Zijn we in Eindhoven (geestelijk) gezond genoeg?

Foto: Facebooksite Jong040 Eindhoven

In het ED van 25 augustus kon je in het artikel Eindhoven mist nog altijd hulpsite o.a. het volgende lezen over Jong040: ” <knip> ” hun advies van eind vorig jaar wacht nog steeds op uitvoering. Jong040 wilde toen dat de gemeente een website of app zou maken met een ‘sociale kaart’ van alle initiatieven die te maken hebben met informele psychische zorg. ‘Zo kan een jongere met een bepaalde (hulp)vraag een organisatie of initiatief uitzoeken die bij hem of haar past “ </knip>
Jong040 was kennelijk niet erg gelukkig met de website eindhoven.steunwijzer.nl die de gemeente 3 jaar geleden al had gemaakt.

Toen ik dat stukje las vroeg ik me af of onze Digitale stad hierbij zou kunnen helpen, tenslotte zijn wij er al 25 jaar voor en door de regio zonder leeftijdsgrens. Jammer genoeg is in het huidige “digitale geweld” onze bekendheid wat weggezakt. Om een begin te maken wat de geestelijke gezondheid betreft hieronder een link naar een verhelderende filmpje over persoonlijkheidsstoornis dat Iris de Rooij maakte en insprak voor de GGZE.

Iris verwees ook nog naar deze site: www.mentalekracht040.nl Die is eerlijk gezegd in elk geval minder oubollig zoals in het ED de eindhoven.steunwijzer.nl site genoemd werd.

Ik heb Jong040 inmiddels gevraagd na te denken over de bijdragen die onze Digitale Stad Eindhoven ze zou kunnen bieden. Ze zijn in elk geval van harte welkom!

PS
We lezen hier graag een samenvatting van jullie bestaande adviezen.

3 reacties

 • tonnie van den nieuwenhof-klaassen

  en hoe zit het met de jeugd die klaar is met studeren, maar geen baan kunnen vinden en zeker geen woonruimte om zelfstandig te wonen, want je moet student zijn bij t.u. en de studententorens vliegen de lucht in b.v. het oude postkantoor naast het station, en bij de berenkuil volop ww0onruimte voor studenten van de t.u.

 • Jong040

  Wat goed om te lezen dat onze adviezen ook in de stad bekend zijn! Inmiddels hebben we een advies uitgebracht over mental health en over diversiteit. Hierover gaan we ook in gesprek met de wethouder.

  Je kunt ons laatste advies hier lezen:
  http://www.bit.do/jong040diversiteit (NL) en de samenvatting http://www.bit.do/jong040presentatie

  • Rien Valk

   Bedankt voor jullie reactie!
   We lezen hier graag meer over jullie ideeën maar ook reacties bijvoorbeeld over de zorgen die Bob Leenhouwers zich hier, dse.nl/de-woonbeschouwing-van-den-modernen-mensch/ o.a. maakt over betaalbare woningen voor jullie generatie en dan niet alleen in wolkenkrabbers. Zelf geef ik ook de voorkeur aan een huis met een tuin(tje) zeker als je kinderen hebt. Waarbij ik begonnen ben op kamers en via een flatje uiteindelijk in een huis met tuin belandde.

   Hoe zien jullie je woontoekomst tegemoet? Op +/- 125 mtr hoogte, of toch liever een huis met tuin?

   Zijn we als inwoners en de gemeente echt bij de tijd qua digitale communicatiemogelijkheden zowel inwoners richting gemeente als andersom? Hoe moeilijk of makkelijk was het om jullie ideeën onder de aandacht van de gemeente te brengen, valt daar nog iets te verbeteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *