Voortgang woningbouw binnen de Ring in Eindhoven

Stadhuisgebied

In het Integraal Gebiedskader Stadhuisplein Eindhoven is een mooi lijstje opgenomen over de verdeling van de te bouwen woningen in een deel van het stadhuisgebied.

In het Stadhuisgebied, exclusief de Noordkant van het Stadhuisplein, moeten volgens het Kader 1000 woningen gerealiseerd worden, dus kunnen we uitrekenen hoeveel woningen per Categorie dat worden:

Woningen in Stadhuisgebied per Categorie

Als we nou eens zulke lijstje maken als hierboven, wat zou er dan uitkomen voor de andere bouwprojecten binnen de Ring? Dan kunnen we meteen zien hoever we zijn met de 21.000 woningen die we moesten bouwen van de Verdichtingsvisie.

Nieuw Bergen

Nieuw Bergen maakt sinds deze week reclame op Facebook voor zijn website www.NieuwBergen.com .

Dus Excel maar eens opgestart en de relevante informatie per gebouw uit de website gepeuterd. Het overzicht is niet 100% nauwkeurig omdat niet altijd duidelijk is in welke categorie een woning valt, dus daar is een gecalculeerde gok gemaakt. De flats in het Nieuw Bergen plan hebben namen gekregen van alle kleuren van de regenboog.

De verdeling in de woningen per appartementengebouw zit U hier, waarna de procentuele verdeling is uitgerekend

Woningen in Nieuw Bergen per Categorie

Wat valt ons op? 50% is huur en 50% is koop. Het wordt allemaal best aan de dure kant. De helft van de appartementen is duurder dan E360.000 of de huur is boven de E1.000 per maand . Goedkope koopwoningen (tot E210.000) zijn er helemaal niet. 21 % van de woningen is sociale huur en dat is een mooie score!

Nieuw Bergen wordt naar verwachting in 2024 opgeleverd.

 

Bunkertoren

Als we toch bezig zijn dan kijken we ook even naar de Bunkertoren. De informatie is gehaald uit www.bunkertoren.nl en www.hurenindebunkertoren.nl .

Woningen in Bunkertoren per Categorie

Op de website staat dat er 127 huurwoningen te huren zijn vanaf E950 per maand. Wat valt ons op? 60% huur en 40% koop. Nul sociale woningbouw en Nul goedkope koopwoningen. Vrijwel alle huurwoningen kosten meer dan E1000 per maand. Driekwart van de koopwoningen kost meer dan E360.000. Kortom: Een Bunker voor de Happy Few met een Happy View.

De Bunkertoren wordt in half 2022 opgeleverd.

VDMA

En hoe zit het dan met het VDMA gebied. Op de website met zeer weinig relevante informatie staat “20% sociale huur, 45% middeldure sector”, blijft over 35% voor de dure sector. Het is niet bekend wat huur en wat koop is. Onderstaand lijstje is dus voor dat deel gegokt.

Woningen in VDMA per Categorie

Wat valt op? De website geeft nog niet voldoende informatie om echt te zien wat ze gaan bouwen. Misschien wordt het tijd om dit maar eens aan te passen aan de laatste inzichten.

VDMA wordt wordt waarschijnlijk opgeleverd in de loop van 2026.

Trudo Toren

Trudo is een woningbouwvereniging die op Strijp S de Trudo toren heeft gebouwd met 125 sociale huurwoningen. Op www.Trudo.nl kun je vinden dat alle woningen 50m2 groot zijn.

Woningen in Trudo per Categorie

de Trudo toren is in 2021 opgeleverd.

District-E

Op de website van District-E is nog niets te vinden over hoeveel woningen er in welke categorie gebouwd zullen worden. Wel is duidelijk afgesproken met de Gemeente dat minstens 10% sociale woningen gebouwd moet worden. Het Woonbedrijf gaat die sociale woningen beheren. Er zijn andere sites die beweren dat er 500 tot 800 woningen gebouwd worden en 20% sociale woningbouw, maar dat laat zich niet verifiëren. Er zijn dus te veel onduidelijkheden om een tabelletje te kunnen fabriceren.

Door vertragingen in de bouwvergunning gaat de oplevering niet lukken voor 2026.

Dutch Mountains

Woningen in Dutch Mountains per Categorie

De appartementen in Dutch Mountains kun je niet kopen, alleen huren staat te lezen op www.Dutchmountains.nl . Meer dan de helft in het middensegment en 20% sociale huur. Dat is een nette score.

 

 

Een reactie

  • Vraag: Als je nog een website hebt waar ik lijstje van een nieuw bouwproject kan maken, plaats dan een reaktie, dan voeg ik die toe.

    Vraag: Ook als je het niet eens bent met mijn gokwerk, start dan ook hier een discussie.

    Doel: Als we de meeste projecten hebben, dan kunnen we ook kijken hoe ver we nog van de 21.000 gewenste woningen af zijn. Ik gok nu dat we de plannen van pakweg 7.000 woningen zien. En die andere 14.000 dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *