar liever een gezamenlijke container.

 • Daan

  Liever geen bak of anders een kleinere papierbak.

 • José Houtappels

  José,

  Graag wil ik een kleine papier kliko tevens vraag ik die ook voor zes buurtgenoten..

  GRAAG ONTVANG IK EEN ANTWOORD,

  BVD.

 • B.P. Rotteveel

  Dine.

  09/5/2023 om 08:41

  Ik wil een kleinere papierbak,
  Voor 1 persoon veel te groot en aan het eind van de maand veel te zwaar.

 • F. Detmar

  Ik vind de papiercontainer een goed idee vergeleken met de losse papier-troep op straat tot nu toe. Maar die container van 240 liter is veel te groot en lomp. Ik krijg hem in 4 weken echt niet vol en hij neemt teveel ruimte in beslag. Ik heb maar een micro-tuintje.

 • R. Oort

  Reeds telefonisch een klacht ingediend bij Cure. Nogmaals via de weg graag een keinere bak voor mij.

 • Henk k

  Veel te groot! Liever een kleine kliko svp

 • Fabienne

  Graag een kleine container voor papier of een collectieve, centrale inzameling.

 • Emmy van der Meer

  De papier bak is te groot voor in mijn kleine tuin, graag een veel kleinere bak gewenst

 • Liever geen bak maar als het dan toch moet: Graag een kleinere bak.

 • Gertjan Vromans

  Papier ophalen met containers is een goede ontwikkeling, maar dan graag een container die niet zo groot is. De huidige container is een sta in de weg.

 • Yvonne Curvers

  Wij hebben een veel te grote bak, willen gewoon een kleinere.

 • Femke Gerritsen

  Ik heb wel degelijk een klacht ingediend bij de gemeente Eindhoven. Maar hierop heb ik reactie gekregen dat ze deze klacht niet onder klachtrecht valt. Aangezien dit een beleidsuitvoering is??? Schandalig als burger wordt er niet naar je geluisterd.
  Ik wil inspraak en het liefst GEEN bak maar al helemaal geen grote. De ondergrondse zit hier een paar meter verder op. Als ze deze tijdig zouden legen en illegaal afval tegen zouden velen incl ik daar voor kiezen. Scheelt de gemeente/cure ook nog tijd.

 • Graag een kleinere papierbak

 • cor

  Het is prima dat het papier in een bak verzameld wordt, maar dan wil een kleine papierbak!!

 • m. krauth

  Voor 2 personen die alles digitaal wensen te doen is deze papierbak echt veel te groot. (Bovendien heb ik nu twee kleine containers staan…..daar kon ik wel kiezen voor een passende bal!)

 • JP

  Als alleenstaande oudere vind ik de grote bak erg onhandig. Per twee weken heb ik vaak maar een klein stapeltje papier. Dus 1x per maand een kleinere bak buiten zetten is ruim voldoende. Een grote bak wordt al snel te zwaar als ik moet wachten tot hij wat voller is.

 • J.Elshout

  Ik wil een kleinere bak of helemaal geen bak!

 • Paul Leenders

  Het is een leugen dat je een container niet zou kunnen weigeren. @gem_Eindhoven heeft niets te zeggen over mijn woning of wat ik daarin plaats. Ik weiger die grote bak. Ik heb n klacht ingediend, maar noch Cure, noch de gemeente reageert. Onfatsoen.

 • Nathalie

  Ook kleinere papier bak svp

 • J vollering

  ik wil een kleinere papiercontainer

 • Dick Verhaart

  Ik wil een kleinere papiercontainer

 • Martin und Paula Swinkels

  En nog iets er wordt door de wethouder maar ook door CURE vermeld dat er al een proef loopt met papier bakken van verschillende grootte in de wijk Bennekel maar dan zou ik toch maar snel als organisatie en collegelid op cursus gaan want de wijk waar ik woon is Blaarthem. Wij hebben in de wijk Blaarthem papier bakken van verschillende grootte en die keus hadden wij toen de proef werd gestart. Daarom zou ik de kleine papierbak graag houden want voor mij is deze grootte ruim voldoende.

 • Ine

  Ik hoef geen bak. Of anders een kleinere.

 • Tineke van Ingen Schenau

  Ik wil een kleinere kliko voor papier

 • Aj

  Ik zou als alleenstaande graag een klein formaat willen, in aanloop naar de grote container heb ik de laatste maanden goed opgelet wat ik aan oud papier heb en weet ik zeker aan een kleine voldoende te hebben ook al wordt deze nu maandelijks opgehaald. Het zou fijn zijn als de bewoners zelf kunnen kiezen, net als met de grijze en groene.

 • Iljitsj

  Doe mij maar een kleine papierbak. Als je als gemeente de afvalstroom klein wil houden zou je toch denken dat zo’n enorme papierbak echt het verkeerde beeld schept.

  En als we dan toch bezig zijn, maak die grijze ook klein en een kleine oranje voor plastic erbij. Dan zullen mensen een stuk meer geneigd zijn hun afval netjes te scheiden. (En kunnen de meeste inzamelpunten weg die u altijd een grote puinhoop zijn.)

  • Desi

   Ik wil een kleinere bak

  • Toos van der Dennen - van Dalen

   Ik wil graag meewerken aan een schoon milieu en wil een KLEINE papierbak.
   Ook zou ik het waarderen wanneer de gemeente Eindhoven ook in veel openbare zaken ( winkels, gemeenschapshuizen enz.) VERZAMELZAKKEN voor plastic, metaal en tetrapakken gratis beschikbaar stelt. Nu moet ik hiervoor naar Son of andere omliggende gemeenten: vreemd toch?!

 • Saskia

  Liefst zouden we een kleinere bak willen of een ntb geniale oplossing (Er zijn vast paar creatieve mensen die een oplossing kunnen bedenken tijdens brainstorm /Co-creatie sessie) voor een alternatief ivm ontzettend kleine tuin.

 • Loes

  Graag een kleinere bak. Voor twee mensen is deze veel te groot.

 • leo witmond

  l.witmond
  09/05/2023 om 00:28

  ik heb geen bak nodig want ik heb nauwelijks oud papier.
  als ik toch aan de bak moet wil ik een kleine.

 • Olga

  Voor mij is deze papierbak echt veel te groot. Ik heb een kleine grijze en een kleine groene bak, graag ook een kleine papierbak,

 • KHC

  Graag een kleinere papier bak , als alleenstaande heb ik weinig papier afval.

 • R.Braun

  Graag een kleinere papier bak , als alleenstaande heb ik weinig papier afval , zeker in deze “digitale” tijd.

 • Julia

  Ik wil ook graag een kleinere bak ivm kleine tuin en niet zo groot nodig, de andere bakken zijn ook klein dus waarom deze niet, hopelijk lukt het op deze manier!

 • Chris v Aalst

  Ik ben blij met de papierbak. Mag dat ook? Waait het niet door de straat als het hard waait en wordt de bak hopelijk binnengehaald als het ophaalschema wijzigt i.v..m. een feestdag. Met het los aangeboden oud papier gebeurde dat n.l. Niet

  • Rien Valk

   Natuurlijk mag dat ook zeker als een kleinere papierbak onvoldoende capaciteit heeft, alleen “vervuild” deze positieve reactie het aantal wensen voor een kleinere bak. 😉
   Als je de reacties doorleest wordt het duidelijk dat ruimte en gewicht een probleem kunnen zijn. Ontzettend jammer dat er niet in een eerder stadium met ons Eindhovenaren gecommuniceerd is. Wat dat betreft heeft Tilburg het beter gedaan zie: https://dse.nl/heeft-tilburg-een-beter-afvalsysteem-dan-eindhoven/
   Daar is ook het plastic meegenomen en hoeft niet een keer in de maand extra gereden te worden!

 • RJ

  Aub een kleinere papierbak, bvd

 • Inki

  Graag een kleinere bak. Deze is veel te groot voor één persoon met een kleine schuur waar al twee andere kliko’s staan.

 • Peter K

  Ik wil een kleinere papierbak.
  De bak is absurd groot. Die krijg ik in vier maanden nog niet vol.
  Ook niet tijdens de feestdagen.

 • Sonja

  De papierbak is te groot! Ik wil heel graag een kleinere.

 • Vind een papierbak fijn maar wil wel een kleinere

 • Elly Kops

  Beste gemeente,
  Ik wil graag een kleinere papiercontainer. Met een nee/nee sticker komt die grote bak in een half jaar nog niet vol. En deze grote bak neemt veel te veel ruimte in.

 • Ruud

  nauwelijks plaats voor 3 containers, liever geen bak voor papier, of een kleinere

 • Monique Grootendorst

  Ik wil een kleinere bak
  Ik doe er een jaar over om deze bak te vullen.

 • Hans Koolen

  Ik wil ook geen papierbak. Kan t in de buurt heel makkelijk wegbrengen. Plastic moeten we toch ook wegbrengen. Maar als t moet een hele kleine s.v. p.

 • oscar

  Beste gemeente,

  Graag geef ik mijn bak weer aan jullie terug. Fijn dat er nagedacht wordt over het duurzaam inzamelen van papier, maar het zou nog fijner geweest zijn als er naar de wens van de burger geluisterd zou zijn.

  • Kees Lemmens

   Ik wil graag een kleinere bak, omdat die wel in ons op maat gemaakte kliko berging past.
   De grote is precies 2 cm te breed….

   En voor groen en grijs hebben we ook een kleine, dus waarom voor papier niet?
   Begrijp wel dat de gemeente pas na enkele maanden wil evalueren. Want dan kun je pas goed inschatten hoeveel papier afval je gemiddeld in een maand verzameld.

 • Ik wil echt een kleinere bak. Hij is verl te groot voor mijn tuin

 • Maarten

  Wij willen geen bak!!

  Schande dat de gemeente zonder enig overleg en met onwaarheden deze maatregel wil door duwen.
  Er is géén wettelijke verplichting dus kán je ook niet verplicht worden die bak aan te nemen. De bak is en blijft eigendom van Cure en is daarmee een ongevraagde zending die retour gestuurd kan worden!

 • Bart van As

  Ik wil een kleinere papierbak

 • Rick

  Ik wil een kleinere bak

 • Nicoline W.

  Graag een optie voor een kleinere papier-kliko.
  Dank.

 • Petra

  Graag een kleinere papierbak

 • TF

  Ik wil een kleinere bak. Kan prima samen doen met 2 of 3 buren. Scheelt ook weer in de ophaal kosten van Cure.

 • Ariane

  Een kleinere papiercontainer zou fantastisch zijn!

 • Jos van Kasteren

  Ik wil een kleinere papierbak.
  Heb een garage en daar is geen plaats voor een grote.
  Moet de bak nu voor aan de straat laten staan wat geen gezicht is en afbreuk doet aan de straat en de wijk.
  Dit geld voor nagenoeg de hele straat.

 • Bas

  Graag een kleinere bak. Zo’n grote bak komt hooguit 2 keer per jaar vol.

 • Erik

  Ja, graag een kleinere papierbak!

 • Ilse

  Ik wil een kleine papierbak

  • Saskia hendriks

   “Ik wil een kleinere bak”
   Wij vinden de 240 liter met een 2 persoons huishouden veel te groot.

 • Paul vG

  Ik wil helemaal geen bak. Met een Nee-Nee sticker op de deur heb ik nauwelijks nog oud papier. En als dan toch moet wil ik een zo klein mogelijke bak.

 • Lisa de Vries

  Ook ik wil helemaal geen papier container, weer een vierkante meter weg van onze achtertuin die al zo groot is als een postzegel. Wil graag gebruik maken van een ondergrondse papier container…. Als die optie voorlopig niet beschikbaar komt graag de aller kleinste papier container voor de tussen tijd, of gewoon zoals vanouds, regelmatiger papier ophalen zonder container!

 • Joke

  Graag een kleine papierbak

 • Peter

  De papierbak is veelste groot.
  Niet zozeer tegen de capaciteit, maar hij neemt naast de 2 andere grote containers gewoonweg veel te veel plek in in de tuin…

  Mij is niks gevraagd of ik dat ding wel wil hebben of niet, bij keuze was dat een dikke nee, of een kleine (de helft was genoeg) container.

 • Ester Klein Gunnewiek

  Graag een kleinere papierbak.

 • J. Mostertman

  Graag de kleinste papierbak, ik kan de grote niet goed kwijt, het duurt een jaar voordat de grote bij mij vol is!

  • Tanya

   Ik ben blij met de papiercontainer. Hoef ik niet meer op zoek naar dozen om papier in te stoppen. Het waait niet meer de straat op. Opgeruimd staat netjes. De grote is ook prima.

 • Peter

  Ik wel een kleine papier container

 • J Schuts

  Graag een kleinere papiercontainer na 1 maand is deze nog niet voor de helft gevuld . De container is veel te groot . En neemt onnodig veel plaats in beslag naast de groene en grijze container

 • Nadiah

  Kleine papierbak!

 • Björn

  Graag een kleinere papierbak 😊!

 • Rocco

  Ook ik wil graag van dat lomp grote ding af. Ik heb een nee/nee sticker dus een liter of 60 ( zoiets als de oude milieubox) is groot genoeg . Dan doe ik er nog 2 maanden over om dat ding vol te krijgen.

 • Marike

  Graag een kleinere papierbak

 • Ido Koppenaal

  Wij zijn super blij met onze nieuwe papierbak! Onwijs bedankt! Geen papier meer over straat

 • Sigrid C. Degener

  Ik wil ook een kleinere papierbak

 • van Rosmalen

  Ook wij willen een kleine papierbak

 • W van de Ven

  Graag een kleinere papierbak

 • Paul

  Wij willem een kleinrre pspierbsk

 • Rob

  Wij willen ook graag een kleinere papier container.

 • Joke

  Ik wil graag een kleinere papier container.
  Container zit na 4 weken nog niet voor een kwart vol.

 • Annelies

  Ook hier graag een kleinere papierbak, deze is echt te groot in onze kleine tuin.

 • Ik wil een kleine container

 • Fred. Fransen

  Deze bak is veel te groot en mijn schuur veel te klein. Dus nu 4 bakken voor de deur. Ook het plaatic moet ergens in. Ik wil een kleine bak!!

 • Eveline

  Ik wil graag een kleinere papierbak

 • Marjo Cuppen

  Ik heb het gevoel dat deze afschuwelijke en veel te grote papierbakken ons door de strot worden geduwd! Totaal geen inspraak gevraagd aan ons burgers van Eindhoven.
  Ik wil eigenlijk helemáál geen bak voor dat beetje papier wat ik heb, maar als het dan toch moet dan een KLEINERE!

 • Wij willen een kleine container

 • Joris Mathias

  Ik wil ook een kleinere bak, niet zo’n grote knoepert die ik in een jaar nog niet vol krijg!

 • Bep Containerklep

  Tuinen worden steeds kleiner maar de bakken blijven maar komen. Gemeente Eindhoven is blijkbaar tegen tuinmeubilair dus zitten wij allen op een kleur-gepersonaliseerde rolstoel met klep. Biertje erbij en laat die zomer maar komen! Proost

 • Manon

  Wij willen helemaal géén papiercontainer; helaas hebben we nooit een reactie gehad op ons verzoek en staat de plastic papiercontainer nu toch in ons voortuintje. We nemen het stapeltje papier wel op de fiets mee naar ons werk, waar een grote papierbak ruimte over heeft, was de gedachte. Onze groene oase van een stadstuinTJE – waar niet alleen wij maar ook de insecten, vogels en andere diertjes van profiteren – heeft daarentegen géén ruimte over. Ik was in de veronderstelling dat we met z’n allen onze tegels moesten wippen? Nu moet er weer een vierkante meter per tuin betegeld worden/blijven om een kuub aan plastic kwijt te kunnen..?

 • Jeanne

  Bijna al mijn post is digitaal, ik heb een nee nee sticker en alleen op zaterdag de papieren krant. Wat moet ik met die grote bak. Ik wil een KLEINE papiercontainer

 • Carin Joosten

  Ik wil graag een kleinere papiercontainer. 240 liter is echt te groot voor mijn tuin en ik heb ook niet zo veel oud papier iedere maand.

  • Bas van Straaten

   Wij willen graag een kleine container. Waren onaangenaam verrast door de manier waarop zo’n groot ding met opvallende blauwe deksel werd opgedrongen. Geen idee waar we die moeten laten zonder dat wij of de buurt er de hele dag tegenaan moet kijken.

 • Herman Van De Ven

  Mag ik alsjeblieft de alles-allerkleinste papiercontainer?

 • Evert-Jan

  Ik wil een kleine papierbak, deze is veel te groot.

 • Fran

  Containers staan overal te slingeren! Ik kan deze bak niet kwijt in mijn kleine schuurtje. Bovendien zouden appartement bewoners een ondergrondse papiercontainer krijgen…ze verfraaien het straatbeeld in ieder geval niet!
  Fran

 • Henriëtte

  Wil graag een kleiner papierbak

 • Henriètte Thoonen

  Ik wil een kleinere bak.

 • Wij willen een kleine papier container

 • emile

  Ik heb absoluut geen behoefte aan nog een grote bak in de tuin! Kunnen we niet allemaal ondergronds?

 • C.

  Ik wil ook een kleinere bak!

 • Roy

  Ik wil graag een kleinere container want deze is veel te groot!

 • Leonie Hendriks

  Ook ik wil graag een kleinere papierbak. Wanneer komt er overigens ook een ophaalmogelijkheid voor die afschuwelijke hoop plastic die in huis komt?

 • Fred

  Ik had graag een kleine papieren container. Hij staat lelijk in de weg in de stadstuin en is veel te groot voor onze hoeveelheid papier en karton.

 • Dennis

  Graag ook in Eindhoven Noord de mogelijkheid om een kleinere 140 ltr papiercontainer te kiezen.

 • Peter

  Ik wil heel graag een kleine papier container. De huidige grote is veel te groot voor de hoeveelheid papier en veel te groot voor de tuin zelf.

  • K van Kraaij

   Graag een kleinere papierbak. Ik heb een bovenwoning met een klein schuurtje op de begane grond. Ik kan amper nog mijn fiets in de schuur zetten. Ik wil ze liever niet op straat zetten, zoals veel buurtgenoten wel doen. Maar als t echt niet anders kan dan zal ik hieraan mee moeten doen om ze buiten mijn schuurtje te plaatsen.

 • Marga

  Veel te groot om er ook nog is bij te zetten in de tuin ..
  Wil graag een kleinere

 • Diny van den Broek

  Ik wil een kleine papierbak en niet zo’ n grote. Heb bijna geen papier en ook geen pakketjes met karton. Hij is nu , we hebben hem 4 weken, nog niet half vol.

 • Karin

  Ik wil een kleinere bak

 • Mieke

  Papierinzameling bij de glasbak.
  Als dat niet kan, dan een kleinere container!

 • Alex van der Linden

  Ik wil een kleinere papier container.

 • Diane van de Mortel

  Ik heb niet eens een tuin of een groene bak maar moest er een omdat ik een bovenwoning heb. Dat noemen ze geen appertement, maar laagbouw. Van iedereen in onze blok staat ie dus op straat. Goed bezig met het klimaat Rik. Er liggen nu al drollen van voorbijgangers in. Ik weiger ook een kleine.

 • Gideon

  Container is veel te groot, ik wil een kleinere.
  Met een nee/nee sticker verzamel je niet veel papier.

 • Wendy

  Ik wil graag een kleine papierbak

 • Ine

  Ik wil ook graag een kleinere papiercontainer

 • Ad

  Ik wil geen papierbak of desnoods een kleine. Deze grote bak krijg ik, als alleenstaande, in een half jaar niet vol. Een sta-in-wegbak is het.

 • Ernst

  Ik wil ook graag een kleinere bak!

 • Hélène van Riel

  Hadden we net een kleine grijze bak aangevraagd, komt dit blauwe gedrocht erbij!
  Als je blieft inruilen voor een klein formaat!

 • Peeters

  Ik wil helemaal geen oud papierbak. Ik heb een erg kleine tuin, geen idee waar ik die container moet laten. Het zou beter zijn om een ondergrondse container te plaatsen of langs de plastic / glasblakken ook een grote papiercontainer te plaatsen.

 • Paul

  Deze bak is te groot gezien het formaat van mijn tuin en berging.

 • Leon

  Wij willen een kleine conrainer van 140l.
  Deze hadden we voorheen ook (toen we in deBennekel woonden) en was ruim voldoende voor ons.

 • Ger

  Ook ik wil graag een kleinere papierbak, deze grote is moeilijk ergens fatsoenlijk te plaatsen.

 • Ik wil een kleinere papiercontainer

 • Ik wil graag een kleinere oud papier bak

 • Ferry

  Ik wil een kleinere papierbak. Liever helemaal geen.

 • Els

  Ik wil graag een kleinere papierbak

 • Mommers

  Wij willen ook een kleinere bak, of misschien nog beter 1 verzamelpunt in de grond.
  wat voor glas, plastic en huisvuil kan, kan ook voor papier.

 • D.H. wajon

  Container is veel te groot voor zo weinig papier dat we hebben. En we kunnen hem niet kwijt.

 • D.H. wajon

  Container is veel te groot voor een stadstuin waar al 2 andere containers staan, en die papiercontainer niet nodig voor zo weinig papier dat we hebben.

 • Sander

  Geen papierbak maar een centrale container. Die komen er al bij de flats in de wijk.
  Onze kleine achtertuin is voor de hoognodige zon, ontspanning e.d, niet als opslag voor weer een bak. De bovenwoningen in de Schrijversbuurt en Vonderkwartier hebben ook een bak ontvangen (eigen voordeur met trap er achter) en moeten hun bak nu bij de benedenburen in de tuin zetten. Dat zijn 6 bakken per voortuin!
  Eindhoven bouwt de stad steeds verder dicht. Er is geen onderscheid tussen de verschillende wijken.

 • Sjors

  Ik wil een kleinere bak

 • Sanne van Gansewinkel

  Ik wil graag een kleinere container.

 • Jeanette Van vliet

  Graag een kleinere papier container ivm kleine stadstuin!

 • Dorine

  Ik ben voorstander van een papierbak zodat er geen los papier meer door de straten waait, maar niet zo’n grote!! Ik wil onze nieuwe bak HEEL graag omruilen voor een 140 liter, daar kan ik nog wel een plekje voor maken in onze beperkte stadstuin.

 • Alex

  Ik wil een kleine bak of op een andere maniet het papier inleveren.

 • Silvia

  De papierbak is echt veel te groot

 • Helmy

  Graag een kleinere bak

 • M

  Ik wil geen papiercontainer!

 • Els

  Waarom krijgen we in hémelsnaam ongevraagd een véél te grote papierbak! Hij past niet meer in mijn tuin, naast de groen-en grijsbak, die ik daar al kwijt moet. Past ook niet in de schuur. Kortom: neemt òveral teveel ruimte in beslag!
  Een kleine zou voldoende zou, en daarnaast zou een gemeenschappelijk inzamel punt ( naast flessen-en plastic ) een aanvulling zijn.
  Zelfs een kleine bak krijg ik in twee maanden nog niet vol!!!

 • Marja

  Marja,

  Graag een kleinere bak voor

 • Lieke

  Beste Gemeente Eindhoven, zet bij AH op de Roostenlaan naast de glasbak en plastic afvalbak een bak voor oud papier, iedereen blij in de buurt en geen gedoe met zo’n ongelooflijke grote lelijke plastic container in de toch al veel te kleine tuintjes. Kunnen we onze tuin groen houden ipv plastic.

 • Thijn

  Ik wil een kleinere bak. De huidige is te groot voor de hoeveelheid papier die wij maandelijks wegwerpen.

 • M.Toet

  Wij willen graag een kleine papierbak.Ook ivm de plaatsing in onze kleine stadstuin.

  • Lenneke

   Ik wil een kleinere bak of de bak gezamelijk met meerdere huishoudens.

 • Riet

  Veel te groot. Een kleinere is voldoende

 • Arianne

  Veel te grote papier bak. Ik zou graag een kleinere maat willen

 • Sophie

  Wat een verspilling die bakken. Ik lever hem graag weer in.

 • B

  De bak is TE groot.
  Ik heb een heel klein schuurtje en geen tuin.
  Graag een kleine bak of gezamenlijk met de buurt

 • Daphne

  Grote papierbak is te groot. Heb gebeld maar bak weigeren en zelf papier naar milieustraat brengen mag niet, kleinere bak niet voor gekozen terwijl we toch minder afval willen in de wereld dus waarom niet kiezen voor klein en uitzondering een grote. Nog maar 1x per maand ophalen oud papier maar kosten blijven hetzelfde. Kortom waar in dit verhaal is meegedacht met de bewoners….

  Ik wil geen bak of in ieder geval een kleinere. Ik heb ook al kleine groen en grijze bak….

 • Susan

  Graag een kleinere oud papier container, ivm kleine stadstuin en ruimte gebrek.
  Bedankt!

 • Per

  Graag een kleinere kliko voor t papier, we krijgen m in 6 maanden nog niet vol ! Enorme verspilling en ergernis !

 • Toon

  Echt veel te groot en een lelijke blauwe deksel. Bah!

 • Marcia

  Veel te groot voor onze piepkleine tuin! Graag een kleinere

 • Marian

  Graag een kleinere container of geen container. Deze bak is veel te groot voor een kleine tuin. Daarbij zoveel oud papier hebben we nu ook weer niet.

  • C. Korst-Bockstael

   Heel graag een kleinere papierbak voor in onze minischuurtjes. We houden de tuin graag groen ipv zwart.

 • Henk

  Ik wil geen oudpapierbak

 • Nicole

  De container is veel te groot, zoveel papier gebruiken wij helemaal niet. Het was veel logischer geweest om een bak te ontvangen voor PBD.

  Het liefst breng ik het papier zelf weg naar een verzamelpunt, en anders ontvang ik graag een kleiner exemplaar. Het ziet er nu niet uit, drie containers in de voortuin.

 • Wat een “vervuiling” van het straatbeeld. Nog een container erbij die of te veel plek in de tuin inneemt (jaren 30 stadstuintje) of te lang aan straat blijft staan… als ze onderzoek hadden gedaan dan hadden ze kunnen weten dat er tegenwoordig een stuk minder papier verzameld wordt en een kleiner alternatief wellicht veel passender was geweest. Overigens werkte het aan straat zetten ook prima!

 • Sytze de Bok

  Met alleen een dakterras, moet de bak in de toch al kleine buitenberging. Dat past amper en hindert de doorloop. Een kleinere bak is zeer wenselijk.

 • Paul De Winter

  De blauwe bak is inderdaad veel te groot voor een stadstuin. Graag een kleinere of een brengcontainer (al loop je daar mee weer het risico van bijzetafval).

 • Karin Trieling

  Geen joekel van een bak a.u.b. in mijn tuin!
  Geen ruimte – niet praktisch!

 • Fleur

  Graag een kleinere papier container of geen papier container. We hebben voor deze grote container simpelweg geen plek in onze kleine buitenruimte.

 • RG

  De container is veel te groot! Het past niet in de tuin en zo veel oud papier hebben we nooit. Belachelijk!

 • Nancy

  Liever niet nog een container mijn tuin staat al vol

 • Iris Manz

  In onze tuin met het formaat van een postzegel kan en wil ik geen grote papier container kwijt. We hebben weinig oud papier en hebben daarom liever ‘n kleine container.

  • Rene Ahn

   Ik was verbijsterd en zeer onaangenaam verrast door de absurde grootte van dit bakbeest. Een krat van minder dan 40 liter voldeed altijd prima en past gewoon in huis.
   Heeft de gemeente wel een berekening gemaakt van de benodigde capaciteit?

 • jan

  Wil graag kleinere papier kliko 240 liter is veel te groot

 • L

  Liever een ander verzamel-systeem dan nog zo’n grote bak in mijn tuin. Naast de huisvuil en groenbak is dit echt teveel.

 • Rvdv

  Graag een kleinere papierbak ivm te weinig ruimte!!

 • Heel graag wil ik deze grote papierbak omruilen voor een kleinere. Heb dit al gemeld bij Cure en de gemeente.
  Ze willen toch dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven, dan moeten ze daar ook aan meewerken en
  ons niet met zo’n groot geval opzadelen.

 • Roel Klinkhamer

  Hebben noch plek noch genoeg papier per maand voor zo’n grote bak. Graag een kleiner model of de optie om met een paar mensen samen een bak te vullen.

 • Ik wil een kleinere bak, ik kan mijn bak anders sowieso vanwege rolstoelgebruik en een zeer smalle stoep in de straat niet meer zelf buiten zetten

 • Maaike Vogel

  Ik wil geen grote papier container. Liever een ondergrondse gezamelijke bak waar ik af en toe naar toe kan lopen.

 • Eef

  Ik wil een kleinere bak wegens gebrek aan ruimte, of een gezamenlijke container in de straat.

 • Myriam

  Bakken prima,maar ivm ruimte graag een maatje kleiner

 • J. V.

  Ik vind deze container voor papier ook veel te groot, wil graag een kleiner formaat.
  Zo’n grote voor pmd afval was een logischere keuze geweest.

 • LP

  Ik wil een kleinere bak

 • Edwin W

  Ik wil geen bak. Ik heb een kleine achtertuin, en kleine schuur en geen voortuin.

 • Hanna Comma

  Uiteraard is de bak van 240 l. veel te groot. Voor die paar enveloppen!
  Ik heb Cure gemeld dat ik dat bak niet wou, maar kreeg bericht terug dat de bak hoe dan ook geleverd wordt.
  Liever heb ik helemaal geen kunststof bak meer erbij. Nb. voor papier! Ik vind dat een rare gang van zaken. Een bak voor kunststof/plastic zou logischer zijn. Dacht dat we de tuinen moesten vergroenen, lijkt nu wel een millieustraat.
  Hoop dat veel mensen melden en reageren zodat men actie kan ondernemen en evt. kan terugdraaien. Ik lever hem heel graag weer in. Maar echt zonde van de kosten tot nu toe.

 • Ayla De wit

  De papierbakken zijn enorm groot en totaal uit verhouding met de hoeveelheid papieren afval per huishouden. Onze tuin in al klein, en bovendien niet ingericht voor 3 bakken, geen idee waar we die kwijt zouden moeten. Ik wil graag geen bak maar een andere oplossing.

 • San Wojakowski

  Wij zouden ook graag een veel kleinere bak hebben. Onze voortuin zo ingericht dat we 2 containers aan het zicht kunnen ontrekken, moeten we nu weer iets anders verzinnen. Heel jammer!

 • Marij Wijbenga

  Ik snap het idee van een papierkliko, zeker vanuit de mensen die dat dagelijks ophalen.
  Maar ik wil een kleinere bak! Dat blauwe deksel is vloekt ook al zo….

 • Claudia van Riet

  Ik wil een kleinere bak en eigenlijk helemaal geen bak. Daar is mijn tuin veel te klein voor. Ik breng het papier en karton liever naar een papierbak.

 • Jelly laeven

  Wij hebben ook echt geen plaats in ons toch al te kleine tuintje voor nog een container!!!

 • Eva Vavrinecz

  Ik wil een veel kleinere container!
  Of nog liever een verzamelplaats op het pleintje!
  Belachelijk dat de gemeente zo een beslissing neemt zonder de inwoners.

  • Sophie

   Wat een verspilling die bakken. Hij is veel te groot, dus ik lever hem graag weer in.

 • Robert

  Ik wil ook een kleine papiercontainer. Er is absoluut geen plaats voor zo’n grote.

 • HvB

  Wat een verspilling!
  Kleine bak is nog te groot.

 • Arjen

  240Liter container is echt niet te doen.. 140liter papier container zou misschien nog (net) gaan. Het zijn namelijk erg kleine tuintjes en schuurtjes a.d. Korenbloemstraat.
  In mijn 1 persoons huishouden is ondertussen meer PMD, RESTafval GROEN afval, PAPIER verzamel ik 1x elke 4weken.

  Ik snap best dat de verantwoordelijk ambtenaar liever 1x per jaar het afval wil laten ophalen, omdat dat dan goedkoper is, maar zo werkt het niet in de praktijk. Niemand wil tussen afval moeten leven. Het lijkt nu al een sorteerstraat ondertussen met al die kliko’s en losse PMD zakken. Dat laatste trekt namelijk ratten aan, en dat zou niet gebeuren als dat in (140L) containers zou zitten.

  Ik ga maandag meteen een kleine container aanvragen.

 • Geen grote bak. Absolute onzin om mensen te dwingen een grote bak te nemen

 • marike

  wij willen graag een kleinere papierbak!

 • L. Koolen

  Deze bak krijg ik binnen een jaar nog niet vol! (Eenpersoonshuishouden)

 • Monika Malinowska

  Ik wil geen bak of een kleinere!

  • Lianne Kuijpers

   Graag een kleinere container. Geen plek voor deze grote bak.

 • Diederik

  Absoluut geen plaats voor deze bak.

 • Henk van Netten

  De nieuwe papier container is veel te groot, ik zou graag een kleinere hebben.

 • Marita van Herpen

  Was ik eerder geïnformeerd dan had ik aangegeven: of een kleinere container of helemaal niets (delen met iemand uit de straat). Waar is de stem van de betalende burger gebleven?

 • Natallia E. Uzunbajakava, PhD

  Geen extra container. Ik heb geen plaats er voor. Of kleine doos.

 • Rob

  Ik wil een kleine bak of anders maar geen, ik heb er helaas geen plek voor.

 • Miranda Delhaes

  Van wie komt dit zotte idee? Denk dat ik er een regenton van ga maken. Heb ik meer behoefte aan…

 • Ruud

  Ik wil geen grote bak voor de 2 enveloppen per week in te gooien. Geef mij een kleine bak of liever geen!

 • Kim Donkers

  Wij willen een kleine bak

 • Wil

  Een kleinere bak lijkt me ruim voldoende.
  Zeker ook vanwege het vermoedelijke mindere papiergebruik de komende jaren,
  dankzij het “Digitale Geweld”.

  • Jenny Griep

   Ik heb bijna geen papier meer. Geen krant, tijdschriften, alles digitaal. Neen nee sticker.

   Ik heb een klein schuurtje en een piepkleine tuin. De groen- en grijsbak zijn daarom ook klein. Papier verzamel ik in de kelder en zet ik 2x per jaar buiten.

   Voor mij is een doos ook wel voldoende.
   Ik wil geen extra bak. Zeker geen grote.

 • Guus van der Hoorn

  Ook wij zijn niet gehoord, dus willen van het recht gebruik maken een kleinere papierbak te gaan gebruiken.

 • Marjon

  Alweer een stom idee uitgevoerd de mensen in de maag gesplitst en natuurlijk weer in milieu-onvriendelijk plastic. Een enorme sta-in-de-weg. Is het de bedoeling om zilvervisjes te kweken of zo? Want als dat ding na een jaar eindelijk vol is, zit er waarschijnlijk allerlei ongedierte bij. Eerst rende ik met mijn kleine doosje naar buiten als ik de papier-auto hoorde, om vervolgens zelf het doosje te legen, maar is het de bedoeling van de gemeente dat ik nu voor elke paar blaadjes die joekel-container naar de straat ga rollen? Ongelofelijk wat ze de mensen weer aandoen in deze tijd.

 • Alexis Boyle

  Really don’t need this capacity of bin and I don’t have the space to store it. This was a poorly concieved scheme, please re evaluate.

 • Elsbeth Jaartsveld

  Wij willen een kleine papierbak!

 • Loek

  Graag een kleinere bak, of liever nog een ondergrondse papier container.

 • Angelique

  Ook wij zitten niet op zo’n grote container te wachten. Wij hebben niet zoveel papier mede doordat we een sticker op de brievenbus hebben om reclame te weren.

 • Peter Kuijpers

  Ik wil helemaal geen papierbak, maar zeker niet zo’n belachelijk grote.
  En dan wordt het plastic afval – voor ons inmiddels de grootste afvalpost – helemaal niet opgehaald, maar moeten we zelf wegbrengen. Niet handig allemaal…

 • Sofie

  Ik wil ook graag een kleinere bak, mijn gft en grijs afval red ik ook prima met een kleine bak en ik heb nog minder karton dan gft en grijs. Deze bak past niet eens in de schuur of in de ombouw, hij is veel te diep en net te hoog.

  • Marian

   Niet blij met een bak erbij 🙁
   Ik keek al dagelijks tegen 4 van die lelijke bakken aan, die beklad zijn en inmiddels zijn dit er dus 6 🙁
   Zo’n grote bak is écht waanzin en als het dan écht niet anders kan dan wil ik graag een kleine bak.
   Waarom niet 1 centraal punt in de wijken voor glas, plastic (PBD), papier, etc., zoals bijvoorbeeld on Spanje:
   Er staan op verschillende plaatsen op of onder de straat containers met de kleuren geel (plastic), blauw (papier), groen (glas), bruin (organisch) en grijs (restafval). Daarnaast zijn er ook vaak containers te vinden voor tuinafval. Deze containers worden in de meeste gevallen dagelijks (restafval) of wekelijks geleegd.

 • Franklin Brandon

  Ik zou graag ook een kleinere container willen hebben. Is voor mijn papierafval meer dan voldoende. Adres: Jennerlaan 4.

 • Pieter

  Ik wil geen papierbak maar een ondergrondse papier container

 • Ties

  Wij willen ook graag een kleinere bak!

 • Ibolya Gulyas

  Ik wil graag een kleinere papierbak aangezien er geen reclamefolders meer komen en ik bestel iets 2 x per jaar wat in een papierdoos komt.

 • John

  Ik wil n kleinere papierbak. Deze grote bak zaag ik in 100 stukken, en deze stukken verdwijnen mooi in mijn gft bak!

 • Reubsaet Robert

  Bak is veel te groot. Graag een kleiner model.

 • Ellen Bijlsma

  Ik wel geen bak of een kleinere bak. Geen bak en zelf wegbrengen heeft de voorkeur.

 • Yvonne

  Wij willen een kleinere bak!

 • Ad van Oostrum

  Geachte heer Rik Thijs,

  Met ongeloof en verbijstering ben ik geconfronteerd met een brief in mijn brievenbus en een 240 liter grote plastic container voor mijn deur.
  Graag wil ik u laten weten dat ik de opgedrongen en veel te grote papier afvalbak wens te retourneren aan de gemeente Eindhoven. Wat met name storend.en ondemocratisch is dat er, voor zover ik weet, niet met de burger is gecommuniceerd. en zeker dat er geen keuzemogelijkheid is gegeven voor een kleine dan wel een grote container!!
  Ik ben alleenstaand en met de beste wil van de wereld krijg ik deze reuze container in een jaar niet gevuld,
  Wel zit ik nu met een eigen milieustraat in mijn kleine stadstuin waar ik volgens jullie betuttelende en kleinerende opmerking de volgende stappen moet ondernemen:
  “VERZAMEL UW OUD PAPIER EN KARTON BINNEN. BRENG DIT EEN KEER IN DE WEEK NAAR DE DE PAPIERCONTAINER. DIT SCHEELT HEEN EN WEER LOPEN”
  Neem mij als inwoner van Eindhoven serieus en en communiceer met die Eindhovenaren!

  Met vriendelijke groet, Ad van Oostrum

 • Ik wil een kleinere papierbak maar liever wil ik een gezamenlijk inzamelpunt. Een extra bak past niet in mijn stadstuintje van 25m2

 • Wez

  Ik ga er een mooie regenton van maken voor de droge periodes die eraan gaan komen. Komt beter van pas. Alvast bedankt!
  En ik zou zou ook graag een kleine erbij willen voor het papier… ; )

 • Jeroen

  Ik wil geen papierbak, en zeker niet zo’ n grote

 • Ilonka

  Ik wil alleen een grote bak als ik er ook een grote tuin bij krijg..

 • b. trommelen

  Ik wil een kleinere papierbak

 • Marieke van Bussel

  Ik wil het liefste helemaal geen papierbak en al helemaal niet zo’n belachelijk groot ding.
  Ik zette het oud papier in een kleine IKEA bak aan de weg of bracht het weg.
  Volgens een uitzending van Radar uit 2018, kun je de bak gewoon weigeren.
  https://radar.avrotros.nl/amp/mag-je-een-papiercontainer-van-de-gemeente-weigeren/

 • AH

  Wij willen een kleinere papierbak!

 • Carla Kraaijvanger

  Ik wil een kleine bak of geen zodat we samen kunnen doen met een paar buren. Wil de gemeente misschien nog maar 2x per jaar het oud papier ophalen of waarom is er anders gekozen voor zo’n enorm formaat?
  Echt absurd dit!

 • Ton

  1 huis met twee kleine appartementen en een heel klein tuintje. Gangetje achter het huis staat al vol met grijze en groene kliko’s van de 5 huishoudens die van het gangetje gebruik maken.

  Graag een veel kleinere bak!

 • Johan van Hal

  Stomme , Lompe , veel te grote bak waar ik last van heb en dus een kleinere wil. Ik zet m gewoon aan de straat jullie zoeken t maar lekker uit

 • Floor Berkhouwer

  Zou ook graag een kleinere willen. Krijg deze in een jaar nog niet vol

 • Ellen

  Belachelijk deze grote lelijke ondingen in mijn tuin, kleine tuin bij huurwoning op Roostenlaan!! Ik woon met mijn zoon en zal de bak 1 x per maand zo’n 1/6 volkrijgen of minder. HEEEEL graag een kleine bak gemeente Eindhoven!! Wie verzint zoiets idioots!

 • Jan Metselaar

  Ik wil graag een kleinere bak

 • Stef

  Ik begrijp de voordelen van de papiercontainers maar ik wil graag een kleinere. Deze is veel te groot voor de kleine hoeveelheid oud papier die wij hebben. Wij hebben gekozen voor een kleine groene en grijze container en nu wordt ons deze gigant in de maag gesplitst die we in onze kleine tuin niet kunnen plaatsen. Hoezo!!

 • F. Kemper

  Ja, ik wil graag een kleinere bak. Ik ben alleenstaand, en heb bijna geen papier afval.
  Géén reclamebladen, géén papieren krant meer, ik bestel nooit iets op de website.
  Dus ook geen kartonnen of papieren afval.
  Ik weet echt niet wat ik met zo’n grote papiervak moet, is alleen een sta-in-de-weg.

 • Martijn

  Papier bak is een goed idee en scheelt een hoop zwerfvuil, maar dan wel graag een kleine variant zodat t nog enigzins past in onze microtuin.

 • Marloes

  Weg met de grote papierbak!! Nee, nee, nee!

 • Helemaal geen papierbak of kleine!!! Zelfs bovenwoningen hebben een grote bak en staan op straat

 • Ineke Van Thoor

  Ik wil een kleinere papierbak

 • A Ketelaars

  Ik wil een kleinere papierbak. Ik heb geen idee waar ik deze grote moet laten. Ik wil hem niet naast de voordeur hebben😬

 • Fred Vonk

  Wij willen een kleinere papierbak!

 • Bram

  Wij willen geen extra bak in de tuin, dit gaat ten koste van groen en we hebben er al 2 staan.
  Tevens is de bak niet gebruiksvriendelijk en moeten papieren dozen worden verknipt om deze in de bak te kunnen doen.
  We zien graag een collectieve oplossing of een handzame papierbak voor in de kelder.

 • Joep

  Wij hebben een tuin van 15 m² daar moeten 4 fietsen en een tuintafeltje in, hier is echt geen plek voor deze enorme containers!

  Overigens wonen wij in een buurt met veel appartementen in omgebouwde woonhuizen, ik zag dat deze wel één container per gebouw hebben.
  Ik las dat het blijk baar niet mag om samen een container te delen. Dit blijkt dan denk ik toch te kunnen.

  Ik wil helemaal geen papier bak, met al die appartementen lijk mij een ondergrondse opslag meer voor de hand. om dit ondergronds aan de straat te regelen. De vrachtwagens van cure passen nu al niet door de straten in onze wijk. Dus afval word al centraal opgehaald. Dan kun je het net zo goed ook centraal aanbieden. Scheelt een paar honderd containers die in de weg staan.

  Wij hebben overigens al onze containers terug gestuurd naar cure de grijze en de groene, de blauwe gaat er ook achter aan. Deze gemeente houd geen rekening met uitzonderingen in woonsituaties.

 • Victor Verhagen

  Ik wil graag een kleinere papiercontainer.

 • Monique Janssen

  Graag een kleinere papierbak, die in de kelder past, zodat de tuinruimte niet verder wordt ingeperkt.

 • Nicole

  Ik wil graag een kleinere papierbak, Jammer dat we de keuze niet krijgen hierin.
  De gemeente wil toch meer groen? De tuin staat al vol met bakken zo.

 • Ivo

  Hier ook liever een klein formaat.

 • Frans wie

  Waarom is de titel van dit stuk “Te grote papier containers…….”? “Bewoners worden ondemocratisch opgedrongen met papier container” geeft wat mij betreft de situatie beter weer. Ik wil helemaal geen container.

  De container wordt zogenaamd uit efficiëntie voor het ophalen ingezet. Als bewoners vragen om met 5 woningen samen te doen met 1 container dan krijgen ze te horen “Nee, daar kunnen we niet aan beginnen”. Dat was een efficiëntie verbetering van 5!!!!! Dussss……. maar nee, daar kunnen we niet aan beginnen. Snappen jullie het nog?

 • Simone Schenk

  Graag kleinere papierbak .

 • Désirée Nieskens

  Ik wil een kleinere papierbak. Deze is veel te groot voor het papier wat ik heb in een maand.

 • Miranda

  Graag een kleinere papierbak.
  Heb verder geen krachtenabonnementen of iets van die orde.
  Heb een NEE-NEE sticker en ben enigste bewoner .
  Ongelooflijk dat wij allemaal ” zomaar” zo’n grote bak worden opgezadeld.

 • Die grote papierbak is Onnodig voor mij

 • M Peeman

  Ik wil graag een kleinere papierbak. Prima dat er containers komen maar onnodig zo groot en zonde v d tuin ruimte.

 • Niek Velzen

  Echt niet normaal groot deze papier bak waarom? Belachelijk dat we zo lang en veel moeten inzamelen. Niet iedereen woont zo groot dat je drie bakken kwijt kan. En al helemaal niet van deze omvang.

 • Jaap

  Ongepaste confrontatie met zo’n veel te grote sta-in-de-weg die met zijn felblauwe kleur gigantisch detoneert in de tuin.!

 • Angelique

  Ik wil graag een kleinere bak. Ik heb een nee-nee sticker en heel weinig papierafval.
  Jammer dat de gemeente zoveel plastic (en daarmee aardolie) verspilt aan onnodig veel te grote bakken,

 • Valeria

  Mag ik een kleine papierbak aub?

 • Ria van Kuilenburg

  Ik wil een kleinere bak

 • Kitty Boets

  Ik wil een kleinere bak

 • Ine van Grootel

  In verband met het milieu heb ik geen krantenabbonement en geen reclamefolders. Heb nog geen schoenendoos aan papier per maand! Heel graag een heel kleine bak. (Heb ook geen plaats voor een grote plastic (!) bak.

 • Rikie Hoek

  Hèhè, wat een vreselijke bak voor oud papier. Veel te groot! Ik had liever een regeling voor plastic gehad. Dat heb ik veel meer.

 • Van Beers

  Ik hoef geen container met een inhoud van 240 liter. Veel te groot voor de hoeveelheid papier die ik als afval produceer. Graag kleiner dus

 • Wilma Tuip

  Graag wil ik een kleinere papier container

 • Ook ik wil graag een kleinere bak of liever nog, geen

 • Carolina

  Graag een kleine bak

 • Bart

  Kleinere bakken graag, dit past niet in mn tuintje!

 • Ik wil heel graag een kleinere papierbak

 • Ann

  Ik wil een kleine papierbak

 • Wilco Krul

  Graag een kleinere papiercontainer.

 • Gidy

  Ik wil graag een kleinere bak.

 • Inge van Velzen

  Ik zou graag een ( veel) kleinere bak willen

 • John Zijlmans

  Ik woon in een appartement (1e verdieping). Heb geen restafval- of groenafvalcontainer. Toch stond er gisteren een levensgrote papiercontainer op de stoep. Ik wil die helemaal niet; heb er ook geen plaats voor. Dus graag ophalen of desnoods een kleinere.
  P.S. ook voor al mijn buren stond een papiercontainer klaar. Foutje van Cure? 🤔

 • Paul Reniers

  Ik wil ook een kleinere papierbak

 • hans Kokhuis-Corsten

  graag kleinere bak, zoveel papier hebben we niet!

 • Mariska van der Kolk

  Ik wil helemaal geen bak. Gewoon weer terug naar het oude of centrale ondergrondse containers plaatsen.
  Een kleine bak is nog te groot voor onze kleine tuin.

 • Graag een kleinere papierbak.

 • Benjamin Franssen

  Ik wil een kleinere bak

 • Karin

  Graag een veel kleinere bak!

 • Werner Marinelli

  Ik wil graag een kleinere bak.
  Jammer dat de gemeente zoveel plastic (en daarmee aardolie) verspilt aan onnodig veel te grote bakken, dat is toch niet meer van deze tijd.

 • René Valk

  Graag wil ik een kleinere bak ! Gezien het feit dat ik alles zeer nauwkeurig scheid en op voorhand overtollige verpakking weiger krijg ik deze bak maar 1x per jaar helemaal vol (ik maak dus alles zoals doosje eerst goed plat !

 • ja graag een klein bakje!!! Deze grote duurt een jaar voordat ie vol zit als alleenstaande.

 • Wilja bink

  Ik wil ook graag een kleinere bak

 • Maaike

  Hoeven geen papierbak, als het verplicht is dan graag een kleine.

 • Louis

  Ik wil een kleinere papierbak.

 • Ria van Extel

  Wij willen liefst helemaal geen aparte bak voor het oud papier. En de bak die nu geleverd is is echt véél te groot voor onze tuin of schuurtje. Maar ook zinloos gezien het weinige wat wij aan oud papier hebben. Ik hoop heel hard dat er nog een weg terug komt!

 • Erik

  Liever weer één doosje of een kleine container!

 • Familie Roks

  Wij willen geen papierbak of een kleine.

 • Marjo Dankers

  Ik wil heeel graag een kleinere papierbak!

 • Imke

  Ook een kleinere kliko neemt (naast de andere 2 klikos) teveel ruimte in in de tuin!
  De aanblik van de wijk wordt triest doordat mensen de bakken -ook tussen de ophaalbeurten- aan de straatzijde neerzetten.
  Ondergrondse containers in de wijk wellicht oplossing mits deze dan frequent geleegd worden, anders kans dat oud papier ernaast gedumpt wordt.

 • Rie

  Ik wil ook veel liever een kleine bak….mag nog kleiner dan 140lt
  Hij zit nu nog niet half vol en is eigenlijk al te zwaar om naar de straat te rijden.

 • JM

  Wil geen grote papierbak, Heb het niet nodig, geen plek en geen achterom

 • Mies_B

  Ik wil ook een kleinere bak. Of liever nog: geen bak! In mijn buurt is op loopafstand een ondergrondse papiercontainer, waar ik mijn oud papier zelf naartoe kan brengen.
  Mijn 140l. containers voor restafval en GFT zijn met een tweepersoons huishouden al te groot en met een kleine tuin heb ik helemaal geen ruimte voor zo’n bakbeest van 240l. erbij.

 • Wim

  Ik wil geen bak en als die toch verplicht wordt dan een kleinere!
  En verder wilik iedereen vragen deze misbakken toch in de eigen achtertuin te zetten en niet aan de straat te laten staan of voor een garage.of voor de

 • Suze

  Graag een kleinere bak.

 • Britt

  Ik wil een kleinere bak!

 • Hi Papier Hier,
  Ik ben de Efteling niet! Hoef die grote papierbak niet! De tuin is te klein om drie bakken te kunnen plaatsen!
  De gemeente heeft zich niet goed voorbereid met aanpak.
  Cure heeft de gemeente Eindhoven aan het lijntje en bepalen het beleid!
  Wie is nou de klant?

 • M.Mesman

  Ik wil ook een kleinere bak!!

 • M.J Doomen

  Ik wil geen papierbak

 • Anouk Sanders

  Ik wil geen papieren bak of een kleinere bak!!

 • Barry van Ierland

  De papierbak is veel te groot. Ik heb een nee-nee sticker, waardoor ik niet veel oud papier heb. Ik wil een kleine bak

 • Patrick Zwegers

  Ik wil een kleinere bak!

 • JH

  Die bak wil ik helemaal niet!!!

 • Anita

  Veel te groot weer een grote bak erbij. Graag een kleine

 • Martien Hendriks

  ik wil een kleinere bak

 • Miranda Van Tilburg

  Ik doe een heel jaar erover om die bak vol te krijgen daarbij staat ie gruwelijk in de weg kom amper in en uit met me scootmobiel

 • Ton Stevens

  Ik ben alleenstaand. Heb haast of geen reclame . Wat moet ik met zo’n grote bak in mijn kleine tuintje

 • JG

  Papierbak is veels te groot. Met een jaar nog niet vol. Daarom ook nog niet binnen gehaald. De bak zwerft ondertussen door de buurt. Vanaf nu gaat het papier dus in de kleine grijze container, die toch ook al nooit vol was. Je bereikt er dus het tegenovergestelde mee.

 • Ik wil graag een.kleinere bak. De bak is veelste groot voor het papier wat we inzamelen per maand.

 • Marieke

  Ik wil graag een kleinere bak, met een tuin van 25m2 is die grote echt veel te groot!

 • Ina Meijer

  Graag een kleine papierbak of, liever nog, geen.bak.

 • Michiel Barten

  Ik heb liever helemaal geen papierbak maar een ondergrondse container. Dit is niet meer dan een bezuinigingsoperatie van CURE die zo de helft van de ritten en personeel kunnen schrappen. Daar wens ik geen ruimte in mijn tuin aan op te offeren. Die kan ik een stuk beter gebruiken. Hopelijk zijn ze niet hetzelfde ook van plan voor plastic en glas..

  Dus maak zo veel mogelijk ondergronds met gebruik van de CURE pas waar nodig. We zijn niet voor niks de slimste regio dus die moet makkelijk op te lossen zijn.

 • Esther

  Een kleine bak is meer dan voldoende en veel praktischer. Graag kleine papierbakken beschikbaar stellen dus.

 • Nikki

  Liefst helemaal geen bak maar ondergrondse container.
  Maar zeker kleinere bak deze is veeel te groot

 • Mijke van Munster

  Ja, heel graag een kleine(re) papierbak!
  Geen plaats voor nog zo’n grote container.

 • Marian Verboven

  Kleine bak. Raar dat je deze grote niet kan weigeren

 • Sylvia Steijn

  Ik wil een kleinere papier bak.

 • Marije Schreur

  Ik wil ook graag een kleinere bak.

 • Fam van Melis

  240L is nergens voor nodig. Graag een kleinere bak.
  Straatbeeld wordt er zo niet beter op, het is een en al container.

 • Anneli Chatrou

  Ik wil graag een kleine papierbak.

 • Nelleke

  Ik wil een kleinere papierbak.

 • J Weide

  Ik wil een kleinere of eigenlijk zelfs geen eigen papierbak.

 • Anne & Bram

  Wij willen graag 2 kleinere bakken: papierbak en restafval-bak

 • AvdL

  Ik wil helemaal geen papierbak, liever een ondergrondse container net zoals het andere vuilnis.

 • Pierre van Zantvoort

  Graag een kleine bak

 • Jan van Es

  Ook ik wil een kleinere bak. Ik wist niet eens dat dat. (blijkbaar) een optie was.

  Niet zo handig trouwens dat je, om te reageren, eerst door honderden (straks duizenden?) andere reacties moet scrollen. Dat kan toch wel slimmer?

  • Rien Valk

   Jan,
   je hebt vast gelijk, maar helaas kan dat niet met de WordPress software waarop onze portal draait. Als het er meer dan 700 worden moeten we uitzoeken of we ze op een aparte pagina kunnen “parkeren” Mocht je iemand weten die ons daarbij kan helpen, graag! Inmiddels is het gelukt om de reacties over meerdere pagina’s te verdelen, minder door scrollen dus

   Overigens als onze wethouder gelijk krijgt zouden we maar o,2 procent van 70.000 is 140 bezwaar makers krijgen. volgens deze uitspraak in het ED van 30/3:
   “Uit een voorlopige tussenstand blijkt volgens Thijs dat er tot 20 maart 14.400 bakken in de stad zijn uitgedeeld, van de 70.000 in totaal. Het aantal mensen dat een kleiner model bak wil en dat ook heeft aangegeven bij inzamelaar Cure, is 30. ,,Slechts 0,2 procent van wat er tot nu toe is uitgezet.”.

   • Eva

    Beste Rien,

    Die 140 bezwaren zijn we gepasseerd. Waarom tot 700 reacties wachten om daar iets mee te kunnen?

    • Rien Valk

     Bedankt voor je reactie Eva,

     700 reacties zijn gekozen om de kans te vergroten dat het niet als peanuts wordt afgedaan.

     Ik heb overigens al een mail naar onze burgemeester gestuurd met een kopie aan de griffie. Als we daar antwoord op krijgen maak ik er een nieuw bericht over op onze portal.

     inmiddels heb ik de reacties over meerdere pagina’s kunnen verdelen. dus eindeloos door scrollen hoeft niet meer.

 • Zo,n grote container heeft veel te veel inhoud en is niet te plaatsen in de kleine achtertuinen van de oudere wijken in Eindhoven. Geef daarom voor degene die met dit probleem zitten de mogelijkheid om de grote bak in te ruilen voor eentje met minder inhoud.

 • Leon Steuns

  De papierbak is veel te groot, ik had eigenlijk een kleinere gewild.

 • Danielle van Hezewijk

  Wij willen graag een kleine papierbak. We hebben onze grijze ook omgeruild voor een Kleine . Er is namelijk anders niet langs te komen met de fietsen op ons kleine zijpad.

 • Ed Verkooijen

  Ja! Ik wil een kleinere bak voor papier!

 • F.A Rafiné

  Ik wil een kleinere papierbak en zeer zekers een Kleine plastic bak.

 • A vd sloot

  Graag een kleinere bak, ik heb dit niet nodig.
  Liever gebruik ik de ruimte in mijn kleine tuintje voor een struik oid, wat dan weer foed is voor t milieu!,

 • A vd sloot

  Ik wil graag een kleinere bak.
  We zijn een 2 persoons huishouden en hebben echt niet zoveel papierafval. doorgaans een klein doosje in de 2 weken.
  Daarnaast is mijn tuin al zo klein en wil ik er liever niet nog zo’n grote bak in. Ik gebruik de tuinruimte dan liever voor een mooie struik die dan weer goed is voor de vogeltjes en insecten!

 • Anita Ketelaars

  Ik wil een kleinere bak. Mijn ruimte is beperkt en ik heb niet zoveel papier afval dat een kleinere niet voldoende zou zijn.

 • Tineke A..

  Graag een kleinere bak of een ondergrondse container. Heb geen ruimte voor zo’n groot lelijk ding.

 • frans wie

  De gemeente heeft zich door Cure laten adviseren. Maar Cure mocht ook zelf leveren! Belangenverstrengeling? Fijn straatbeeld met al die kliko’s die mensen niet kwijt kunnen en nu aan de straat staan. Ik heb ook gewetensbezwaar tegen zoveel extra plastic. Wat is de CO2 afdruk van zo’n bak? Lekker onzorgvuldig van Cure. Over 3 maanden evaluatie en dan kunnen de grote bakken worden geruild tegen de kleine? Nog meer plastic productie. En dat pretendeert dan zorgvuldig met afval om te gaan! Ik heb alle partijen aan de telefoon gehad. Cure, gemeente en Inovim. Niemand wist te vertellen waarom de bak verplicht is, maar hij is wel verplicht! Iedereen wijst naar elkaar. Ik wil een naam hebben van de ambtenaar die dit heeft besloten. Ook nog een prutsverhaal van cure dat de bak bij het huis hoort en niet van de bewoner. Zet mijn huis die bak aan de straat en vult mijn huis de bak met oudpapier? Ik vind het tirannie van de gemeente en Cure. Als je die milieuverordening gaat lezen wordt je helemaal niet goed. Als ik mijn oudpapier aan iemand anders geef dan de gemeente ben ik zelfs strafbaar. Maw als mijn buurman met papiermache iets wil maken en ik geef hem mijn kranten ben ik in principe strafbaar volgens die verordening. Waar zijn jullie mee bezig? Totaal geen voeling met de maatschappij en achterkamertjes politiek! Ik wil helemaal geen bak. Ik heb een klein doosje onder de kapstok staan en die is 1 keer in de maand vol. Opzouten met die plastic bak.

  Voor de liefhebbers. Die bak is gedumpt door Inovim en in de milieu verordening staat dat dumpen niet mag. Inovim is strafbaar. Cure is strafbaar omdat die daar opdracht toe geeft en gemeente is strafbaar omdat die opdracht aan cure geeft. Als overheden zich niet meer aan de wet houden, waar zijn we dan beland?

 • Linda

  Ik wil een kleinere bak, deze past niet in mijn tuin

 • Gemma van Liempd

  Ik heb zo weinig papier afval ( bewust de krant digitaal genomen) dat ik een dergelijke grote bak( beest) maar 2x per jaar aan de straat hoef te zetten Het neemt enorm veel ruimte in en een kleine bak voldoet prima

 • Maykel

  Ik wil graag een ondergrondse container, zoals we nu ook hebben voor het huis afval.

 • Erwin

  Een ondergrondse container geeft een stuk beter straatbeeld (minder verpauperd) dan al die grote containers voor de huizen. Met een kleine tuin is er geen andere optie.

 • Astrid

  Wij willen graag een kleine container voor papierafval

 • marjo b.

  Graag een kleinere papierbak.

 • GerardV

  Wij hebben geen ruimte voor een extra bak in de tuin dus hij staat nu op de stoep voor het huis, en dat is bij meer buren zo. Heel lelijk en ontsierend in de buurt! Ik breng het ook liever ergens heen, of stop het in een ondergrondse container zoals de rest van het afval.

 • Sylvie Meuwese

  Wij willen ook graag een kleinere bak.

 • JMS Van Broek

  Graag een kleinere bak!

 • Marielle

  Wij willen een papierbak van 140 liter

 • Maria Botman

  Veel te groot !
  Kleine bak meer dan voldoende
  Ben er echt niet blij mee .
  Plastic bak had misschien een beter idee geweest.
  Ik loop 2 x per week naar de plastic bak . papier heb ik nauwelijks

  • Biemans

   Of geen papierbak: liever alles centraal zoals glas en plastic; of een kleinere bak.

 • Jolijn

  Het liefst helemaal geen bak en investeren in ondergrondse papiercontainers.

 • R. Smitd

  Graag een kleinere bak

 • Marjo

  Hallo, Ik wil geen papiercontainer. Deze past niet in mijn tuin. En ik denk dat ik in een half jaar deze niet vol krijg. Ik wil mijn papier best ergens in de buurt naar toe brengen. Net als glas en Plastic.

 • Wilma thijssen

  Graag een kleine papier bak

 • R. Smits

  Graag een kleinere bak. Wij zijn maar met 2 personen.

 • Petra van Hoek

  Graag een kleinere container. Ben alleen en de 240 liter is veel te groot.

  Petra

 • P Bell

  Graag een kleine papiercontainer.

 • Ik Wil heel graag een kleine papiercontainer. Dan kan ik ook weer in mijn tuintje

 • Annemiek Wartenberg

  Ik wil niet een 3e container maar een kleine papierbak!

 • Stephan

  Graag een kleinere papierbak

 • E. Lesterhuis

  Graag een kleinere papierkliko. Deze is veel te groot.

  • Henk Kettelarij

   Graag een kleine bak.
   Heb geen plek voor een grote bak en heb deze dan ook geweigerd.

 • Hanneke

  Graag een kleine bak!

 • J.Kuijpers

  Ik zit helemaal niet te wachten op zo,n bak , groot of klein. Ik heb er gewoon geen plaats voor

 • Ik wil een kleinere bak!!!

 • Renate

  Graag een kleine bak. Ik ben alleen en heb een nee nee sticker. Amper papier. Jammer dat er niet vooraf een keuze is geweest. Geldverspilling

 • Graag een kleinere papierbak

 • Ineke Stevens

  Veel liever een kleine bak!

 • Frouke

  Ik wil graag een kleinere papier container. Maar nog liever zet ik gewoon mijn doosje oud papier 1x in de twee weken aan de straat. Ik vind het ook prima om mijn oud papier in te leveren in een ondergrondse container in mijn buurt. Ik wil in ieder geval geen 240L kliko voor het papier. Deze is voor mij (en mijn tuin) veel te groot.

 • Joyce

  Ik wil graag een kleinere papierbak.

 • Marlies Visman

  Waarom zo’n grote bak. Ik wil een kleinere. Wat een misser van de gemeente.

 • Suzy

  Ik wil OF geen lelijke extra kliko in de tuin OF een kleine kliko!! Mijn grijs en groen bak heeft ook het kleine formaat en ik heb al een erg kleine tuin maar nu staat deze nog vollen met 2 kleine en 1 grote papierbak!!! Echt niet fijn !! Waarom hebben ze niet van te voren geïnformeerd wat mensen willen??? Verspilling van materialen is dit en ik krijg die grote papierbak die wellicht 4 maanden duurt om te vullen, straks niet van zijn plek door de zwaarte. Wat een aanfluiting!!!

 • Annelies Götzsch

  Papierbak is veel te groot voor een eenpersoons huishouden. Wat een sta-in-de-weg. Eigelijk vond ik de oude manier prima. Als het echt nodig is graag iets kleiners.

  Goed initiatief Rien!

 • Kathy van den Berg

  Wij willen helemaal geen bak, we doen namelijk samen met de buren. En dan is zelfs voor samen een kleine bak ruim voldoende.

 • Jetske Verschuren

  Ik wil ook graag een kleine blauwe bak. De bak is onhandig groot en voor mij niet noodzakelijk gezien oa geen krant en folders.
  Bij de gft en groene bak heb je een keuze tussen groot en klein. Waarom niet ook voor de blauwe bak?!
  De redenatie en besluitvorming tav een grote bak laat mijn inziens te wensen over.

 • Maayke Engbers

  Wil um niet…niet om gevraagd

 • Ellen Gitz

  Wij hebben ook liever een kleinere papier container. Veel te groot voor 2 personen. De gemeente slaat de plank weer compleet mis door naar 1 type bak te willen uitgeven

 • Jet

  Liever een kleinere kliko

 • Van Schie Conny

  Wij willen ook graag een kleine container voor het papier.

 • Wilma Balt

  Ik wil een kleinere papierbak van 140 liter

 • KAREL.W.H.F. berger

  Ben 70 jaar. Grote bak ontmoedigt spaarzame papier inname. Ik heb niet voor niets een nee-nee sticker, Ik baal ervan dat er een extra bak komt, ik baal nog meer van de maat. Wat is het probleem om te differentiëren zoals bij de groenbak GFT. En waarom, GEEN DIGITAAL onderzoek gedaan, naar verlangen VAN DE BURGERS, naar grote omvang van containers. Weer een foute stap, van lokale overheid, en niet denken in oplossingen, maar veroorzaken van problemen, en negeren van de burgers~!!!! Fijne dag Karel Berger FNV OVERHEID

 • Marjolein

  Ik heb liever helemaal geen papierbak,past niet in mijn tuintje,staan er al 2.

 • Charlotte A

  Graag een kleinere bak ivm stadswoning en dito stadstuin
  Ik heb geen stem kunnen uitbrengen of en zo ja hoe grote bak ik wilde
  Graag een kleinere

 • Elfi Gilissen

  Zo veel püapierafval heb ik nooit, want ik hergebruik verpakkingen – had Cure ook kunnen weten aanhand van wat ze eerder in deze straat ophaalden. Kleinere bak of 1 bak per vier huishoudens bijvoorbeeld.

 • Marion D

  Papierbak graag een maatje kleiner.

 • Jelle van der Wiel

  Kleinere bak of huidige werkwijze in stand houden volstaat.
  Hoezoeen 240L bak voor papier?

 • Barbara Baaijens

  Ik wil graag een kleine papierbak

 • Tim Van Leipsig

  geen GROTE bak erbij. Heb er geen plek voor.

 • Catrien Van Bergeijk

  Jaikwil een kleinere papierbak!!

 • huib

  Waardeloze actie van de gemeente. Ik heb er geen ruimte voor. Als het zo moet gaat de blauwe bak retour en dat kleine beetje papier in de grijze bak. Een combinatie met het groen afval was al een stuk beter geweest.

 • Esmee

  Ik wil überhaupt liever een andere oplossing dan een extra kliko. Bv inderdaad ondergrondse containers. Of een krat oid. Wil ook wel zelf naar de stort rijden (mits m’n Max aantal keren gratis naar de stort dan iets hoger worden). Alles beter dan zo’n derde lelijke sta in de weg en smet in het oog.

 • Maaike

  Graag een kleinere bak, of centraal inzamelen/samendoen met buren.

 • Diana Geerings

  Ik wil heel graag een kleinere bak! Ik heb geen plek om deze giga bak te plaatsen!

 • Patricia Amarache

  Ik wil graag een kleinere papiercontainer

 • Nico Winkelmolen

  Ik hoef dat onding ook niet. We hebben een ondergrondse container om de hoek, waarom ook nog een eigen kliko!

 • Inger Hillemans

  Niet te doen, zo grooy

 • Mytsie

  Graag een kleine bak, geen 240ltr.
  Misschien is het een idee om alternatieven aan te bieden zoals een kleinere bak, krat, split container of zelf wegbrengen.

 • Bianca

  Die papierbak is veel en veel te groot. Ik heb er niet om gevraagd en vind het echt een onding. Hij staat gruwelijk in de weg bij de toch al zo lelijke andere kliko’s. Wat mij betreft gaat die grote linea recta retour!

 • Marga Janssen

  Voor mij is en kleinere papierbak voldoende. Als deze grote bak, die nu geleverd wordt vol is, kan ik hem al niet meer verplaatsen vanwege de kilo’s. En ik schat dat ik er een half jaar over doe om hem vol te krijgen. Dus een kleinere bak heeft alle voordelen.

 • Joyce Giebels

  We willen graag een kleinere bak..we hebben te weinig afval en ruimte voor de opslag.

 • Saskia Welten

  Graag een kleine papierbak, vanwege onvoldoende ruimte en een kleinhuishouden

 • Desy Verkuilen

  Ook hier geen ruimte/behoefte/nood voor zo’n grote bak. Een kleine is meer dan genoeg.

 • Inge van der Steen

  Ik wil graag een kleinere papiercontainer

 • Kristina Miklausic

  Ik hoef helemaal geen papierbak, groot of klein. Graag bied ik mijn oud papier elke 2 weken om opgehaald te worden aan straat zoals tot nu toe.

 • Karolien Kenter

  Liefst een ondergronds maar in ieder geval een veel kleinere bak want zoveel ruimte is niet nodig voor 1 persoon.Een andere oplossing zou nog fijner zijn.Heb liever ander planten in mijn tuin en mijn sschuurtje is voor andere zaken niet om vol te zetten met containers.Het is sowieso een ongevraagde zending die je niet hoeft aan te nemen al roepen ze dat weigeren niet kan.Er is hier zelfs een item over geweest bij Tros Radar op 20-10-2018

 • Tineke Alsemgeest

  Ik wil graag een kleinere bak.

 • Sharita

  Ik wil een kleine papiercontainer

 • Elly

  Wij willen ook graag een kleinere papier container ivm een kleine tuin waarin al twee containers staan.

 • Eva

  De papierbak is veel te groot. Ik zou graag een kleine bak willen.

 • Charlotte

  Wij willen graag een kleinere papierbak !!!

 • Dorothe Wilbers

  Graag een kleinere container. Zelfs met 3 krantenabonnementen en de nodige online bestellingen doe ik er naar schatting 3-4 maanden over voordat de container vol zit.

 • Sanne

  Past niet in stadstuin

 • denise kusters

  ik vind de container veels te groot…liever n kleine en n kleine voor plastic….ik heb n superlleine schuur en tuin….waar de groenbak en grijze kliko al enorm veel ruimte in beslag nemen

 • Ellen

  Met een klein stadstuintje kan ik geen enorme bak gebruiken. Daarnaast werkt mijn nee-nee sticker zo goed dat ik er maanden over doe om de bak vol te krijgen.

  • Joris

   Ik wil graag een kleinere papiercontainer, want deze is te groot.

  • Rene Kleijn

   Aangezien ik nauwelijks oud papier heb wil ik graag een veel kleinere bak.
   De optie van geen papiercontainer is wat mij betreft ook prima.

 • Ash

  Ik wil eigenlijk helemaal geen bak, laat staan zo’n verschrikkelijk grote bak. Wat moet ik dat kwijt?!
  Buitenruimte is al klein zat in de oude Kruidenbuurt!

  • Monique

   Ik heb een nee-nee-sticker en geen krant…ik doe er een jaar over om die mega-grote kliko vol te krijgen. Graag een (veel) kleinere!

 • Jeanneke

  Ik wil geen grote papiercontainer: het zal lang duren voor hij vol is en het is een sta in de weg naast onze kleine grijze en groene containers.

 • Ruud Raijmakers

  Deze bak is bijzonder onwenselijk. We hebben een hele kleine stadstuin waar al 2 kleine kliko’s staan en met deze grote stiefbroer wordt het wel heel vol.

  Een optie om een kleinere bak aan te vragen is wel het minimale. Ik heb ook bij Cure dit gemeld en zij gaven aan dat met grote dozen een kleinere bak snel vol zou zitten. Er zijn echter ook nog zaken als een stanleymes en een milieustraat. Een beetje vertrouwen in de zelfredzaamheid van je burgers zou niet misstaan.

 • Diet Hendriks

  Ik wil een kleine bak

 • Roger De vreeze

  Ben je milieubewust en heb je nauwelijks papier, wordt je genadeloos gestraft door de gemeente Eindhoven met zo’n stuk plastic. Ik kan em vanwege verbouwing huis niet kwijt

  Cure gebelt, wijst naar de gemeente. Gemeente gebelt, wijst naar cure. Cure lijn overbelast. Bezwaarschrift ingelegd. Daar gaat de gemeente 12(!!!!) Weken over vergaderen. Toe maar! En dan halen ze em nog niet eens op.

  Cure medewerker gevraagd de bak mee te nemen. Mag niet, alles moet IN de grijsbak zitten, niet ernaast. Ik heb zowel een cirkel als een kettingzaag dus zou em wel klein moeten krijgen. Iemand ervaring mee ? Leve het milieu!

 • e

  ik wil GEEN papiercintainer

 • Ingrid

  Een grote papiercontainer is veel te groot voor onze kleine stadstuin. Hebben ook een kleine gft en restafvalcontainer.

 • Dirk Veldman

  Ik wil geen papiercontainer in onze kleine stadstuin (Vonderkwartier). Ook geen van 140L! Een schuur of bijkeuken (wat in folders geopperd wordt) hebben we ook niet.
  We hebben weinig papier.
  Veel containers staan nu al continue op de stoep. Lelijk. Hoeveel m2 groen gaat hierdoor verloren?
  Het meeste afval dat wij hebben is PMD en dat moeten we wegbrengen in ondergrondse containers….
  Liever een PMD-container in plaats van de restafval- en papiercontainers.

 • Nicole Papen-Botterhuis

  Het was fijn geweest als we hadden mogen kiezen, net zoals bij de grijze bak.
  Een kleine bak was voor ons groot genoeg geweest.

 • Thijs R

  Graag ook een kleine papiercontainer in de Amalia van Anhaltstraat. In bescheiden stadstuintjes staat zo een kwart van je tuin vol met containers. Zo is er echt weinig ruimte voor een boompje, planten en bloemen.

  Ik begrijp wel dat er iets moet gebeuren tegen rondvliegend karton, naar zou liever een container zien die bovenop de andere kan staan. Of een wegbrenglocatie enkele straten verderop.

 • Ewout Buhler

  Grote bak ontmoedigt spaarzame papier inname. Ik heb niet voor niets een nee-nee sticker, Ik baal ervan dat er een extra bak komt, ik baal nog meer van de maat. Wat is het probleem om te differentiëren zoals bij de groenbak GFT.

 • Daan

  Vreselijk en veel te groot. Niet te doen in onze stadstuintjes. Ik wil geen papiercontainer, we hebben er al zat. En dit formaat, krijg ik in een jaar niet vol.

 • Mariana Toma

  Ik zou ook een papier bak van 140L willen. Zo erg dat de gemeente bepaalt hoe groot de container moet zijn 😳 Kleine stadstuin, onnodig groot die van 240L, veel digitaal 👍

 • Koen de Louw

  Wij hebben geen plek voor zo’n grote container. Onze groen en grijsbak zijn ook klein. We hebben weimig afval en weinig ruimte. Wiil hem ook niet ontvangst nemen omdat ik hem niet kwijt kan. Midden in het tuinpad lijkt.mij geen optie.

  Dus kleiner of liever helemaal geen container. Weinig papier ook, dus waanzin.

 • Eric Slaats

  Graag een kleine bak. Met digitale kranten kun je 6 maanden ermee doen. En niet bepaald een sieraad voor je tuin!

 • Frank Vogels

  Wat een onnozele actie van de gemeente Eindhoven/Cure! Gezien de reacties is vrijwel niemand gelukkig met deze enorme bak. Krijgen wij in een maand nog niet vol wat betekent dat wat ons aangaat de ophaaldienst zeker 1 keer voor nop de route rijdt. Is dat milieuvriendelijk? Wij waren happy met de bananendoos die we elke twee weken aan de straat konden zetten.

 • Freek Willems

  Liever geen enorme papier container…, anders graag zo compact mogelijk. Zeer beperkte ruimte om een derde, zwarte, plastic container te plaatsen in mijn tuintje.
  Tevens woon ik in mijn eentje; met dit formaat papierbak zou ik een jaar vooruit kunnen.
  Alvast bedankt.

 • Graag een kleine papier container ivm te weinig ruimte in de tuin! Gaat anders ten kosten van mijn leefomgeving plus een kleinere bak is ook iets minder plastic wat de bak zelf betreft.

  • Arnoud Holtzer

   Ik heb geen achtertuin en daarmee geen plek voor een grote container. Ook niet voor een kleine… na 2x bellen naar cure en 1x naar de gemeente, een klachtenformulier, een klacht aan de balie en rechtsbijstand om hulp gevraagd loop ik hier toch echt op vast aangezien geen van de partijen bereid is om een oplossing te bieden om die bak weer op te halen en ons huis onder het toekomstige ‘ondergrondse container’ beleid te scharen…

 • G. Elstak

  Graag ook een kleine papiercontainer. Heb kleine tuin waar al twee containers staan en heb zo weinig papier dat de grote nooit vol komt.

 • Eric Elstak

  Ik wil graag een kleinere papierbak. We hebben geen achterom en nu lijkt mijn voortuin wel een milieustraat. Een kleinere bak past nog net achter mijn coniferen heggetje naast de andere bakken. Het aanzicht van ons huis wordt er niet beter op met al die bakken voor de deur.

 • Ik kan geen container kwijt, wil er geen!
  Dat was de afspraak met Woonbedrijf toen ik 3 jaar geleden deze nieuwbouw woning betrok.
  Heb een ondergrondse papiercontainer voor de deur. Neushoornstraat.

 • Maud van den Elzen

  Wij willen graag een kleinere papierbak. We redden het nooit zo’n grote te vullen per maand en het neemt veelte veel ruimte in in de tuin. Een kleine bak is meer dan groot genoeg en is een stuk makkelijker om een plek te geven.

 • Ginette Aldewereld

  Graag zouden wij een kleine bak willen en dan eerder om plastic op te halen dan papier,aangezien we een ja/ nee sticker hebben zéér weinig papier!!

 • Marjan van Duin

  Ik wil helemaal geen papiercontainer, zou niet weten waar ik hem moet laten. Nu doe ik mijn oud papier in de ondergrondse papiercontainer aan de Neushoornstraat

 • Tanja van Gansewinkel

  Graag kleine bak ivm te weinig ruimte in Sint Lambertusstraat

 • Margot vd loo brugmanstraat 41 5621 BV

  Ik wil graag een kleinere papier bak

 • Bernard Marks

  Ik wil die grote (240 liter) papiercontainer niet! Ik kan in mijn kleine stadstuin niet nog een container plaatsen. Heb ik ook bij Cure aangegeven, maar krijg geen enkele reactie. Het liefst heb ik een ondergrondse container, naast de al bestaande ondergrondse restafvalcontainer in de straat. Frederika van Pruisenweg/Hagenkampweg Noord.

 • B. Schepers

  Ik wil een kleine papierbak!!!!!

 • Jeb

  Dom van de gemeente om niet aan de inwoners te vragen wat ze willen.
  Wij willen helemaal geen bak voor papier en toch zeker niet zulk formaat!

 • Maya Visser

  Ook wij willen geen bak, zelfs een kleine bak is te groot.. Ondergrondse container is prima.

 • Esther

  Ik wil een kleinere bak, maar liever nog géén papierbak. Waarom niet ondergronds?

 • Lia van Rijsingen

  Ik wil graag een kleinere bak, de huidige is veel te groot en past niet in mijn schuur eo tuin.
  Erg bijzonder zonder overleg deze te grote bak.

 • Else van Eijndhoven

  Ik wil graag een kleinere bak aangezien er geen ruimte is in mijn tuin

 • Eric Diemel

  We hebben geprotesteerd bij Cure. Wij willen graag een kleine papierbak! (liever helemaal geen bak; kartonnen doos werkte prima). Blauw deksel is bovendien foeilelijk.
  Eric

 • Rineke van Kessel

  Ik wil helemaal geen papiercontainer op martinusstraat 27.

 • GL

  Kleinere bak of ondergrondse container aub!

  • H Janssen

   Geen bak aub of kleinere. Ik voorzie grote problemen ivm 35 % kamerbewoning in onze straat. De grote dozen zullen niet verkleind worden en worden er dus naast gezet. En dat zal niet worden opgehaald is de belofte. Vervuiling alom.

 • Els

  Wij willen ook een kleinere bak.
  Wat een geldverspilling om iedereen zo’n grote bak te geven.! Heel veel hard plastic 😬

 • Lesley Fraats

  Wij willen een kleinere container

 • Ron Janssen

  Misschien is het een idee om met alle inwoners die geen papierbak willen en andere initiatieven voorstellen de 240 liter bakken op een bepaalde datum in te leveren op het Stadhuisplein? Met flink wat publiciteit daar omheen, via bijvoorbeeld ED en Omroep Brabant, kunnen we de bakken op een ludieke manier terug aanbieden aan wethouder Rick Thijs. Dat zal toch iets teweeg moeten brengen over deze beslissing?

 • Marjo Vonken

  Ook voor mij géén of eventueel een kleinere container! Maak dan meteen van ‘blauw’ plastic i.p.v. papier. Vind het ook niet heel doordacht klinken in een tijd waarin veel mensen ’n digitale krant lezen en er per 1 juni a.s. ook geen ongevraagd drukwerk meer door de brievenbus mag (tenzij je een ja-sticker plakt).

 • Bianka Opsteen

  Wij willen eigenlijk helemaal geen papierbak. Voorkeur voor ondergrondse containers. Als het dan toch moet, graag zo klein mogelijk. Zouden wel graag zien dat Pmd wordt opgehaald.

 • Atie hafkenscheud

  Ik wil ook een kleine bak. Wat moet een mens met zo’n bakbeest.

 • Anouchka

  Ik heb geen achterom. Dus moeten straks drie van die grote containers door mijn huis? Nee, liever een alternatief. Ik denk dat veel inwoners dat zelf al hadden geregeld. Voorbeelden zie ik in mijn eigen straatje in de vorm van bakken, manden en/of kratjes. Dat werkte prima. Maar ik snap dat er ook veel papier door de straat kan waaien.
  Ik heb een container van 240 liter beslist NIET nodig. voor papier. Graag een KLEINE papierbak
  Anouchka
  St Lambertusstraat 18

 • Martijn van Gestel

  Wat een wereldvreemde actie van de gemeenteraad om verplichte containers voor papier in te voeren. Wij hebben daar helemaal geen plaats voor in onze beperkte tuin of schuurtje. Al helemaal niet voor een container van 240L. Als er nou nog een mogelijkheid was om te kiezen tussen 240L en 80L bijvoorbeeld zou dit al een hele hoop schelen.

 • Wij willen een kleine papierbak ivm weinig plaats
  Martinusstraat 23
  D vd hurk

 • Friedy Schepers

  Alweer een bakbeest erbij?
  Veel te groot voor de hoeveelheid papierafval die een gemiddeld gezin genereert. Grote dozen kun je verscheuren mocht je die ooit hebben …
  Ik heb de bak liever niet. Kan ik hem weer inleveren? Dan doe ik wel samen met de buren.
  Tevens vraag ik me af welke gedachtegang achter dit formaat papierbak schuilt. Daar moet een reden voor zijn, toch? Ik wacht in spanning af op antwoorden op mijn vragen.

  • Friedy Schepers

   Of een kleinere bak die ik gewoon binnen kan zetten, zoals ik eerder een mand gebruikte voor oud papier…

 • Elze

  Wij willen ook graag een kleinere papierbak

 • Eef Daey Ouwens

  Wij willen een kleine bak en nog liever ondergrondse containers. Wij hebben geen achterom., de straat staat snel vol met die bakken en onze tuin ook.
  Sint Lambertusstraat 20.

 • Hanny Kox

  Een papierbak kan ik niet weigeren vlg Cure. Geen schuurtje en een kleine tuin. Wil gebruik maken van een ondergrondse container.
  Géén grote bak! Evt. Een kleintje

 • Wil geen grote papierbak.

 • Julika Holthuis

  Graag een kleinere bak anders wordt de straat zo vol!

 • Frank Rombouts

  We willen kleine bak, geen achterom, geen tuin of schuur. Lambertusstraat 20b

 • Iris

  Papier aan de straat waaide altijd alle kanten op en dus snap ik dat er naar een alternatief gezocht is. Hier in de prinsenjagt staat een openbare papier container, waarom worden die er niet meer neer gezet zoals bij de glascontainers etc??

  Ik heb nu een grote papiercontainer terwijl ik alleen woon. Zoals anderen ook benoemen, je moet het maar kwijt kunnen..

  Ik wil liever een kleine bak of een openbare inzamelcontainer

 • Tessa

  Wil ook liever een kleine papierbak St. Lambertusstraat 2

 • Marianne

  Graag kleine bak. Geen achterom, binnenplaats, anders blijft de bak op straat staan

 • Ananda Liem

  Voor de Mexklenburgstraat 49, ook graag een kleine papier container.

 • Myra Alberding

  Gewoon zoals het was! Eigen krat buiten zetten wat lang niet iedere keer gevuld is. Als het toch moet, graag een kleinere bak. Die bakken moet je maar kwijt kunnen in een stadstuintje.

 • leonie somers

  Wij, wonende St. Lambertusstraat 21, 5615 PG Eindhoven, willen ook een kleine papierbak

 • Familie Chin

  Wij willen een kleine papiercontainer vanwege plaatsgebrek.

 • Niels

  Graag ook een kleine bak

 • Walrecht

  Ik wil helemaal geen blauwe bak
  Doe dan een gele voor plastic

 • Wij willen ook een kleine bak ivm ruimten

 • Nicolle

  Wij zouden graag weer terug willen naar hoe het was, papier aan straat, om de week.
  De nieuwe grote bak neemt veel ruimte in beslag in onze berging en is onnodig wat ons betreft.

 • Mirjam Holtzer

  Wij willen graag een kleine blauwe bak. Dit hebben we eerder al laten weten bij Cure en de gemeente. Groetjes, Mirjam

 • Arja-Corinne Janssens

  Ik wil ook heel graag een kleine papierbak. Ik heb maar een klein achtertuintje en ik weet echt niet waar ik een grote bak moet plaatsen. Hij zou op mijn terrasje moeten staan en dat wil ik echt niet. Het zou ook maanden duren voordat hij vol zou zijn.

  • Wij willen een kleinere bak. Wij hebben geen
   achterom en moeten door de woonkamer en garage .Dat is niet te doen met zo’n grote papierbak .

 • Vivian van de Vorst

  Dank je wel Rien Valk voor dit initiatief! Ik heb – en meerdere personen met mij – vóór levering van de blauwe bak bezwaar aangetekend tegen de grootte van de bak en de manier waarop dit gecommuniceerd is aan alle inwoners van Eindhoven. Ook ik heb de vraag gesteld waarom niet op dezelfde manier is gehandeld als bij de grijs-en groenbak.. Ik ben niet tegen een papierbak maar wel tegen de grootte en zeker ook de manier waarop dit door de gemeente is behandeld en besloten.

 • RR

  Ik wil kleine kliko ivm ruimte. En ik heb vanaf dag 1 bij de gemeente en Cure geklaagd over te grote bak.

 • Sanne

  Liever zoals het nu gaat! Of ondergrondse containers. Als een bak de enige optie is dan zeker een kleinere bak. Echt zonde zo’n 240 liter bak, die ook wij niet elke maand vol krijgen.

 • hans lassche

  Wij willen ook een kleine bak. We hadden al geprotesteerd bij de Cure. Hans

 • Janssen

  Kleinere bak

 • Ik wil graag een kleinere papiercontainer.
  Ben alleen en krijg die grote nooit vol..
  En dan kan ik hem waarschijnlijk niet eens hanteren. Niet echt over nagedacht !!.

 • Ruben van Dijk

  Wij hebben liever een kleinere bak

 • M. Beentjes

  Ik wil eigenlijk helemaal geen papierbak. Voorkeur voor ondergrondse containers. Onze relatief kleine stadstuinen staan nu vol met lelijke bakken. Als het dan toch moet, graag zo klein mogelijk.

 • Sander

  Ik wil graag een kleine bak! Heb niet voor niks twee kleine groene en grijze bakken.

 • M steusfij

  Liefs helemaal geen kliko, maar zoals het voorheen ging.
  Maar dan evt toch een kleine kliko van 140L

 • Jurjen

  Kleine bak of nog beter ondergrondse containers was veel beter geweest!

 • Roland

  Ik wil graag een kleinere container.

 • jannie

  Ik wil helemaal geen papierbak. Heb er geen plaats voor in mijn tuin, hij staat nu in mijn voortuin, dat zullen de buren helemaal niet leuk vinden. Misschien dat ik ‘m 1x per jaar half vol krijg…..wij hebben geen krant, folders en grote dozen brengen wij naar de stort, ook hebben we alleen maar vieze pizzadozen…. Wat een lelijk ding weer in het straatbeeld!! cq wijk!!

 • Janka Poupa -Vetrakova

  Veel te groot , ik wil graag een kleintje.
  Vandaag ook een gekregen die eigenlijk te groot is. Ben blij als deze veel kleiner aangeboden was geweest, zodat je als bewoner zelf de keuze heb, die aansluit aan je behoefte en gezinssituatie.

 • Jos van der Horst

  Wij zitten niet te wachten op deze belachelijke grote papierbak die ons wordt opgedrongen.
  Een kleine bak voor ons papierafval is méér dan groot genoeg.

  Cure zegt dat ze een weigering niet kunnen verwerken maar dat je wel kunt aangeven dat je een kleinere bak wilt hebben.
  Die melding wordt dan doorgegeven aan de gemeente die na een aantal (?) maanden de bezwaren gaat gaat evalueren.
  Ondertussen word de 240 liter bak wel ongevraagd voor je deur gedropt en zit je er mee opgescheept.
  Volgens de wet is dit een ongevraagde zending en er is geen enkele wettelijke verplichting om deze te accepteren.
  Onze 240L bak blijft dus ergens op straat rondslingeren totdat de gemeente hem weer ophaalt!

 • Eefje

  Kleine tuin, kleine schuur dus graag een kleine bak! Gaat hier anders gewoon niet passen!

 • Winnifred Garama

  Doe mij in hemelsnaam een kleine papiercontainer. Of liever nog toegang tot een ondergrondse papieropslag.
  Onze kleine stadstuintjes zouden bescheiden doch zeer welkome groene oases moeten zijn in de huidige tijd. Waar laat ik zo’n waanzinnig grote, lompe, lelijke papiercontainer in mijn mini tuintje?
  Dus nee, ik ben er allerminst gelukkig mee.
  Mijn kleine doosje oud papier per maand vraagt absoluut niet om een 240 liter bak.

 • Phil

  Graag een kleine papierbak ipv.die grote!

 • Rianne van der Poel

  Wat een nare actie van gemeente Eindhoven om iedereen tot een grote papiercontainer te veroordelen !!!

  Weinig “groen-gedacht” ook : er moeten stoeptegels terúg in ons tuintje om de bak weg te kunnen zetten. En al die plastic bakken in plaats van centrale ophaalpunten is ook niet echt duurzaam.

  Ik wil een zelfde regeling als voor appartementen.
  Als het echt niet anders kan, een kleine bak (140 liter)

 • Ron Janssen

  Ik wil sowieso een kleine bak als het dan toch moet. Ik vind ondergrondse papiercontainers een veel betere oplossing.

 • BM

  Ik heb wel een aantal alternatieven voor de gemeente (ik ben zelf nml geen fan van mensen voor het blok zetten!):
  – mij een pasje aanbieden voor een ondergrondse papiercontainer die bij appartementen geplaatst gaat worden
  – mij toestaan om een ruime voortuin aan te leggen (meer groen) ipv een stoep van 4 meter voor de deur
  – een kleinere gesloten krat aanbieden

 • Peter Rongen

  De nieuwe papierkliko is veel te groot en zeer onpraktisch. Wij hebben per maand veel minder papierafval dan hierin past, maar de bak zelf past niet in onze tuin. Wij zijn niet blij dat gem. Eindhoven ons ongevraagd een dergelijk formaat kliko door de strot wringt.
  Zeer burgeronvriendelijk en zeker niet duurzaam

 • Betseke Elzer

  Ik wil een kleinere kliko voor papier! 140l is zat.

 • B.

  Ik ben nergens op geabonneerd, heb weinig post en geen reclame of weekbladen. Ik krijg in een jaar tijd die bak nog niet vol. Ook een kleine container is te groot voor mij. Een kratje, zoals vroeger de milieubox, zou evt voor mij nog wel geschikt zijn. Daarnaast heeft mijn tuin geen plaats meer.

  Ik wil dus geen papiercontainer!!

 • Ryan

  Graag een kleinere papierbak. Volume cf reguliere gft en grijze container.

  Star beleid onbegrijpelijk.

 • Sander

  Als je in mijn geval een gezin hebt en alletwee werkt dan kom je zelfs met de grote bak niet uit als je veel online besteld. Dat papier gaat nu dus in de grijze kliko. Plastic breng ik niet meer weg naar de ondergrondse. Daar ligt zoveel glas op de grond van de glascontainers. Ik heb geen zin een een lekke band. Waarom het plastic afval niet ophalen zoals in veel randgemeentes. Dan hoeven alle stadsgenoten op leeftijd ook niet mee met die zakken te zeulen. Gemeente hou eens een enquete ipv met oogkleppen op je hroene beleid erdoorheen drukken.

 • Ann

  Ik wil ook een kleine

 • Bauke

  Graag een veel, veel kleinere bak.
  Of samen met de straat 1 bak delen.
  Of desnoods helemaal geen bak, die paar enveloppen gooi ik wel in de restafval erbij.
  Waar zou ik die rotbak kunnen inleveren?

 • Janny

  Wij willen graag een kleine papier container. 140 l is voor ons huishouden groot genoeg

 • CITW

  Graag kleine papiercontainers 140L.
  Een nieuwe bak voor plastic ipv papier lijkt overigens veel zinvoller…

 • Fred V.

  Ik zit absoluut niet te wachten op nog een bak. Daar hebben wij simpelweg geen ruimte voor. Een kleine bak zou dan op zijn minst helpen. Zoals het er nu voor staat neig ik ernaar de grote bak te weigeren en ons oud papier in de grijze kliko te stoppen. Wat uiteraard niet is wat ik wil.

 • Guus

  Ik wil geen papierbak. Mijn voorkeur zou zijn om centrale inzamel punten of op oude manier.

  Raar dat dit zo opgedrongen kan worden. Ik denk dat ik hem maar meteen inlever bij de milieustraat

  • Guus

   of zou het een idee zijn om de hoeveelheid papier te verminderen door het plaatsen van ja ja stickers op de brievenbus ipv andersom, dus geen sticker ook geen ongeadresseerde post

 • K. Mauve

  Graag een kleine bak!

 • Nel Evers

  Wij willen ook graag een kleinere bak voor papier. De tuin staat al vol genoeg, gaat op de milieustraat lijken met al die bakken. Ziet er niet zo gezellig uit als je van je tuin wilt genieten.

  • Jelle Dekker

   Hier ook graag een kleinere bak, die grote past net niet lekker op ons paadje in de tuin

 • Anne

  Ik wil heel graag een kleinere bak! Die 240 l kliko heb ik maanden later nog niet halfvol.

  Mag zelfs een soort doos zijn ipv zo’n kliko.

 • I. De Laat

  Wij willen ook geen gigantische blauwe bak in onze kleine tuin. Daarnaast was een 140 ltr bak met half papier half plastic een veel betere oplossing geweest.
  Dat gesjouw met plastic is veel gedoe en zorgt voor veel minder afvalscheiding dan zou kunnen.
  Vreemd dat er geen inspraak is geweest in deze grote wijziging en investering.

 • Paul Tiel Groenestege

  Mijn verzoek aan Cure om een kleine papiercontainer te leveren, werd afgewezen. Bij mijn uiting van ongenoegen werd ik verwezen naar de gemeente Eindhoven. Daarop heb ik digitaal een bezwaar ingediend bij de gemeente.

 • Carin Veugen

  Je zou in een Groen Links gemeente toch hopen, dat we moeten minderen met alles en duurzaam mogen leven. en daar past dan ook een kleine bak bij. Het antwoord van Cure was, toen ik daar om een kleine bak vroeg. We halen maar 1 keer in de maand papier op. Ik denk zelf dat ik een jaar met die bak kan papieren, en dan is hij nog niet vol. stimuleer minderen en bewustzijn.
  En laat tenminste de mensen kiezen, zoals met de anderen bakken.

 • Inwoner Tongelre

  Zoveel redenen waarom deze bak mag verdwijnen wat mij betreft:
  -De bak is veel te groot, deze is pas na een jaar vol (2 persoons huishouden).
  – De twee bakken voor afval en gft nemen al enorm veel ruimte in buiten, dat doosje oud papier kon gewoon binnen staan bij de voordeur.
  – De bak staat nu tijdelijk in de schuur, omdat er in de tuin geen ruimte is. Twijfel nu of we een deel tuin moeten gaan bestraten om de bak kwijt te kunnen, want de bak vanuit de schuur verplaatsen is een heel gedoe. Dan kan de gft container weer kleiner. Maar ik dacht dat we meer groen moesten hebben?
  – Ik kijk vanuit mijn woonkamer iedere week uit op alle bakken die voor een groot deel van de straat bij elkaar worden gezet. De bakken staan er een sowieso al een dag eerder, een deel dagen later nog steeds. En daar komt nu dus nog een extra bak bij!
  – De aanname dat mensen de app of de website gebruiken om te weten wanneer iets buiten gezet mag worden is onjuist. Zodra 1 persoon hier iets buiten zet, volgen direct anderen, voor veel mensen is de app te moeilijk of teveel gedoe (al genoeg apps). Met Pasen hierdoor mogen uitkijken op papierbakken (die helemaal niet geleegd worden, want Pasen ) en alvast wat groen containers voor dag na Pasen.

  Ben heel benieuwd of er nog ooit een dag gaat zijn waarop ik geen container als uitzicht heb! Zonder handhaving op het weer tijdig weghalen van containers is het een grote puinhoop.

  Mijn voorkeur: geen bak, maar inleveren op centrale punten zoals nu met de glasbak.
  Want het aan de straat zetten begon ook de spuigaten uit te lopen de laatste jaren: van groot deel van de straat alles bij elkaar bij mij voor de deur en de stapel werd groter en groter door o.a. pizzadozen (die helemaal niet mogen, maar wie leest de folder, zeker zij die nauwelijk Nederlands of Engels kunnen?!). Deel waaide bovendien overal heen (vooral mijn tuin in), want goed verpakken blijkt ook teveel werk voor velen, omdat het al een dag eerder werd buiten gezet.

  -Deze bak staat nu in de schuur totdat ik een alternatief heb: bak weg, of naast voordeur of tuin achter meer bestraten.

 • Kape

  Graag een kleine papierbak ipv.die grote!

  • Verharen

   Ik begrijp niet, waarom er geen plastic wordt ingezameld. Dat is veel en veel meer dan het beetje papier wat we hebben.

 • Ester Couwenberg

  Graag geen papierbak, wegens kleine tuin gooi ik het liever in een gedeelde container

 • Broeders

  Graag ook kleine papier kliko

 • Rob

  Ik wil heel graag een kleinere bak, liever nog helemaal geen bak.

 • Jeroen

  Graag de mogelijkheid voor een kleinere of geen papiercontainer en graag wat meer overleg ‘aan de voorkant’.

 • M Martens

  Ook graag een kleine bak

 • Berly

  Ik wil graag een kleine papierbak!!

 • Ik wil ook geen véél te grote bak. Niet te plaatsen….dus is groot genoeg voor meerdere huishoudens. Voor mij mag het bij het oude blijven…eens in de twee weken aan de straat.

 • C.J.Nijmeijer

  Ben alleen, klein schuurtje, klein tuintje. Heb zo’n grote echt niet nodig.

  • Brinckman

   Kleinere bak.
   Ik begrijp niet, waarom er geen plastic wordt ingezameld. Dat is veel en veel meer San het beetje papier wat we hebben en ook gewoon in de zwarte bak kan.

 • Norbert

  Ik zou ook liever een kleinere papierbak hebben. Of een combi met plastic, waar ik veel meer van heb, wat ik nu netjes bijna wekelijks wegbreng in ook weer plastic zakken. En wat in mijn bijkeuken af en toe staat te stinken. Wat mij overigens mogelijk wel het meest stoort is de manier van nauwelijks communiceren en geen keuzes geven van mijn/onze gemeente

 • Mats Horbach

  Ik zou graag een klein formaat papierbak willen.
  Heb ook een kleine grijze en groene bak, en een kleine tuin

 • Hermien Lindeijer

  Ik wil een kleinere papierbak

 • Anja Meelkop

  Ik wil geen grote bak, heb 1 persoonshuishouden en weinig papier afval. Heb ook enkel kleine grijze en groene bak.

 • Mariëtte

  Zo’n bak is veel te groot. Een kleine bak zou beter passen en ik heb nooit meer dan een klein doosje papier. Bovendien niks is gratis, Zo ook deze grote bak. Je betaalt afvalstoffenheffing via de gemeentelijke belastingen.

 • Arne Rodenburg

  Wij hebben nog geen grote bak gekregen en willen onze kleine bak houden. Een grote bak past niet meer in de schuur en zou dus midden op de plaats moeten staan.

 • Sjaak Dekker

  Ik wil op zijn hoogst een kleine papierbak ontvangen; heb behoefte aan noch plaats voor een grote bak.

 • Monique Van Laar

  In mijn eentje krijg ik zo’n bak in geen jaar vol. Bovendien veel te grootvoor mijn minituin. Liever groen dan nog een bak. Als het moet, dan een kleine bak. Liever een centraal inzamelpunt, zoals voor glas en plastic.

 • M. Vos

  Ik wil een kleine blauwe papierbak.

 • Judy van den Biggelaar

  Ik zou graag een kleinere papierbak willen.

 • J van de Moosdijk

  Ik wil ook graag n kleinere bak!

 • A Vogel

  Hallo,
  Ik wil graag een kleinere papierbak. De grote neemt veel te veel plaats in beslag, die krijgen we in een jaar nog niet vol (geen krantabonnement en geen reclamefolders).

 • Ruud Sempel

  Ik wil een kleinere bak.

 • Jeanine van de Watering

  Voor ons ook graag een kleine container ivm ruimtegebrek. Óf helemaal geen container en daarvoor in de plaats een gezamenlijk (ondergronds) inzamelingspunt net als voor glas.
  Onze hoeveelheid papier per maand past in een Albert Heijn kratje. 240 liter is enorm overdreven.

 • Carolien

  Als het mogelijk is wil ik graag een kleine papierbak.

 • Sanne Rodenburg

  Ik wil een kleinere bak. Niet alleen neemt hij groenruimte in, zo’n grote is voor mij ook te zwaar als hij vol is.

 • Judith Monteiro-Tekstra

  Ik wil geen bak voor papier of een vele kleinere. Liever planten in mijn Kleine tuin dan bakken.

 • Frans van de Schans

  Ik wil helemaal geen bak. En zeker niet zo’n grote.. Geen stimulans om zuinig(er) met papier om te gaan. Voor 1 -2 persoons huishouden zou een 60 literbak méér dan genoeg zijn.. Wat een misser van en geldverspilling door de gemeente om deze 240 literbakken ongevraagd aan bewoners op te dringen. .Waarom eigenlijk geen centrale verzamel-papier-containers zoals voor glas en plastic.?

 • Annette

  Graag een kleiner formaat papierbak..

 • Rob

  Ik wil liever helemaal geen bak. En als t toch moet een kleine.

 • Luuk

  Ik wil graag een kleine bak, of delen met/in de buurt.

 • Jan Kop

  Ik wil graag een kleinere papierbak

 • Ellen van Hoek

  Kleine bak is zeker gewenst, eigenlijk was die bak totaaaaal niet nodig. Nog zo’n lompe bak tussen de andere 2 bakken en die bak is na een maand nog niet eens vol met een gezin van 4.

 • Ans van der Maat

  Ik wil graag een kleinere kliko voor papier

 • Vera Hoogbergen

  Ook voor mij graag een kleine papierbak.

 • Ik wil graag n kleine grijze bak want door goed te scheiden krijg ik de grote niet iedere 2 weken vol maar de papieren in 4 weken wel denk ik

 • W. Heijne

  Ik wil een kleine papier bak

 • Marjan Emck

  Wij willen graag een kleinere bak. De grote bak neemt te veel ruimte in, zoveel papier hebben we niet

 • Connie Tabor

  Ik wil heel graag een kleinere bak

 • C. Pennings

  Ik wil geen papierbak

 • Martijn

  Ik wil een kleinere bak

 • S van Duin

  Ik wil een kleinere papierbak

 • Nienke Hoogstra

  Ik wil ook graag een kleinere papierbak. Het is heel vreemd dat bewoners geen keuze hebben mogen maken, zoals bij de andere containers.

 • Wim van der Kraan

  Belachelijk grote bak voor het papier. Zo’n lomp ding kunnen we geen plaats geven. Graag een normaal formaat kliko.

 • Ellen Van der Hart

  Ik heb via Cure al een kleinere container aangevraagd. Deze belachelijke grote bak kan ik niet kwijt en ik kan hem niet bewegen als hij gevuld is met papier!

 • Eveline Onderwater

  Ik wil ook graag een kleinere bak

 • Peter

  Ik wacht eerst een maand af, voordat ik kan oordelen of hij te groot of te klein is. Ik hoor digitalisering als reden dat er minder papier is. Maar juist die digitalisering (online winkelen) zorgt voor veel (vaak onnodig) kartonnen afval. In dat opzicht is de papierbak een uitkomst. Vroeger had ik alleen het krantje en de Margriet (voor mijn vrouw 😉 ).

  De keuze tussen groot en klein was inderdaad wel handig geweest. Ik zie nu ook grote en kleine groencontainers buiten staan. De oplossing zoals in Tilburg, met de helft papier en de helft plastic lijkt me ideaal! Ik zit nu nog met stapels plastic opgescheept die ik regelmatig moet wegbrengen.

  Overigens ben ik in het algemeen wel voorstander van dergelijke bakken. De Eindhovenaar heeft afgelopen jaren wel bewezen dat ze niet kunnen omgaan met centrale inzamelpunten. Dagelijks is er veel bijzet en illegale stort bij de centrale inzamelpunten. En papier wordt zelden goed aan de weg aangeboden, waardoor bij het kleinste briesje ik het papier van de overburen uit mijn tuin kan vissen.

  • Rien Valk

   Als je hieronder de verschillende reacties doorleest blijft zelfs die kleine bak vaak halfvol. Je schrijft dat je eerst afwacht, is jouw hoeveelheid papier die je 2x per maand aanbied dan zo groot dat je niet kunt inschatten of die 140 liter bak niet ruim voldoende is?
   Onze eigen ervaring 2 kleine vouwkratjes per maand matchen aardig met wat hier allemaal voorbij komt. daar is de kleine bak meer dan groot genoeg voor. Mocht er een of twee keer per jaar wat extra papier zijn dan dan bewaren we het teveel gewoon voor de volgende maand. Daar is die grote bak echt niet voor nodig.

   Het voornaamste bezwaar is dat er van tevoren geen overleg is geweest. Daaruit had duidelijk kunnen worden dat de kleine bak de standaard kon zijn en de grote op verzoek geleverd wordt. Dan had het uitgespaarde geld besteed kunnen worden aan de armoede bestrijding in onze stad, toch?
   Enig idee hoe er in jouw omgeving over wordt gedacht?

   Jouw visie t.a.v. de verzamelpunten en het wegwaaien onderschrijf ik volledig.

   • Peter

    @Rien

    Wat een vreemde reactie van je. Op de eerste plaats reageer ik vanuit mijn persoonlijke situatie. Dat bij andere de kleine bak maar halfvol is, zegt toch niks over mijn situatie? Ik heb die bak pas een week. Is het dan zo vreemd dat ik eerst een volledige maand afwacht, voordat ik een oordeel kan geven? Voelt een beetje als een aanval zo.

    En waar slaat de opmerking “enige idee hoe er in jouw omgeving over wordt gedacht? ” Ik reageer ik vanuit mijn eigen situatie, niet namens de stad, mijn wijk of buurt. Als je wilt weten hoe mijn buren over armoedebestrijding denken, moet je het ze vragen.

    • Rien Valk

     @Peter

     Nee hoor geen aanval gewoon benieuwd of jouw hoeveelheid papier zo groot is dat je nog geen schatting kunt maken. Dat zelfde gold voor de omgevingsvraag en de armoede bestrijding. In mijn omgeving hoor ik voornamelijk bezwaren tegen de grootte en het ruimte beslag. Maar om verdere misverstanden te voorkomen laat ik het hierbij.

     Fijne paasdagen met hopelijk wat beter weer als vandaag.

     • Peter

      Hoi Rien,

      Bedankt voor de opheldering. Ik heb in mijn straat / buurt geen klachten gehoord over de grootte van de bak. Het onderwerp van gesprek gaat vooral over te vroeg buiten zetten of te laat binnenhalen van de bak.

      Mijn papieropbrengst verschilt heel erg per maand. Wat ik aangaf, mede door online bestellingen. Een kleine bestelling wordt al in een gigantische doos geleverd (wat overigens belachelijk is). Dan zit de bak al snel vol.

 • Ghislaine Bromberger

  Ik wil zeker een kleinere papierbak.
  Argumenten? : 1..Hoe lang zal het duren voordat een kolos als deze vol papier/karton is
  bij een eenpersoonshuishouding. . In onze straat 7 maal.
  2. De gevaarten in voortuin of bij de voordeur zijn juist een teken van smakeloze verloedering..
  3. Door digitalisering zijn er steeds minder kranten, post, boeken. Enz
  4. Niet alle huizen hebben een achterom.
  5. In andere steden staan bij de afvalbakken voor flessen, plastic, kleding enz ook inleverbakken voor papier. Dat werkt perfect. Bv Arnhem

 • Teun van Beek

  Voor ons huishouden van 4 is zelfs een kleine al voldoende. Nu doen we het met 1 doos per 2 wkn dus ik denk zelfs dat we een kleine niet volkrijgen. Zonde van het geld om een grote te krijgen en zonde wat betreft de ruimte die de container inneemt. Neem een voorbeeld aan Tilburg, daar hebben ze een grote container die voor de helft voor plastic is en voor de helft voor papier. Super oplossing is dat!!

 • El ook y Vanlaer

  Voor mijn kleine huishouden en geen reclamefolders is een grote papiercontainer veel te groot. Graag een kleinere.

  • Marion Beks

   Wat een slecht plan! Weer een grote lelijke ‘plastic’ bak erbij! Waar moet je het allemaal laten?
   Is de volgende stap een ‘ongevraagde’ bak voor plastic (met een rode deksel?!?!)
   Geen gezicht in je tuin en een enorme sta in de weg en ruimte-innemer in je schuur/garage!!! Vooral voor mensen met een kleine stadstuin/schuurtje!!!
   Ik zie nu al dat veel mensen de blauwebak-bak aan de straat laten staan wat naast een rommelig en lelijk straatbeeld ook voor onveilige situaties en mogelijk vandalisme kan gaan zorgen.
   Dat dit zonder overleg, onderzoek, inventarisatie andere opties zomaar even voor de Eindhovenaren besloten wordt vind ik echt
   niet kunnen!!
   Ik wil ook geen kleinere!
   Waar kan ik hem inleveren????

 • Willem Wouterse

  Een kleine papierbak is ruim voldoende voor mij. En mocht er rond de kerst een stapeltje papier overblijven dan bewaren we dat. Net zoals we nu al doen

 • J.W. Vogel

  Voor mij is de grote papierkliko veel te groot en ik zou graag een kleinere versie hebben.

 • Rob Burg

  Heb nu twee containers in mijn schuurtje staan, een kleine groenbak en een grote grijze container. Met enige moeite kan ik er nog wel een meer kwijt. Het maakt mij dan absoluut niet uit of dat een grote is of een kleine. Het verschil is minimaal. Ben misschien een roepende in de woestijn hier, maar zo denk ik erover.

  • Rien Valk

   Nee hoor geen roepende in de woestijn ook deze mening welkom, maar een minimaal verschil lijkt het me niet. Overigens zelf heb je wel een kleinere groenbak, toch?

   Ik blijf me wel afvragen waarom is ons zo’n grote duurdere container opgedrongen zonder overleg, die in de meeste gevallen nauwelijks vol komt en dus onnodige ruimte in neemt. De gemeente had met een kleinere flink wat geld kunnen besparen waar wij belasting voor betalen.

   • Rob Burg

    Ik heb inderdaad een kleinere groenbak. Juist hierdoor weet ik hoe minimaal het verschil is tussen beide formaten. Pluspunt van een grote papierbak: als je hem niet in een maand vol krijgt, kun je nog een maandje wachten met buiten zetten. Scheelt weer wat werk. 🙂

    Ben het overigens wel met je eens dat het netjes van de gemeente en CURE was geweest als Eindhovenaren de keuze tussen een grote en kleine bak was geboden. Ter info: de papiercontainers kostten CURE 24 euro per stuk, zo vertelde mij de directeur. Weet niet of dat duur is, als je ziet hoe lang die dingen meegaan….

    • Rien Valk

     Bedankt voor je reactie en aanvulling!
     Zat die groenbak al bij het huis of heb je zelf toch voor een kleinere gekozen?

     Met duurdere bedoelde ik het prijsverschil tussen de grote en de kleine bak. 24 euro vind ik niet duur ten opzichte van de +/- €.60 die je op internet tegenkomt. Als groot inkoper kan CURE natuurlijk flink korting bedingen. Heb je misschien ook de prijs van de kleinere bak? Stel dat die kleine container 3 euro goedkoper is en de helft van de Eindhovense gebruikers daar meer als genoeg aan hadden dan had de gemeente 105.000 euro kunnen besparen! Geld wat ook uitgegeven had kunnen worden aan de armoede bestrijding in onze stad, toch?

 • Eefje Jacobs

  Een veel te grote bak, zelfs voor een gezin. In een digitaal tijdperk waarin papier steeds meer bespaard wordt. En geen keuze. Bam, gewoon opgelegd. Wel betalen, uiteraard. De vele inwoners van Eindhoven met een stadstuintje hebben hun eigen milieustraat in de achtertuin: maar liefst 3 containers, een bak voor het glaswerk, een bak voor chemisch afval, een bak voor plastic afval…

 • Angela Wellink

  Een kleine bak volstaat bij ons ook. Waar moet ik al die bakken laten? Mijn tuin en schuur staan al bom vol met de grijs en groenbak. Ps plastic ophalen zoals in de omliggende gemeenten zou ook fijn zijn!

 • Jeroen de Wit

  Een grote bak is voor mij veeeeeeel te groot!

 • Geen grote papierbak graag. Ik heb er geen plaats voor

 • Chris

  Ik wil ook graag n kleinere bak…. Liever geen zelfs. Als je een digikrant hebt en een neenee sticker, heb je evht niet veel oudpapier

  • Frank Vogels

   Veel te grote bak.! Wij haalden altijd.een bananendoos en verzamelden daar ons papier in. Vervolgens goed dichtmaken en eens in de twee weken aan de straat zetten. Nu wordt het straatbeeld nog verder vervuild door een derde kunststof bak in vele voortuintjes. Eindhoven ‘De slimste’?

 • Stephan

  Graag een kleine bak. Digitale krant en geen folders dus nauwelijks oud papier. Kan er wel een half jaar mee vooruit denk ik. Staat verschrikkelijk in de weg. Of liever helemaal geen bak. Breng het zelf wel weg net als plastic.

  • Marijke nelissen

   Ook ik wil een kleinere bak. Liever geen en een inlevercontainer oals voor glas en plastic. Zal hem toch in de voortuin moeten laten staan ivm ruimtegebrek, met groen en grijs is de gang hier vol. Daarom zo klein mogelijk.

 • Angelica Goyenechea

  Wij. willen dit grote bak NIET de andere twee bakken dat wij hebben zijn ook klein

 • M vervoort. Somers

  Ik wil graag een kleinere papierbak.

 • Estella

  ik wil een kleinere bak.

 • Denise

  Ik wil graag een kleinere bak. Want in mijn huis of tuin is geen ruimte voor zo’n grote bak.

 • Anneke

  Graag een kleinere bak. Krant is digitaal, folders worden geweerd en pakketjes hebben we zo goed als niet. Dus zeer weinig papier/kartonafval.

 • Welk probleem denkt de gemeente (of hun afvalbedrijf Cure) op te lossen door burgers een grote blauwe container op te dringen?

  Ik vermoed dat iemand heeft uitgerekend dat het makkelijker of voordeliger is om maar één keer per maand langs te komen.
  Het nadeel komt ongevraagd terecht bij de mensen.

  Het is precies hetzelfde gedragspatroon als bij de bouwweg door het Wasven natuurgebied. Hoe krijgen we een functionerende relatie met onze overheid?

 • Hermien Lindeijer

  De bak is veel te groot. En het stoort ook enorm dat het zonder overleg is gegaan. Ik hoor van andere gemeentes dat er keuze mogelijkheden werden gegeven.
  Wat een misselijke opmerking dat er niet veel klachten zijn binnengekomen. Mooie manier van besturen. Achter je bureau plannen maken, heel stil blijven zitten en als er geen klachten komen uitvoeren, en er stil zitten om af te wachten of burgers initiatief nemen. Ga de straat op en vraag aan de mensen of ze blij zijn met hun bak. En dan hoor je wat er echt leeft.

 • Theo Mansveld

  Men geeft als reden: we komen nu maar 1x p/mnd. Al jaren heb ik een doos van 30 ltr. Daar gaan mijn kranten in, reclamepakket en kartonnen doosjes. Doos is niet eens vol na 2 weken. Dus nog geen 60 ltr p/mnd.en dan een bak van 240 ltr??
  Grijsbak en groenbak konden we wel kiezen waarom nu niet?
  Dan praat directeur Cure over tuin en garage om neer te zetten. Hier praat iemand met een grote tuin en garage… Ik heb geen grote tuin en geen garage..Resultaat is dat het straatbeeld wordt ontsiert door containers op straat. Ze moeten officieel toch binnengehaald worden? En dan weth. Rick Thijs: bak is nauwelijks groter! 120 of 240 liter!!
  En idd er werd vermeld dat er geen kleinere beschikbaar is dus bellen de mensen ook niet. En dat wordt gretig vertaald door weinig klachten. MOGELIJK wordt in oktober…Ik moet het nog zien. En dan: extra onnodige kosten door omruil? Tenslotte: er worden aanzienlijke kosten bespaard door 1x p/mnd ophaalronde te rijden. Beloon de inwoners bv door verstrekken van plasic zakken waarin ze hun plastic afval naar container kunnen brengen. En niet t verhaal van: we zijn al goedkoop dus de besparing wordt niet beloond.

  • Rien Valk

   Bedankt Theo en alle anderen voor de reacties en de aanvullingen.
   Kennen jullie misschien nog meer mensen die liever een kleinere bak zouden willen?

  • Marijke nelissen

   Ook ik wil een kleinere bak. Zal hem toch in de voortuin moeten laten staan ivm ruimtegebrek, met groen en grijs is de gang hier vol. Daarom zo klein mogelijk.

   • Rien Valk

    Bedankt Marijke voor je reactie die je per ongeluk aan Theo hebt gestuurd.

    Uit jouw reactie blijkt ook dat de gemeente slecht heeft nagedacht over de ruimte die sommige huizen ter beschikking hebben. Ook containers in de voortuin lijkt me niet zo fijn, nietwaar?

    • Wiefse

     Wij willen ook een KLEINE papierbak. Deze bak is lomp en log en onnodig groot. Een evt aanpassing om nog maar 1x per 2 maanden papier op te halen ( met als argument dat de papierbakken nog niet vol zijn na 1 maand) zou een slechte oplossing zijn, want het lost nl niet op dat de bak lomp en te groot is en te veel plek inneemt in de tuin . Wij zijn heel bewust bezig met weinig afval produceren, w.b. papier willen wij dus ook geen reclamefolders, dus wij hebben na een maand nog niet eens een kleine bak vol.
     Daarbij, gemeente Eindhoven, als je iedereen standaard een grote bak geeft, is dat geen stimulans om minder papier weg te gooien.

     • Wendy Mutsers

      Zoveel papier hebben wij niet. Lezen de krant digitaal. Echt belachelijk zo’n grote papierbak, een kleine is meer dan voldoende. Daarbij hebben wij geen achterom en moet dit lompe ding door de keuken en via de garage naar buiten. Ook zijn wij op leeftijd en is een kleine bak meer dan voldoende.

     • johanna lankveld

      mijn papier- container is veel te groot.
      waarom kunnen we niet een container delen of toch kleiner.

   • Fam Aulbers

    Wij zaten niet te wachten op z0’n lelijke grote milieuonvriendelijke plastic bak. Wij scheiden zorgvuldig afval (nee – nee sticker, 1 vuilniszak restafval per drie weken).. Dus graag een kleine papierbak en nóg liever een centrale ondergrondse container. Dit werkt immers voor het plastic afval ook prima.