Blik op Eindhoven in dialoog van scherm naar scherm op DSE?

Dit schreven we al in 2021 maar is nog steeds actueel zoals nu de papiercontainers.
Je kunt op meer manieren met elkaar in dialoog gaan. Zoals bijvoorbeeld schrijvers en kunstenaars die elkaar brieven schreven waarvoor ze rustig de tijd namen om de ander goed te begrijpen en op een oprechte manier te beantwoorden.

Dromen waarmaken – Foto: Rien Valk

Of rond een tafel zoals bij Eindhoven in Dialoog in de stadsschouwburg, waar ik in april 2018 de bijeenkomst Eindhovense dromen waarmaken mee maakte en er op DSE een verslag van schreef.

Bewoners werken samen aan een duurzame samenleving – Foto: Rien Valk

En op het nippertje voordat corona het onmogelijk maakte op 18 januari 2020 in ons parktheater de bijeenkomst over sustainable development goals, bewoners werken samen aan een duurzame samenleving, waarvan we op DSE een live verslag maakte.

De dialoog tijdens de G1000 in het beursgebouw – Foto: Rien Valk

Zo mooi georganiseerd zeker wat betreft beeld en geluid als bij de eerste G1000eindhoven.nl waar ik bij betrokken was, zat er bij de E1000 wegens corona niet in denk ik. Jammer dat die dialoog niet op de zelfde manier gevoerd kon worden.

Maar behalve brieven en live meetings kan ook op een computerscherm het begin gemaakt worden van een dialoog. Zo is er voor alle Eindhovenaren de mogelijkheid om ook op onze Digitale Stad Eindhoven over de door www.blikopeindhoven.nl zo gewenste brede welvaart samen in dialoog te gaan met gedachten, ideeën en oplossingen, waarbij de DSE portalredactie graag ondersteunt met beeldmateriaal en bij het plaatsen. Daarbij zijn vrijwilligers die ons willen steunen altijd welkom.

DSE 25 jaar geleden nog gesponsord door de gemeente Eindhoven, biedt de regio nog steeds ruimte voor een dialoog, die we modereren om de scheldpartijen en bedreigingen te voorkomen die wel op de sociale media terug te vinden zijn. Dat streven is ook terug te lezen bij schrijf mee en over ons. Daarbij verzamelen we geen data zoals Facebook of Google waarover op DSE een mooie “dialoog” is terug te lezen: Getuige à décharge voor Facebook. Die bijdrage was van Gouddelver die al vanaf 2005 zijn meningen met ons deelde en van wie we helaas met “Herinneringen aan Lau Kanen alias Gouddelver” veel te vroeg afscheid moesten nemen.

Dus doe ook mee op DSE! Schrijf over wat jou of jullie bezighoud. Je bent van harte welkom op onze eigen Eindhovense portal.

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *