Ervaar het Dialoogspel “Samenleven is een werkwoord” in het Parktheater op za. 18 januari

Je zou aan mensen kunnen vragen in wat voor soort wereld zij het liefste zouden willen leven en hen een keuze geven tussen twee opties.

Als eerste optie, een wereld waarin iedereen met elkaar concurreert, waarin iedereen met elkaar in gevecht is, waarin menselijke waarden het onderspit delven omdat geld, macht en prestige het hoogste goed zijn, waarin schaarste gecreëerd wordt, zodat iedereen bezig is om te overleven, een wereld waarin continu gehandeld wordt “ten koste van”. Kortom de wereld waarin wij nu leven, en een vorm van samenleven die duidelijk niet duurzaam kan zijn.

Als tweede optie, een wereld waarin menselijke waarden het hoogste goed zijn, waarin iedereen leeft vanuit het hart, vanuit een gevende, zorgzame, ondersteunende en samenwerkende houding, waardoor duurzaamheid een automatisch gevolg zal zijn.

Vermoedelijk zullen er dan maar weinig zijn die niet voor de tweede optie kiezen. De volgende vraag is: Waarom creëren we dan niet die nieuwe manier van samenleven gebaseerd op menselijke waarden?

De wedervraag zal zijn: maar hoe doe je dat? Het antwoord daarop is: daarbij draait het om kleine dingen in je eigen persoonlijke omgeving. Wees zelf de verandering die je wilt zien. Een manier om daar meer zicht op te krijgen is door het Dialoogspel “Samenleven is een werkwoord” te spelen, in de workshop op de SDG Dag in het Parktheater op zaterdag 18 januari.

SDG dag foto LSA

Foto: LSA

Foto: Rien Valk

Hoe geven jijzelf en anderen betekenis aan waarden die van belang zijn voor een betere manier van samenleven? En wat zijn de beste ervaringen hiermee van jezelf en anderen? En hoe kunnen die positieve ervaringen in een wensdroom voor de toekomst nog groter en constanter gemaakt worden? Dit leidt tot heel erg boeiende gesprekken. Kom het zelf meemaken op 18 januari! De workshop wordt georganiseerd door de werkgroep Samenredzaamheid van de G1000 Eindhoven en Eindhoven in Dialoog.

Programma schema SDG dag 18 januari in het Parktheater

Waar: Het Parktheater Elzentlaan 50, 5615 CN Eindhoven
Datum: zaterdag 18 januari 2020
Tijd: 11.00 – 16.00 uur (inclusief lunch en borrel)
Meer informatie: Lees hier verder
Aanmelden: Klik hier

Georganiseerd door: Parktheater Eindhoven, BUAS & het LSA

Zie ook: dse.nl/bewoners-werken-samen-aan-een-duurzame-samenleving-live/

3 reacties

  • Het dialoogspel blijkt een hele mooie manier om in een korte tijd (1 uur) kennis te maken met de dialoog manier van spreken met elkaar: vanuit het hart, over je eigen ervaringen, met respect voor elkaar, waarderend onderzoekend.

    Het extra mooie bij dit dialoogspel:is het thema: samenleven, omdat de Sustainable Development Goals (de SDG’s, de Duurzame Ontwikkeling Doelen) van de Verenigde Naties het sociaal contract zijn van de wereld voor het samenleven in de wereld van 2030 !

    Sjaak Evers

  • Rianne

    Het was heel erg leuk om het spel te spelen afgelopen zaterdag. Er werden prachtige en soms indrukwekkende ervaringen verteld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *