Zandsculpturen festival destijds in Thorn

In het artikel “ Op de valreep” van bleenhouwers viel me bij zijn prachtige reisomschrijving de naam Thorn op “ het schattige witte dorp.” Ik was er in 2003 ooit geweest en toen ik zag dat er Zandsculpturen Festival georganiseerd was, dacht ik laat ik daar eens een kijkje gaan nemen en er wat foto’s van maken want zoiets kom je niet iedere dag tegen. Na enig zoeken vond ik uiteindelijk het uitgestrekte terrein met een groot aantal zandsculpturen. Wat een werk moet het zijn geweest zijn om al deze sculpturen uit zand te vormen. Het koste me nog een boel zoekwerk om de foto’s terug te kunnen vinden die ik daar toen gemaakt had, ze stonden gelukkig nog op een van de vele nog bewaarde geheugensticks. Wie bewaard heeft wat, toch?
Hieronder een selectie van de door mij gemaakte foto’s.

Foto: Karel Pesch

Foto: Karel Pesch

Foto: Karel Pesch

Foto:Karel Pesch

Foto: Karel Pesch

Foto: Karel Pesch

Foto: Karel Pesch

3 reacties

  • Thanks voor jullie beide reactie’s! En wellicht dat ik in de toekomst nog het e.e.a. op DSE ga zetten uit de oude doos/verleden…who knows!

  • Bob

    Heel gaaf! Dat heb ik destijds gemist. Wat leuk voor ons dat je de foto’s hebt teruggevonden én geplaatst. Hou je niet in als je nog ander leuk beeldmateriaal te delen hebt mochten we je nog eens triggeren. Dat is altijd meer dan welkom. Groeten, Bob

  • Rien Valk

    Prachtig!

    Wat je met zand water en een beetje ‘lijm” kunt maken. Het doet me denken aan de ijssculpturen in Eindhoven lang geleden: dse.nl/archief/blog/winter/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *