Is de gemeenteraad wel in ons Eindhovenaren geïnteresseerd?

Desinteresse bij onze volksvertegenwoordiging? Zo was te lezen in de volkskrant van afgelopen zaterdag, daarbij ging het uiteraard over de kindertoeslagenaffaire. Volgens Martin Sommer is de oorzaak van die desinteresse voor de uitvoering, dat de volksvertegenwoordiging omhoog kijkt naar de regering, en nauwelijks uit het raam.

Kijkt onze gemeenteraad wel naar buiten?

Hoe zit dat eigenlijk in Eindhoven kijkt onze gemeenteraad wel naar buiten en houden ze contact met ons Eindhovenaren of verwaarlozen ze hun achterban net als onze parlementariërs in Den Haag en kijken ze alleen naar het college? Ik vrees dat laatste!
Als we naar de Eindhovense verdichtingsvisie kijken dan heb ik weinig terug gezien van het kijken en bevragen van de achterban. De enige positieve uitzondering is het CDA die op 13 februari 2020 een stadsgesprek organiseerde om ons Eindhovenaren te informeren en te bevragen van de andere partijen heb ik toen niets gehoord of gezien.

Om die belangstelling voor ons, de achterban, nog eens extra te checken had ik op 17 november 2020 een mail gestuurd naar alle Eindhovense raadsleden, met een oproep tot dialoog. Het resultaat was slecht een reactie van groenlinks. Wat blijft er over van het meedenken en naar buiten kijken om te achterhalen wat de Eindhovenaren willen als het gaat over onze binnenstad of hebben we allemaal behoefte aan die hoge iconen? Toch voor u, over u, zonder u?

Wim schreef in zijn bijdrage dse.nl/waarom-zou-democratie-digitaal-moeten/ onder andere dit over de raad: “Die zit volgens mij meer op de onwil en de onmogelijkheid van raadsleden om met hun achterban in discussie te gaan. Daar ontbreekt het aan en daar moeten we ze bij de volgende verkiezingen op aanspreken!”

Niet zo vreemd dat een groep Eindhovenaren de Stichting Beter Eindhoven heeft opgericht!

Een reactie

 • Rien Valk

  Toeval of begint de vraag naar openheid echt te leven? In het ED van vandaag 19/1 komt Mary Ann Schreurs aan het woord onder de kop:
  Meer openheid in Eindhoven
  Gaan ook hier de luiken open na toeslagenaffaire?
  ‘Neem een voorbeeld aan het kabinet en doe ook als gemeente Eindhoven minder geheimzinnig over interne en politiek gevoelige informatie. Dat bepleit solo- raadslid en oud-wethouder Mary Ann Schreurs, die met het Eindhovense college van B en W overhoop ligt over documenten die tot dusver krampachtig geheim worden gehouden’

  Mogen we verwachten dat er zaken echt gaan veranderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *