Is Eindhoven ook van jou?

Foto: Rien Valk

Eindhoven is mijn stad! Onze stad bruist van de activiteiten die door Corona nu op een laag pitje staan maar uiteindelijk komt ook dat weer goed. Ik ben en blijf optimistisch in dat opzicht. Voor wat betreft alle voorgenomen bouwplannen ben ik dat minder vooral als het gaat om informatie en inspraak. Hebben onze bestuurders hun uiterste best gedaan om alle Eindhovenaren bij hun plannen te betrekken of heeft de oude routine tussen bestuurden en bestuurders, van ach die inwoners en ach dat gemeente bestuur, toch weer toegeslagen? Ik hoop oprecht van niet.

De redactie van DSE heeft alle raadsleden op 17 november de volgende oproep toegestuurd:

Digitale democratie
Door corona leven we in bijzondere tijden waarin steeds meer digitaal gebeurt. Zo ook de democratie, waarbij Nederland voorop loopt. En ik hoop dat dit ook geldt voor Eindhoven en zijn raadsleden.

Al 25 jaar
Onze 25-jarige Digitale Stad Eindhoven doet dat al sinds 1995 toen de gemeente en het Eindhovens Dagblad gebruik maakten van www.dse.nl en de bijbehorende ondersteuning. Het waren hun eerste schreden op het internet. Het ED werd daarmee de eerste digitale krant van Nederland en Eindhoven was de eerste digitale stad.

Ingrijpende veranderingen in onze binnenstad
Buiten de prachtige brochure over de verdichtingsvisie is het in deze coronatijd lastig geweest om zorgvuldig en uitgebreid te communiceren met alle Eindhovenaren. Diezelfde Eindhovenaren die ook door jullie vertegenwoordigd worden en straks weer zullen gaan stemmen! Begin december starten de besprekingen over die verdichtingsvisie en 15 december wordt gestemd over de eindbeslissing. Om die beslissing weloverwogen te nemen verdient het aanbeveling om u op de hoogte te stellen over wat er hierover leeft onder de Eindhovense bevolking.

De Eindhovense G1000 de oudste deelneemster – Foto Rien Valk

Oproep
Vandaar deze oproep aan de raadsleden door de DSE portalredactie en mijzelf, – oud medeorganisator g1000eindhoven.nl – namens alle Eindhovenaren om op onze Digitale Stad Eindhoven na te gaan welke gevoelens in Eindhoven leven en op onze site te reageren of uw visie hier met ons te delen.
Een goed begin daarbij is deze bijdrage: welk-mandaat-heeft-de-raad met een verwijzing naar de verkiezingen van 2018 waarmee ons redactielid Wim probeerde zodanig inzicht te verschaffen dat er beter gemotiveerd gestemd kon worden. Daarnaast biedt dit een mooi overzicht dse.nl/category/eindhoven/hoogbouw.

De jongste G1000 deelnemer – Foto Rien Valk

De eerste reactie
Hier lees je de visie van de partij die als eerste reageerde. samen-bouwen-aan-een-leefbaar-en-levendig-eindhoven/ Het wachten is nu op de anderen!

Juist in het digitale tijdperk moeten we tegen elke prijs voorkomen dat het wordt: over u, voor u, zonder u! Laten we samen werken aan een beter Eindhoven. Door er hier op onze portal met elkaar in gesprek te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *